Viisi vinkkiä toimivaan vaatehuoltoon

Laadukkaalle kuivaustelineelle ilmavasti ripustettu pyykki kuivuu nopeammin.

Pyykin lajittelu, pesu, kuivaus ja viikkaus takaisin kaappiin on aikaa vievä kotiaskare ja voi tuntua työläältä. Kokosimme vinkit, joiden avulla teet pyykkäämisestä inhokkikotityön sijaan lempparin.

1. Selkeät rutiinit auttavat

Kokeile, mikä on sinulle toimivin tapa pestä ja kuivata pyykkiä ja tee tästä rutiini. Lakanat ja tyynyliinat voi laittaa pesuun heti viikonloppuaamuna. Muista ripustaa lakanat kuivumaan esimerkiksi tilaa säästävään lakana- ja pyyhekuivaimeen aamupalan jälkeen, jolloin saat kuivat ja puhtaat lakanat viikattua kaappiin tai pedattua suoraan sänkyyn jo samana iltana. Toimiva pyykinkuivaus lähtee omalle taloudelle oikeanlaisen kuivaustelineen valinnasta.

2. Lajittelu helpottaa

Lajittelemalla pyykit suoraan pyykkikoriin, ei tarvitse joka kerta etsiä ja keräillä likaisia vaatteita, ja miettiä mitähän sitä ensin pesisi. Täyttyvästä korista näkee, mitkä tekstiilit tarvitsevat ensimmäisenä pesua. Lajittele pyykit esim. neljään erään: mustat ja tummat, valkoiset ja vaaleat, värilliset sekä lakanat ja pyyheliinat.

Oven päälle ripustettava kuivausteline Entry säästää tilaa.

3. Näin pyykki kuivuu nopeasti

Pyykit kannattaa ripustaa kuivumaan heti pesun päätyttyä, jolloin tekstiilit eivät ehdi rypistyä ja kuivuvat nopeammin. Valitse tilaan sopiva ja tilaa säästävä kuivausteline, vaihtoehtoja on monia. Oven päälle ripustettavilla telineillä saat helposti lisää kuivatustilaa. Illalla ilmavasti kuivumaan ripustettu pyykki on valmista päälle laitettavaksi vaikka heti seuraavana aamuna.

Katso kaikki pyykinkuivaustelineemme >>

4. Viikkauksesta helpompaa

Tuntuuko joskus, että  hukut sekä likapyykkiin että viikkausta odottaviin puhtaisiin vaatteisiin? Yhden koneellisen viikkaamiseen kaappeihin menee muutama minuutti ja voit samalla kuunnella mielimusiikkiasi tai äänikirjaa. Kevyt Tempo-höyrysilityslauta on helppoa nostaa lempipaikkaasi silityksen ajaksi. Silityslaudan päällä on myös helppoa viikata kuivuneet pyykit. Jos puhdasta pyykkiä kertyy kasoittain, voi viikkaus tuntuu työläältä. Tartu siis toimeen heti!

5. Älä pese turhaan

Vältä pesemästä vaatteita turhaan ja liian usein. Puhdista karvaiset vaatteet teippiharjalla ja tuuleta vaatteet käytön jälkeen niin pidennät niiden käyttöaikaa. Liikuteltavassa vaatetelineessä voi säilyttää puolipitoisia vaatteita ja se sopii myös henkarilla kuivatettavien vaatteiden kuivatukseen. Muista, että vain puhdas pyykkikone pesee vaatteet puhtaiksi.

Lue lisää: Pyykinpesukoneen puhdistaminen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *