Saunan lauteiden pesu helposti ja nopeasti

Juhannussauna kruunaa kesän – etenkin kun sauna tuoksuu raikkaalta.

Aina ei tarvitse pestä koko saunaa. Riittää, kun puhdistaa lauteet. Lauteiden pesuun sopii perinteinen puinen saunanpesuharja, joka on kaunis pitää esillä vaikka mökkisaunassa. Näkyvillä olevaan harjaan tulee tartuttua helpommin, ja lauteet on helppoa puhdistaa hiekasta ja roskista.

Etenkin mökillä, mutta kesäaikaan myös kodissa, kun käydään vilvoittelemassa, jaloissa kantautuu saunaan hiekkaa ja roskia. Herkät puulauteet voivat naarmuttua helposti. Aina ei myöskään tarvitse pestä koko saunaa. Jos seiniä suojaa nykyisin monesta saunasta löytyvät selkänojat, eivät seinät juurikaan ole kosketuksissa ihoon eivätkä likaannu.

Näin peset saunan lauteet helposti:

  1. Huuhtele lauteet lämpimällä vedellä. Se avaa puiden syitä ja helpottaa lian irtoamista.
  2. Kostuta lauteet pesuliuoksella ja anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia.
  3. Pese lauteet ja myös muut pinnat, jos ne ovat likaiset.
  4. Valitse pehmeä harja tai erillinen laudepesuri ja harjaa lauteet puiden syiden suuntaisesti. Muista pestä myös lauteiden alapinta vähintään kerran vuodessa.
  5. Huuhtele huolellisesti ja pese lopuksi kylmällä vedellä, jolloin puun syyt sulkeutuvat.

Perinteinen puuharja tuo raikkaan tuoksun saunaan

Saunan lauteiden pesu onnistuu helposti puisella saunanpesuharjalla, jonka pitkä etuharjas ylettyy nurkkiin ja lauteiden väleihin. Puuharjassa on miellyttävä tuntu, ja se sopii hyvin käteen. Luonnonharjas on hellävarainen, mutta puhdistaa tehokkaasti. Puuharjalla sujuu myös laiturin ja ulkokalusteiden pesu, ja puusta valmistetut saunanpesuharjat kestävät säässä kuin säässä vuodesta toiseen. Puun etuna on myös materiaalin kierrätettävyys ja ympäristöystävällisyys, jotka ovat yhä useammalle suomalaiselle tärkeitä arvoja. Saunanpesuharjan voi polttaa kiukaan uunissa, kun se on käytetty loppuun.

Kotimainen kylpyharja on laadukas ja kestävä.

Kotimainen kylpyharja kruunaa peseytymisen puhtaassa saunassa. Laadukkaat puiset harjat sopivat myös hyödylliseksi ja ekologiseksi lahjaksi tai tuliaiseksi.

Kommentit:

  1. Meidän mökillä on käynnissä ns. sukupolven vaihdos, joten hyvät ja kauniit välineet on mukava pitää näkyvillä. Näin olisi tosiaan jokaisen helpompi tarttua toimeen.

  2. Olen jo vuosikymmeniä käyttänyt Sini-tuotteen harjoja ja kuivaimia.Aina kun ei tarvitse ostaa uutta varttakaan.

  3. Laadukkaita tuotteita jotka tarjoavat paremman mahdollisuuden puhtautta kunnioittavaan työskentelyyn!
    Kiitos!

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *