Pyykki kuivuu pakka­sessa

Kuiva pakkasilma haihduttaa pyykeistä kosteutta, ja jäinen pyykki on miltei kuivaa sisään tuotaessa.

Pyykin kuivaaminen ulkona onnistuu myös talvipakkasilla. Se vie toki enemmän aikaa kuin lämpimällä ilmalla kuivaaminen, joten kiireisen puuhaa se ei ole. Esimerkiksi pyyhkeet ja lakanat, joilla ei ole niin kiire kuivua, kannattaa kuivattaa ulkona. Pyykki kuivuu pakkasilmassa, kun pyykeissä oleva kosteus jäätyy ensiksi ja sen jälkeen haihtuu kuivassa pakkasilmassa. 

Pyykit siliävät ulkona

Ulkona kuivatetut liinavaatteet siliävät yleensä paremmin kuin sisällä kuivatut ja tuoksuvat raikkaalta. Kun nostat pyykit sisälle, anna niiden lämmitä hetki ennen kaappiin viikkaamista. Ulkokuivauksen yhteydessä säästyy sähköä esimerkiksi rumpukuivaukseen verrattuna.

Kompaktin kokoinen Ted kuivausteline on kätevä nostaa ulos pakkaseen parvekkeelle tai terassille. Tukevasti pystyssä pysyvä Lenni-kuivausteline on myös hyvä vaihtoehto pyykin kuivaamiseen ulkona, sitä eivät pienet tuulenpuuskat hetkauta. Ulkokuivaukseen on myös oma kuivaustelineiden valikoimansa.

Kommentit:

  1. Hei! Minua askarruttaa, mistä se raikkaus muodostuu ulkona kuivatettaviin pyykkeihin? Kun tuot ulkona kuivatetut saunaan lopulliseen kuivaukseen, koko sauna tuoksuu raikkaalta. Samaa pätee siivoukseenkin: jollei mattoja vie ulos tuulettumaan ei siivoustulos ole täydellinen. Se lienee jokin kemiallinen juttu?

    1. Hei Marianne,
      kiitos hyvästä huomiosta, saman olemme mekin huomanneet. Täytyy varmastikin tutkia asiaa lisää ja kuivattaa paljon pyykkiä ulkona. Saisikohan raikkaan pyykin tuoksua pullotettuna?

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *