Kuohuviinilasien pesu ja kiillotus

Huulipunaa shampanjalasissa
Juhlat, kuohuviini ja huulipuna kuuluvat yhteen, mutta juhlien jälkeen huulipunatahroista halutaan eroon.

Juhlat tulossa, mutta kuohuviinilaseja on käytetty viimeksi vuosi sitten? Ei hätää. Muutamalla vinkillä saat kiiltävät juomalasit, ja juhlat voivat alkaa.

Lyhyellä ohjelmalla pölyt pois

Vaikka säilyttäisit kuohuviini- ja viinilaseja astiakaapissa, saattavat ne silti pölyyntyä. Vuoden kaapissa seisoneet juomalasit ovat yleensä jo pesun tarpeessa. Käytä juhlalasit tiskikoneessa lyhimmällä ohjelmalla, niin pääset eroon pölystä.

Jos aikaa ei ole edes 20 minuutin tiskikoneohjelmalle, voit huuhdella lasit kuumassa vedessä, minkä jälkeen voit laittaa ne alassuin valumaan hyvin imevän keittiöpyyhkeen päälle. Kun enimmät vedet ovat valuneet, siirry seuraavaan vaiheeseen, eli kiillotukseen.

Kiillota!

Hienoissa ravintoloissa juomalasit ja aterimet kiillotetaan tahrattomaksi. Etenkin kuohuviinilasit kannattaa kiillottaa kotioloissakin. Kesällä alkumalja tarjoillaan usein ulkona, ja aurinko on armoton pölyn ja tahrojen paljastaja.

Lasiliinalla kiillotat kuohuviini- ja viinilasit tahrattomiksi. Harva tiskikone tekee niin valmista jälkeä, etteikö laseihin jäisi kalkki- tai huuhteluvesitahroja. Jos juuri tiskattu lasi on vielä aavistuksen märkä, voit käyttää kuivaa lasiliinaa. Jos lasit ovat kuivia, mutta tahraisia, kostuta lasiliinaa hieman. Lasiliinan ei tarvitse olla litimärkä, koska märkä liina voi tahrata itsessään.

Kiillota kuin hovimestari ja käytä puuvillakäsineitä, jolloin sormenjälkien jättäminen on käytännössä mahdotonta.

Huulipunalle kyytiä

Juhlat, kuohuviini ja huulipuna ovat ihana yhdistelmä, mutta juhlien jälkeen on eron aika. Tiskikone ei välttämättä puhdista huulipunatahroja viinilaseista tai kahvikupeista. Apuun saapuu jälleen lasiliina, jolla pyyhkäiset huulipunat kätevästi pois.

Huolto

Todennäköisesti selviät juhlapäivästä yhdellä lasiliinalla, mutta jos väkeä on paljon, varaa pari-kolme liinaa. SINI-lasiliinat voi pestä koneessa, joten liinat palvelevat myös ensi vuonna, kunhan muistat pestä lasiliinan pyykkikoneessa. Lasiliina kestää 60 asteen konepesun. Älä käytä huuhteluainetta!

Kommentit:

  1. Tuo huulipunan poisto ollut satunnainen ongelma – nyt sain siihen ratkaisun. KIVA!

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *