Kuivata vaatteet oikein

Valitse omaan kotiin sopivat kuivaustelineet.

Kun hoidat vaatteitasi oikein, ne pysyvät siisteinä pidempään. Pelkkä pesulämpötilan tarkistaminen ei riitä, vaan myös vaatteen kuivattamisessa kannattaa olla tarkkana.

  1. Tarkista vaatteen hoito-ohjeesta, voiko sitä kuivattaa kuivausrummussa vai ei. Kuivausrumpu on hyvä apuri, mutta kaikkia vaatteita sinne ei voi laittaa. Herkät tekstiilit voivat kutistua kuivausrummun lämmössä tai vaate voi menettää ryhtinsä.
  2. Neuleet kannattaa kuivattaa aina ilmavasti vaakatasossa. Neuleet voivat venyä tavallisesti roikkumaan ripustettaessa tai henkarissa kuivuessaan.
  3. Jokaista vaatetta on hyvä vähän ravistaa märkänä, sillä jo se saa sen palaamaan takaisin ryhtiinsä. Etenkin luonnonkuidut tykkäävät tästä käsittelystä.
  4. Valitse omaan kotiin sopivat kuivaustelineet. Jos vaatteiden kuivatukseen on rajallisesti tilaa, kokoontaitettava teline on paras vaihtoehto.
  5. Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta. Näin pyykki kuivuu nopeammin sisätiloissa.
  6. Vaikka mieli tekisi, älä kuivata vaatteita saunassa. Jos kuumalle kiukaalle putoaa tekstiili, voi vakava vahinko olla peruuttamaton.
  7. Kuivata vaatteita ulkona aina kun se on mahdollista. Siitepölyaikaan kannattaa mahdolliset allergiat ottaa tietenkin huomioon. Muista myös, että aurinko valkaisee valkoisia vaatteita tehokkaasti, mutta haalistaa tummia vaatteita. Ravistele kuivista vaatteista huolellisesti mahdolliset roskat ja pikkuötökät ennen viikkaamista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *