Keraa­misen lieden puhdistus

Keraamisen lieden puhdistaminen
Keraamisen lieden puhdistukseen tarvitaan kaksi mikrokuituliinaa. Vaikeille tahroille kannattaa varata puhdistusterä.

Keraaminen liesitaso vaatii huolellista käyttöä ja säännöllistä puhdistamista. Oikeilla välineillä puhtaanapito ei ole työlästä. Puhdista keraaminen liesi näin.

 1. Varmista, ettei lieden pinta ole kuuma.
 2. Puhdista lieden pinta hellävaraisesti mikrokuituisella keittiöliinalla ja miedolla käsiastianpesuaineliuoksella tai keraamisen lieden puhdistusaineella.
 3. Pyyhi liesitaso puhdistuksen jälkeen puhtaalla kostella mikrokuituliinalla.
 4. Jos pintaan jää likaa, jonka puhdistus ei onnistu pyyhkimällä, irrota lika varovasti puhdistusterällä. Varo naarmuttamasta pintaa. Pidä puhdistusterää oikeassa kulmassa (45–60°). Paina kevyesti lieden pintaa vasten ja liu’uta terää poistaaksesi lian.

Lieden pesuun kannattaa varata kaksi erillistä liinaa, joista ensimmäinen varataan likaiselle työlle ja toisella liinalla viimeistellään. Lieden puhdistukseen sopivat esimerkiksi yleiskäyttöinen SINI-mikrokuituliina sekä SINI-mikrokuitukeittiöliina.

Kommentit:

 1. Olisko nuo teidän mikrokuitu liinat muuten hyvä pestä aina ennen käyttöä?

  Tuolla sieni liinoissa lukee ”voi pestä astianpesukoneessa”, miksi jotkut voi pestä astianpesukoneessa ja jotkut pyykinpesukoneessa?

  1. Hei! Mikrokuituliinoja ei tarvitse pestä ennen käyttöönottoa. Sieniliinat ovat valmistettu selluloosasta, eivätkä ne sen takia kestä pyykinpesukoneessa pesemistä.

 2. Hei! Kiitos vastauksesta. Kannattaako nuo liinat pestä käytön jälkeen pesukoneessa tai käsin, jos on käyttänyt keraamisen lieden puhdistusainetta ja sen jälkeen käyttää vasta keittiön muuhun siivoukseen? Vai riittääkö huuhtelu vedellä? 🙂 Ei viitsisit varata liedelle omaa liinaa.

  1. Hei! Suosittelemme pesemään liinan pesukoneessa ennen muun keittiön siivousta. Näin vältytään keraamisen lieden puhdistusaineen joutumisen sille sopimattomille pinnoille.

  1. Hei Katja! Suosittelemme varmistamaan yleispuhdistusaineen valmistajalta tuotteen sopivuuden keraamiselle liedelle.

 3. Pyyhkäisin mikrokuituliinalla levyä joka olikin vielä hieman kuuma. Liinasta jäi tahra levyyn eikä lähtenyt pois vaikka koitin levyn jäähdyttyä pyyhkiä uudelleen käsiastianpesuveteen kastetulla liinalla. Mikä neuvoksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *