6 x vinkki mökin siivoukseen

Puinen rikkasetti korvaa mökillä imurin.

Mökkisiivous sujuu hyvillä välineillä helposti ja nopeasti, jolloin aikaa jää myös lomailuun. Katso tästä kuusi vinkkiä.

1. Siivous onnistuu helposti myös ilman sähköä

Mökin siivous onnistuu helposti hyvillä siivousvälineillä ja ilman sähköä. Lakaise lattiat puisen rikkasetin avulla sillä välin, kun lämmität tupaa. Suljettavassa piilo rikkasetissa roskat pysyvät suojassa tuulelta ja elämiltä. Lattiat puhdistuvat helposti ja tehokkaasti Monitoimimoppiin kiinnitetyllä Tomuliinalla. Se sitoo pölyn ja kerää pikkuroskat jättäen kauniin kiillon lattiaan. Tomuliina sopii myös pölyjen pyyhintään muilta pinnoilta, ja tomuliinan voi hävittää polttamalla, joten se toimii kätevästi sytykkeenä.

Tomuliina sitoo pölyä ja antaa kauniin kiillon puulattialle.

2. Pyyhi pois pölyt talven jäljiltä

Hämähäkinseitit saa pyyhittyä nurkista ja katosta uuden muhkean Pölypampulan avulla. Pölypampulassa on reilusti pölyä keräävää pintaa ja mikrokuituinen materiaali sitoo erinomaisesti pölyä itseensä. Pölypampula sopii SINI-varteen, jolloin pölyjen pyyhkiminen onnistuu helposti myös korkealta sekä matalien huonekalujen alta.

3. Ikkunanpesu onnistuu yhdellä välineellä

Mökillä kannattaa suosia monikäyttöisiä siivousvälineitä. Ikkunanpesin-kuivain on kätevä yhdistelmä, jolla saa pestyä ja kuivattua ikkunat ja muut lasipinnat välineitä vaihtamatta. Mikrokuitupesimellä saa säihkyvän puhdasta jälkeä jopa pelkällä vedellä ja teleskooppivarteen liitettynä sillä ylettyy pesemään korkeatkin ikkunat kurottelematta.

Lue lisää: Näin selviät ikkunanpesusta yhdellä välineellä

Juhannussauna kruunaa kesän – etenkin kun sauna tuoksuu raikkaalta.

4. Puuharja tuo aidon fiiliksen saunanpesuun

Kesään ja juhannukseen kuuluu puhdas sauna. Mökkisauna saattaa likaantua herkemmin kuin kotisauna. Uinnin ja vilvoittelun jälkeen jaloissa ja iholla kulkeutuu saunaan hiekkaa ja roskia, jotka kuluttavat herkkiä puupintoja. Sauna kaipaa säännöllistä pesua ahkeran käytön jälkeen. Lauteet on helppo puhdistaa puisella saunanpesuharjalla. Materiaalina puu soveltuu hyvin siivoukseen. Esimerkiksi puusta valmistetut saunanpesuharjat kestävät säässä kuin säässä vuodesta toiseen. Puun etuna on myös materiaalin kierrätettävyys ja ympäristöystävällisyys, jotka ovat yhä useammalle suomalaiselle tärkeitä arvoja. Saunanpesuharjan voi polttaa kiukaan uunissa, kun se on käytetty loppuun.

5. Puhdas huussi

Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat helpottavat ulkohuussin ja ulkokalusteiden puhdistuksessa. Liinoja ei tarvitse pestä, joten uusi puhdas liina on käyttövalmiina aina ilman vesipesua. Hajusteettomat liinat eivät myöskään kuormita ympäristön kemikaalipäästöjä, ja ne ovat hellävaraisia käsitellä. Kostea pikasiivousliinapaketti kannattaa säilyttää ulkohuussissa – sillä on helppoa puhdistaa pinnat ilman vettä ja pesuaineita. Pikasiivousliinat ovat 100 % kompostoituvasta materiaalista valmistettuja.

Kierrätysastia ratkaisee roskien lajittelun tilanpuutteen mökilläkin. Kierrätysastia sopii monenlaiseen tilaan ja mukana tulee tarrat muovipakkauksille, lasille, metallille, pahville, palautuspulloille ja lehdille. Suljettavan kannen ansiosta kierrätysastia sopii myös ulkohuussin roska-astiaksi.

Terassien ja laiturin harjaukseen sopii kotimainen puuharja.

6. Puhdasta myös ulkona

Mökillä vietetään suurin osa ajasta ulkona ja terassilla. Talven jälkeen terassi kaipaa kunnon puhdistusta ja öljyämällä se pysyy kauniina läpi kesän. Terassiöljyharja on laadukas väline puisten terassien ja patioiden öljyämiseen. Sen voi liittää SINI-välinevarteen, jolloin öljyäminen onnistuu ergonomisesti seisten. Mökillä erilaisille ulkoharjoille on käyttöä. Laadukkaan ulkoharjan avulla on helppoa lakaista isompikin terassi. Kevyt ja näppärä terassi- ja laituriharja sopii myös hyvin rantasaunan, laiturin ja rappujen lakaisuun.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *