Minkälainen saunanpesijä olet?

Saunaa pestessä on tärkeää, että välineet ovat toimivia ja laadukkaita.

Oletko himosaunoja vai saunotko kerran vuodessa mökillä tai jouluna? Kokosimme vinkit ja saunanpesuvälineet erilaisille saunojille.

Otatko rentouttavat löylyt useampana iltana viikossa vai saunotko muutaman kerran kesässä mökillä tai jouluna? Saunomistottumukset, sauna ja kiuas vaikuttavat siihen, kuinka usein ja miten sauna kannattaa pestä. Saunan voi pestä monella eri tavalla ja erilaisilla välineillä. Näillä vinkeillä ja ohjeilla nautit puhtaasta ja raikkaasta saunasta.

1. Himosaunoja

Himosaunojan sauna lämpenee useamman kerran viikossa, ellei joka päivä. Vanhan kansan muistisääntö on, että sauna tulisi pestä yhtä monta kertaa vuodessa, kuin viikossa on saunomiskertoja. Jos saunot useamman kerran viikossa, ei perinteinen saunanpesu juhannukseksi ja jouluksi riitä pitämään saunaasi raikkaana ja puhtaana.

Kun saunaa pestään usein, on tärkeää, että välineet ovat toimivia. Hanki siis kerralla kunnolliset, kestävät ja tehokkaat saunanpesuvälineet. SINI-laudepesuriin saa vaihdettua hankaussienen, joten jatkossa vaihdat vain kuluvan pesuosan. Laadukkailla siivousvälineillä siivoat ekologisesti ja vastuullisesti – säästät tilaa siivouskomerossa ja säästät luontoa. Lopulta myös lompakkosi kiittää, kun välineet kestävät pitkään.

Tehokkaaseen saunanpesuun tarvitset nämä välineet:

2. Lauantaisaunoja?

Lämpeneekö saunasi kerran viikossa viikonloppuisin? Ehkä myös peset saunasi perinteisesti juhannukseksi ja jouluksi. Näin meistä useimmat! Tämä onkin hyvä muistisääntö ja takaa, että voit nauttia raikkaista löylyistä puhtaassa saunassa. Perusteellinen saunan pesu kannattaa tehdä pari kertaa vuodessa, mutta siivousvälin tiheys riippuu luonnollisesti käyttökertojen ja saunojien määrästä.

Lue helpot ohjeet saunanpesuun >>

Juhannussauna kruunaa kesän – etenkin kun sauna tuoksuu raikkaalta.

3. Mökkisaunoja

Mökin sauna kaipaa perusteellista pesua talven tyhjillään olon jälkeen. Mökillä saunaan myös kertyy enemmän roskia ja hiekkaa, kun käydään vilvoittelemassa ja uimassa. Myös puukiukaan käytöstä tulee puun roskaa. Mökillä ei aina ole imuria käytettävissä, eikä imuria aina jaksa ottaa esillekään. Isommat roskat voi lakaista pois rikkasetillä, joka kannattaa pitää näkyvällä paikalla, jotta siihen on helppo tarttua. Pienen rikkasetin voi ripustaa naulaan kiinni, jolloin se on helposti saatavilla.

Saunan lauteiden pesu onnistuu helposti puisella saunanpesuharjalla, jonka pitkä etuharjas ylettyy nurkkiin ja lauteiden väleihin. Puuharjassa on miellyttävä tuntu, ja se sopii hyvin käteen. Luonnonharjas on hellävarainen, mutta puhdistaa tehokkaasti. Puuharjat ovat myös mukava ja tarpeellinen tuliainen ystävien mökille viemiseksi.

Ota mökille mukaan nämä:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *