Kuohuviinilasien pesu ja kiillotus

Lasiliina kuivaa ja kiillottaa kuohuviinilasit nukkaamatta.

Juhliin valmistautumisen voi aloittaa hyvissä ajoin pesemällä pölyyntyneet kuohuviinilasit. Kokosimme vinkit, joiden avulla saat kiiltävät juomalasit, ja juhlat voivat alkaa.

Vaikka säilyttäisit kuohuviini- ja viinilaseja astiakaapissa, saattavat ne silti pölyyntyä. Jos lasien käytöstä on vierähtänyt aikaa, huuhtele lasit tai käytä tiskikoneessa lyhimmällä ohjelmalla, niin pääset eroon pölystä.

Kuivaa, älä kuivata

Lasiliinalla kiillotat kuohuviini- ja viinilasit tahrattomiksi. Harva tiskikone tekee niin valmista jälkeä, etteikö laseihin jäisi kalkki- tai huuhteluvesitahroja. Imukykyisellä ja nukkaamattomalla lasiliinalla kuohuviini- ja viinilasien kuivaaminen käy hetkessä. Jos juuri tiskattu lasi on vielä aavistuksen märkä, voit käyttää kuivaa lasiliinaa. Jos lasit ovat kuivia, mutta tahraisia, kostuta lasiliinaa hieman. Lasiliinan ei tarvitse olla litimärkä, koska märkä liina voi tahrata itsessään.

Lasiliinalla kiillotat kuohuviini- ja viinilasit tahrattomiksi.

Kiillota

Hienoissa ravintoloissa juomalasit ja aterimet kiillotetaan tahrattomaksi. Etenkin kuohuviinilasit kannattaa kiillottaa kotioloissakin. Kesällä alkumalja tarjoillaan usein ulkona, ja aurinko on armoton pölyn ja tahrojen paljastaja. Jos haluat kiillottaa kuin hovimestari , käytä puuvillakäsineitä, jolloin sormenjälkien jättäminen on käytännössä mahdotonta.

Juhlien jälkeen

Juhlat, kuohuviini ja huulipuna ovat ihana yhdistelmä, mutta juhlien jälkeen on eron aika. Tiskikone ei välttämättä puhdista huulipunatahroja viinilaseista tai kahvikupeista. Apuun saapuu jälleen lasiliina, jolla pyyhkäiset huulipunat kätevästi pois. Pese lasit tiskiharjalla, jossa on hellävarainen luonnonharjas.

Todennäköisesti selviät juhlapäivästä yhdellä lasiliinalla, mutta jos väkeä on paljon, varaa pari-kolme liinaa. SINI-lasiliinat voi pestä koneessa, joten liinat palvelevat myös ensi vuonna, kunhan muistat pestä lasiliinan pyykkikoneessa. Lasiliina kestää 60 asteen konepesun.

Kommentit:

  1. Tuo huulipunan poisto ollut satunnainen ongelma – nyt sain siihen ratkaisun. KIVA!

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *