5 ideaa siivoussoodan käyttöön

Siivoussooda on ekologinen, tehokas ja monipuolinen ihmeaine tahranpoistoon ja siivoukseen.

Monipuolinen siivoussooda tekee ihmeitä kotona – ekologisesti ja edullisesti! Oletko jo kokeillut näitä niksejä?

1. Vältä paha haju roska-astiassa

Ripottele siivoussoodaa roska-astian pohjalle ennen roskapussin laittoa ja vältä paha haju. Siivoussooda poistaa ikäviä hajuja myös jääkaapista. Mikäli haluat raikastaa vaatekaappiasi tai poistaa sieltä hajuja, aseta vaatekaappiisi avonainen rasia tai purkki, jossa on 2 dl soodajauhetta. Sekoita jauhetta viikon välein ja vaihda uuteen kuukauden välein. Voit käyttää soodajauhetta myös muiden kaappien ja vaatehuoneen raikastajana.

2. Puhdista pinttyneet astiat

Termos- ja juomapullojen, kahvi- ja teemukien sekä maljakoiden puhdistaminen helpottuu kaatamalla pohjalle ruokalusikallinen siivoussoodaa ja päälle kuumaa vettä. Anna seoksen vaikuttaa vähintään kymmenen minuuttia, harjaa ja huuhtele lopuksi puhtaalla vedellä. Sporttipulloharjan pitkä varsi helpottaa syvien astioiden puhdistamista. Samaan tapaaan voit puhdistaa myös uunipellit ja -padat.

3. Tiskialtaan puhdistaminen

Ripottele tiskialtaaseen siivoussoodaa ja harjaa puhtaaksi tiskiharjalla tai sienellä. Samaan tapaan voit puhdistaa myös keittiön tasot ja lieden. Anna siivoussoodan ja lämpimän veden pehmittää kiinni palanutta ruokaa rauhassa muutama minuutti ja hankaa puhtaaksi Supersienellä.

4. Hopeaesineiden puhdistus

Laita tiskialtaan pohjalle alumiinifolio, jonka päälle asettelet puhdistettavat hopeaesineet. Ripottele tämän jälkeen esineiden päälle 2 dl siivoussoodaa ja 1 l lämmintä vettä, kunnes esineet peittyvät kokonaan. Tarkista tulos noin viiden minuutin välein, kunnes hopeat ovat mielestäsi riittävän kirkkaat. Huuhtele astiat välittömästi ja kiillota pehmeällä mikrokuituliinalla.

5. Raikasta sohvat ja matot

Ripottele siivoussoodaa sohvalle, matolle tai auton penkille, annan vaikuttaa vähintään parin tunnin ajan ja imuroi siivoussooda pois. Siivoussooda raikastaa ja poistaa hajuja muistakin tekstiileistä.

Katso lisää: Vinkkejä siivoussoodan käyttöön

Kommentit:

  1. Hei
    Ostin siivoussoodapurkin ja ripottelin juuri olohuoneen matolle ohuen kerroksen. Imuroin maton huolella huomenna! Laitoin myös soodaa termospulloon ja huuhdon sen tuokion kuluttua. Seuraavaksi laitan jäteastian pohjalle soodakerroksen ja toivon saavani tympeän hajun lähtemään. Tänään on soodapäivä !!!

  2. Hello
    Toivon, että laadukkaat tuotteenne pysyvät aian yhtä laadullisina. Olen ostanut teiltä aivan upeat pyykinkuivaustelineet! Kestävät todella hyvin!!!

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *