5 helppoa vinkkiä koiran omistajalle

Lemmikit tuovat paljon iloa, mutta niiden jälkiä täytyy myös siivota.

Lemmikkien omistajat siivoavat keskimääräistä enemmän, joten siivouksen tulisi olla helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Uudet pikasiivousliinat ja -mopit helpottavat lemmikin jälkien siivousta kodista ja autosta. Kokosimme viisi aikaa säästävää uutta vinkkiä arkea helpottamaan.

1. Kuraisten tassunjälkien pyyhkiminen

Etenkin kuraisimpana vuodenaikana koirien tassuissa kulkeutuu sisälle hiekkaa, kuraa ja roskia. Märän kuran pyyhkiminen lattioilta onnistuu helpoiten monitoimimopin tai pikamopin päälle levitettävän kostean moppiliinan avulla. Kostea moppiliina on heti käyttövalmis, joten sitä ei tarvitse erikseen kastella. Koirankarvoja ja muuta likaa ei myöskään tarvitse nyppiä irti mikrokuitumopista pesua varten. Heti käyttövalmiita puhtaita moppiliinoja voi säilyttää vaikka eteisessä, jolloin lattian pyyhkiminen on nopeaa ja helppoa.

2. Kuonon jälkien peseminen ikkunoista ja peileistä

Ikkunoista ulos katseleminen on usein koirien lempipuuhaa. Kuolan ja kuonon jälkien pyyhkiminen ikkunoista, ovista ja peileistä käy helposti kostean moppiliinan avulla. Pyyhkimisen jälkeen pinnat viimeistellään kuivaksi mikrokuituisella ikkunaliinalla. Kostealla moppiliinalla voi pyyhkäistä puhtaaksi vaikkapa vain ikkunan alaosan eikä aina tarvitse pestä koko ikkunaa. Et myöskään tarvitse suihkepulloja tai ikkunanpesuainetta, sillä kostea liina on heti käyttövalmis. Tämän homman voi tehdä vaikka kerran viikossa niin ikkunat eivät pääse pinttymään!

3. Koiran pissan ja oksennuksen pyyhkiminen

Etenkin koiranpennuilla sattuu vahinkoja, kun ei ole vielä opittu sisäsiisteiksi. Koiran pissa alkaa helposti haista, jos pyyhettä tai liinaa ei ole heti pesemässä. Imukykyinen pikasiivousliina on nopea apu ja välttämätön esimerkiksi herkillä lattiamateriaaleilla, jotka eivät kestä kosteutta. Liina ei myöskään jää haisemaan pesukoriin. Haisevan oksennuksen voi pyyhkiä myös esimerkiksi kostealla moppiliinalla, joka on imukykyinen ja sen voi heittää käytön jälkeen pois.

4. Ruokakupin ympäristön pyyhkiminen

Toiset koirat syövät siististi, mutta joukkoon mahtuu myös yksilöitä, joiden ruokapaikan ympäristö voi olla seiniä myöden täynnä roiskeita. Kostea pikasiivousliina on heti käyttövalmis ja nopea apu, jolla ruoka- ja juomaroiskeet saa helposti pyyhittyä lattialta ja seinistä. Roiskeet on helpompi puhdistaa tuoreeltaan, jolloin lika ei ole vielä pinttynyt kiinni. Auta sinä koiraasi siistimään ruokapaikan ympäristö, niin ehkä koirasi poimii puolestaan murusen ruokapöydän alta?

5. Koiran jälkien pyyhkiminen autosta

Reissuun lähdössä, mutta auto näyttää karsealta ja kiirekin jo olisi? Kostea pikasiivousliina on nopea apu, eikä sinun tarvitse käydä erikseen kastelemassa siivousliinaa – saati nyppiä kuraa ja karvoja irti liinasta. Kostealla pikasiivousliinalla voi pyyhkiä auton pintojen lisäksi myös ikkunat ja tahrat penkeistä.

Lue myös: Siivous koiraperheessä

Lue myös: Koiran karvojen poistaminen kodin tekstiileistä

Kommentit:

  1. Päivittäin on käytössä staattinen liina lattioiden pikapuhdistamisessa. Nopeampaa kuin imurointi eikä pöly ja karvat nouse ilmaan eikä selkäkään katkea. Robotti-imurin hankinta lykkääntyi Sini-tuotteen ansiosta 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *