Mikrokuidulla siivoat ilman pesuaineita

SINI-mikrokuituliina
Mikrokuidulla on kiva siivota, koska mikrokuitu todella irrottaa lian, eikä vain liu’u tahran yli.

Rasvainen liesituulettimen kupu, tiukka tahra laminaattilattiassa, likainen jääkaappi tai sormenjäljet ovessa – mikä yhdistää edellisiä? Kaikki edellä mainitut voi siivota mikrokuituliinalla, ja pesuaineeksi kelpaa pelkkä vesi.

Ekologinen tahranpoistaja

Mikrokuituliina on kodinsiivouksen ekologinen yleistyökalu. Pesuainetta ei tarvita, koska mikrokuitu puhdistaa ilmankin. Pesuainetta voi käyttää, mutta siitä ei monessa siivouskohteessa ole mitään hyötyä. Esimerkiksi ikkunanpesussa pesuaineesta on itseasiassa haittaa, koska liian ronskilla kädellä annosteltu pesuaine jättää ikkunoihin harmaan kalvon.

Jos tahra on tiukassa, voi likaa pehmittää vedellä. Jos puhdistettava pinta kestää, voi vettä levittää pinnalle suihkepullolla, minkä jälkeen pinta pyyhitään mikrokuidulla. Toinen tapa on kostuttaa mikrokuituliina nihkeäksi.

Hienompaa kuin silkki

Nimensä mukaisesti mikrokuitu on ohutta. Yksittäistä mikrokuitulankaa on lähes mahdotonta nähdä paljain silmin, sillä sen paksuus on noin sadasosa hiuksen paksuudesta ja jopa 1/20 silkkilangan paksuudesta.

Verrattuna luonnonkuituihin, kuten puuvillaan, mikrokuitulangan poikkileikkaus muistuttaa lumitähteä, jossa on teräviä väkäsiä. Mikrokuitu kaapii lian pois, kun pyöreä tavallinen kuitu liukuu lian yli.

Mikrokuidun lyhyt historia

Mikrokuitu kehitettiin 1970-luvulla Japanissa uima-asujen materiaaliksi, mihin mikrokuitu ei kuitenkaan sopinut, koska kuitu imi itseensä niin paljon vettä. Eurooppalaiset tutustuivat materiaaliin uusin silmin 1990-luvulla, ja keksittiin, että imukykyinen materiaali voisi sopia hyvin siivousvälineisiin. Sittemmin mikrokuitua on siivousvälineiden lisäksi käytetty sadeasuissa, urheiluvaatteissa ja juhlavaatteissa.

Sinituotteen ensimmäiset mikrokuitusiivousvälineet tulivat myyntiin 90-luvun lopulla. Ylivertaisten ominaisuuksiensa ansiosta mikrokuitu on löytänyt tiensä suureen osaan Sinituotteen siivousvälineitä. Nihkeällä laminaattimopilla puhdistuvat laminaattilattiat, ikkunanpesin-kuivaimella ikkunat ja KUNGS-autopyyhkeellä kuivaat auton. Mikrokuidun karkeus ja imukyky vaihtelee tuotteelle suunnitellun siivouskohteen mukaan.

SINI-mikrokuituliinoista löydät parhaan liinan jokaiselle kohteelle

Mikrokuituliina tulisi aina valita sen mukaan, missä kohteessa sitä käytetään. SINI-mikrokuituliinojen tarkoin suunniteltu ja testattu pintarakenne helpottaa juuri tietyn tyyppisen pinnan puhdistamista, ja tekee siivoamisesta tehokasta ja kevyttä. Liinoissa on erilaisia pintastruktuureita ja ne toimivat eri tavalla eri pinnoilla.

Hygienian kannalta on tärkeää, että käytössä on aina puhdas liina, joka on huuhdeltu tai pesty sekä kuivattu ilmavasti jokaisen käytön jälkeen. Puhtaalla liinalla siivoaminen on hygieenistä, eivätkä lika ja bakteerit siirry pinnalta toiselle.

Tutustu mikrokuituliinoihimme >>

Käytä ja huolla oikein, vaihda tarvittaessa

Mikrokuituliinat kannattaa pestä pesupussissa tai kokonaan erillään muusta pyykistä, sillä mikrokuitukankaan pienet koloset keräävät muusta pyykistä irtoavan pienen nukan itseensä tukkien mikrokuidun väkäset. Jos liinalla on vahingossa pyyhitty jotain oikein rasvaista, voi liina olla peruuttamattomasti pilalla. Mikrokuituliinaa ei kannata tuhlata keittiötasolle läikkyneen ruokaöljyn tai autotallin lattialle roiskuneen moottoriöljyn pyyhkimiseen.

Sinituotteen mikrokuituliinat ja erilaiset mikrokuitupesimet voi pestä pyykkikoneessa ilman huuhteluainetta. Useimmat mikrokuitutuotteet kestävät 60 asteen pesun, mutta noudata pesuohjetta, jos ohjeessa lukee alempi lämpötila. Jos mikrokuituliinalla tuli vahingossa pyyhittyä esimerkiksi moottoriöljyä, ei liinaa kannata pestä yli 60 asteessa, sillä liian kuumassa pesuvedessä mikrokuitu sulaa eikä toimi enää tehokkaasti. Jossain vaiheessa tulee siis tilanne, että mikrokuituliina tai -pesin on yksinkertaisesti parasta korvata uudella. Valikoimassamme on laaja valikoima vaihtopäällisiä, jolloin samaa siivousvälinettä voi käyttää vuosia, kun uusii välillä mikrokuitupäällisen.

Katso kaikki vaihto-osamme >>

Kommentit:

  1. Täytyis uusi mikrokuituliina hankkia, entinen on entinen. Sini perheen tuotteet meillä käytössä eniten.

  2. Pesupussissa pesen mikrokuituliinat ja silmälasien liinat. Liinoja tulee olla useita kappaleita taloudessa. Pesu 60 astetta.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *