Mökki kesäkuntoon helposti

 

Siistissä ja puhtaassa kesämökissä on mukava lomailla eikä yllätysvieraita tarvitse pelätä. Kesämökki kannattaa siivota hyvissä ajoin ennen mökkikauden alkua. Mökkisiivous sujuu hyvillä välineillä helposti ja nopeasti, jolloin aikaa jää myös lomailuun.

Sähköttömillä siivousvälineillä mökki puhdistuu tarkasti

Siivoukseen ei tarvita välttämättä edes sähköä, sillä pinnat puhdistuvat tehokkaasti Monitoimimoppiin kiinnitetyllä Tomuliinalla. Se sitoo hienojakoisimmankin pölyn ja kerää pikkuroskat jättäen kauniin kiillon lattiaan.  Tomuliinan voi hävittää polttamalla, joten se toimii kätevästi sytykkeenä. Kesäasunnon siivouksessa kannattaa suosia myös mikrokuituisia siivousvälineitä, sillä ne puhdistavat jopa pelkällä vedellä, ilman voimakkaita puhdistusaineita. Mökillä ekologinen siivoustapa on tärkeää, jottei turhia kemikaaleja pääsisi luontoon.

Pyyhi pois pölyt talven jäljiltä

Hämähäkinseitit saa harjattua nurkista pehmeällä Lakaisuharjalla, jossa on reilunpituinen varsi. Jaloissa kulkeva hiekka ja havunneulaset on helppo puhdistaa tukevan ja aina käyttövalmiin Kannellisen rikkasetin avulla. Se on siisti ja vie vain vähän tilaa, joten sitä ei tarvitse piilottaa komeroon. Rikkalapiota ei tarvitse tyhjentää jokaisen käyttökerran jälkeen, vaan roskat pysyvät tiiviissä säiliössä. Pieni ja kevyt Talousrikkasetti on näppärä esimerkiksi murujen siivoamiseen pöydältä tai puun roskien poistamiseen takan edustalta. Katosta ja kapeista kolosista pölyt puhdistuu helposti Pölymiekan avulla. Pölymiekan voi kiinnittää SINI-varteen ja sitä voi taivuttaa, jolloin sillä ylettyy pyyhkimään hirsiseinätkin täysin pölyttömiksi.

Päästä valo mökkiin sisälle pesemällä ikkunat

Mökillä ei ehkä tule verhoja vaihdettua vuodenaikojen mukaan kuten kotona, mutta ikkunanpesu kannattaa silti muistaa. Puhtaista ikkunoista valo pääsee paremmin sisälle ja on miellyttävämpi katsella kaunista järvimaisemaa. Ikkunanpesu sujuu kuin juhannustanssi Tripla-ikkunanpesimellä, jossa on ympärikääntyvä pesinosa ja kolme leveää pesupintaa.  Mikrokuitupesimellä saa säihkyvän puhdasta jälkeä jopa pelkällä vedellä ja teleskooppivarteen liitettynä sillä ylettyy pesemään korkeatkin ikkunat kurottelematta.

Lauteet puhtaaksi laudepesurilla

Myös sauna kaipaa pesua edellisen kauden ahkeran käytön jälkeen. Lauteet saa puhtaaksi  Laudepesurilla, jonka vaihdettavissa oleva hankaussieni poistaa pinttyneenkin lian, eikä naarmuta puu- tai kaakelipintoja. Laudepesurilla on helppo puhdistaa myös laudelautojen välit. Tehokas Tuplajynssäri on oiva vaihtoehto lattioiden pesemiseen, koska sillä pääsee pesemään lattian myös jaloillaan seisovien lauteiden takaa.

Siivoa paikat myös ulkona

Mökillä vietetään suurinosa ajasta ulkona ja terassilla. Talven jälkeen terassi kaipaa kunnon puhdistusta ja öljyämällä se pysyy kauniina läpi kesän. Terassiöljyharja on laadukas väline puisten terassien ja patioiden öljyämiseen. Sen voi liittää SINI-välinevarteen, jolloin öljyäminen onnistuu ergonomisesti seisten.

Grilliharja on monitoimiväline, joka sopii kaikkien ulkogrillien puhdistukseen.  Kun grilli ei ole kuumana, kannattaa se suojata tiivillä Grillisuojuksella, joka suojaa kesäkeittiötä lialta ja siitepölyltä.  Kaasupullo on kätevä verhota uudella Kaasupullonsuojuksella, joka on kestävä suojapussi 10-11 kg:n kokoiselle kaasupullolle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *