Kissan karvojen poisto kodin tekstiileistä

Kissoista irtoaa karvaa aina, myös kausittaisen karvanlähtöajan ulkopuolella. Kissataloudessa mikään tasainen pinta ei jää kissoilta tutkimatta, joten karvaa tarttuu kodin tekstiileihin takuuvarmasti. Säännöllisen imuroinnin lisäksi täsmäsiivousvälineeksi sopii leveä mattoteippiharja.

Nukkumapaikat

Kissoilla on kodissa lempipaikka tai pari, jossa ne nukkuvat useita tunteja päivässä. Karvaa jää nukkumapaikoille väistämättä. Kaikkein karvaisimmat kohdat kannattaa puhdistaa heti, eikä odottaa suursiivoukseen, niin karvoja kulkeutuu huoneiden välillä tällöin vähemmän.

Kissan nukkumapaikka ennen ja jälkeen siivouksen. Mattoteippiharja on armoton karvoille.
Tehokkaaseen mattoteippiharjaan tarttuvat karvat, hiukset, pöly ja muu irtolika. Jos puhdistettava pinta on kovin herkkä, ja haluat varmistua ettei pinta missään tapauksessa kulu, älä käytä mattoteippiharjaa.

Irtokarvat

Kissojen kanssa elellessä karvaa lentää myös ilmassa. Vaatteisiin laskeutuu väistämättä irtokarvoja, vaikka sohvan, tuolit ja vuoteen pitäisi kuinka puhtaana. Siisti vaatteet irtokarvoista mattoteippiharjan pikkusiskolla, teippiharjalla. Pienempi teippiharja mahtuu myös auton hansikaslokeroon tai matkalle mukaan.

Äänetöntä ja sähkötöntä siivoamista

Imuriin verrattuna mattoteippiharjassa on yksi lyömätön etu: se ei kuluta saati tarvitse sähköä toimiakseen. Mattoteippiharjalla voi siivota äänettömästi vaikka keskellä yötä. Lisäksi mattoteippiharja toimii sielläkin, missä sähköä yksinkertaisesti ei ole: autossa ja mökillä.

Kommentit:

  1. Just tänään taas imuroin ja pienellä teippiharjalla hinkkasin sängyt ja kaikki muutkin kangaspinnat. Mattoteippiharja on loistava uutuus, menee kyllä heti hankintaan

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *