Keraa­misen lieden puhdistus

Liesisienen karkealla puolella voi huoletta jynssätä tahroja ilman että tarvitsee pelätä lieden naarmuuntumista.

Keraaminen liesitaso vaatii huolellista käyttöä ja säännöllistä puhdistamista. Oikeilla välineillä lieden puhtaanapito on helppoa eikä liesi naarmutu. Näin puhdistat keraamisen lieden.

 1. Varmista, ettei lieden pinta ole kuuma.
 2. Irrota kiinni palanut ruoka varovasti puhdistusterällä. Varo naarmuttamasta pintaa. Pidä puhdistusterää oikeassa kulmassa (45–60°). Paina kevyesti lieden pintaa vasten ja liu’uta terää poistaaksesi lian.
 3. Suihkauta liesitasolle keittiön puhdistusainetta ja pyyhi liesitaso kostealla liesiliinalla. Tarvittaessa hankaa vielä liesisienellä.
 4. Viimeistele liesi kiiltäväksi kuivalla pikasiivousliinalla tai talouspaperilla.

Kommentit:

 1. Olen käyttänyt Sini- tuotteita niin kauan,kun niitä on myyty,enkä aio lopettaa,sillä ne ovat parhaita !

  1. Hei,
   Induktiolieden pintaa voi myös puhdistaa puhdistusterällä. Induktiolieden ja keraamisen lieden pinta on lasia, joten niille sopivat samat puhdistusmenetelmät. Induktiolieden pinta ei kuumene, joten lika ei tartu siihen yleensä yhtä kovasti kiinni.

 2. Moi, mitenköhän saisi puhdistettua keraamiselta liedeltä sellaista likaa joka ei lähde irti puhdistusterällä, on siis niin ohut kerros? Olen yrittänyt esim, keraamisenlioedelle tarkoitetulla peruspesuaineella, mutta ei ole lähteny irti.

  1. Hei, Valitettavasti välillä lika jämähtää liedelle niin hyvin ettei sitä välttämättä saa irti. Yksi vinkki voisi olla, että todella pieni alue kerrallaan hinkkaa kuumalla vedellä kastetulla mikrokuituliinalla ja keraamisen lieden pesuaineella. Tämä tapa vaatii kuitenkin paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Hankaavia sieniä tulee välttää keraamisen lieden puhdistuksessa. Myöskään alumiinipohjaisia kattiloita ja paistinpannuja tulee välttää, sillä alumiini voi jättää hopeahohtoisia jälkiä pintaan, joiden puhdistus on hankalaa ja aikaavievää.

 3. Kun liesien pintaan on jo varmaan palanut karheutta, niin millä sen voisi poistaa?

  1. Hei Timo,
   keraamisen lieden pintaan palanutta likaa voi puhdistaa SINI Puhdistusterällä, joka on keraamisen lieden ja muiden lasipintojen puhdistamiseen tarkoitettu väline.

 4. Ylivoimainen keraamisen lieden puhdistustuote on SINI leikattava ihmesieni. Pieni pala kostutettuna
  puhdistaa kovat pinnat, esim. teräskattilat, kivitasot. piintyneen teen ja kahvin kupeista ja kirkastaa harmaantuneen kukkamaljakon sisäpuolelta.Teräsallastakin olen sillä puhdistanut ja poikani joitakin auton-osia. Keksikää ja kokeilkaa!

 5. Olisko nuo teidän mikrokuitu liinat muuten hyvä pestä aina ennen käyttöä?

  Tuolla sieni liinoissa lukee “voi pestä astianpesukoneessa”, miksi jotkut voi pestä astianpesukoneessa ja jotkut pyykinpesukoneessa?

  1. Hei! Mikrokuituliinoja ei tarvitse pestä ennen käyttöönottoa. Sieniliinat ovat valmistettu selluloosasta, eivätkä ne sen takia kestä pyykinpesukoneessa pesemistä.

 6. Hei! Kiitos vastauksesta. Kannattaako nuo liinat pestä käytön jälkeen pesukoneessa tai käsin, jos on käyttänyt keraamisen lieden puhdistusainetta ja sen jälkeen käyttää vasta keittiön muuhun siivoukseen? Vai riittääkö huuhtelu vedellä? 🙂 Ei viitsisit varata liedelle omaa liinaa.

  1. Hei! Suosittelemme pesemään liinan pesukoneessa ennen muun keittiön siivousta. Näin vältytään keraamisen lieden puhdistusaineen joutumisen sille sopimattomille pinnoille.

  1. Hei Katja! Suosittelemme varmistamaan yleispuhdistusaineen valmistajalta tuotteen sopivuuden keraamiselle liedelle.

 7. Pyyhkäisin mikrokuituliinalla levyä joka olikin vielä hieman kuuma. Liinasta jäi tahra levyyn eikä lähtenyt pois vaikka koitin levyn jäähdyttyä pyyhkiä uudelleen käsiastianpesuveteen kastetulla liinalla. Mikä neuvoksi.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *