Ekologinen pyykinpesu, kuivaus ja vaatehuolto

Vaatteiden käyttöikä pitenee, kun peset ja huollat vaatteitasi oikein ja pidät niistä hyvää huolta.

Kevättuulessa pyykki kuivuu nopeasti ja suoristuu itsestään ilman että käyttää kuivausrumpua. Kun pyykin kuivaa ulkona, ei sisätiloihin kerry kosteutta ja tilaa vapautuu muista asuintiloista. Valitse lisäksi ympäristöystävälliset pesuaineet ja huolla vaatteitasi, niin vähennät tekstiilien aiheuttamaa ympäristökuormaa. 

Ekologinen pyykinpesu

Vältä pesemästä vaatteita turhaan ja liian usein. Tuuleta vaatteet käytön jälkeen niin pidennät niiden käyttöaikaa. Lakanat sen sijaan kannattaa pestä kerran viikossa 60 asteessa. Alusvaatteet, aluspaidat ja sukat ovat kulutustavaraa, ja niitä pitääkin pyykätä joka käytön jälkeen. Myös lasten vaatteet likaantuvat nopeammin.

Pyykinpesuun kannattaa valita ekologinen pyykinpesuaine. Toimme asiakkaidemme toiveesta kevään poikkeusolojen ajaksi verkkokauppaamme ekologisia Ole Hyvä -pyykinpesuaineita. Näin kaupassa asioiminen nopeutuu, kun puhdistusaineet voi tilata helposti kotiovelle samassa paketissa kuivaustelineiden ja siivousvälineiden kanssa.

Suomessa valmistetut Ole Hyvä -pyykinpesuaineet sisältävät ainoastaan kasvipohjaisia, luonnosta tulevia raaka-aineita.  Hajusteettoman pyykinpesuaineen lisäksi pesuainetta on saatavana piparmintun ja sitruunan tuoksuisena sekä appelsiinin tuoksuisena hienopesuaineena herkälle pyykille. Ekologiset Ole Hyvä -tuotteet ovat turvallisia myös antaa lasten harjoitella itsenäisesti pyykinpesua ja pesuaineen annostelua.

Korvaa huuhteluaine pyykkietikalla

Pyykkietikka tekee pyykistä ihanan pehmeää ja vähentää sen sähköisyyttä. Etikka myös kirkastaa kirjopyykin värit ja suojaa samalla valkopyykkiä kellastumiselta. Se myös ehkäisee saostumien muodostumista pyykkikoneeseen ja poistaa pesuainejäämät.

Ekologinen pyykinkuivaus ulkona

Kesätuulessa kuivattu pyykki tuoksuu raikkaalta ja puhtaalta. Pyykin raikastaa ulkoilman runsas happi, joka pyydystää hajumolekyylit. Lisäksi ulkokuivatus on ilmaista ja säästää energiaa. Ulkona kuivatetut pyykit siliävät luonnostaan, mikä on hyvä tieto silitystä inhoavalle. Ravistele pyykit hyvin auki ennen ripustamista niin saat mahdollisimman sileitä ja pehmeitä vaatteita.

Parvekkeella tai terassilla pyykit saa kuivumaan kokoontaitettavalle ja helposti siirreltävälle kuivaustelineelle ja pihalla pyykkinarulle tai ulkokuivaustelineelle.

Vaatteet on helppoa puhdistaa karvoista ja nukasta SINI-teippiharjan avulla.

Näin vaatteesi säilyvät pidempään puhtaana ja kauniina

Muista ekologisuus myös vaatteiden hankinnassa ja käytössä. Kun hoidat ja säilytät vaatteitasi oikein, pidennät niiden käyttöikää. ​Usein vaatteelle riittää tuuletus ja puhdistaminen teippiharjalla. Ripusta vaatteesi kätevään liikuteltavaan tuuletustelineeseen. Vaatteet tuulettuvat ja pysyvät sileänä seuraavaa käyttöä varten. Harkitse tarkkaan vaateostoksesi ja käytä vaatteet loppuun asti niin säästät ympäristöä.

Huolla ja säilytä kausivaatteet oikein

Pese tai tuuleta kausivaatteet ennen säilytykseen laittamista. Ethän käytä huuhteluainetta ulkoiluvaatteiden pesussa – huuhteluaine pureutuu vettä hylkivien vaatteiden kuituihin ja pilaa niiden teknisen ominaisuuden. Pyykkietikkaa sen sijaan voi käyttää kaikelle pyykille.
Kausisäilytykseen pakattavat vaatteet ja kengät kannattaa laittaa pukupusseihin tai säilytyslaatikkoihin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *