Siivous koirataloudessa

Rikkasettillä on helppo lakaista enimmät hiekat ja karvat lattioilta.

Koiran tassuissa ja turkissa sisälle kantautuu hiekkaa, märkää kuraa ja roskia ympäri vuoden. Muutaman arkisen siivousvinkin avulla lemmikin jälkien puhtaanapito helpottuu huomattavasti.

Imurointi kuuluu koiraperheissä usein ohjelmaan. Mikrokuituinen pölypussi vetää tutkitusti pölyä enemmän ja suodattaa poistoilmaa tehokkaammin kuin paperipussi, jolloin koirankarvojen imuroinnista ei tule imurin poistoilman mukana pahaa hajua huoneilmaan. Mikrokuitu ei myöskään tarjoa kasvualustaa mikrobeille, jolloin ei niin haittaa, jos koiraperheessä imuroidaan välillä vähän märkiä karvoja tai kuraa lattialta.

Eteisessä kannattaa pitää esillä rikkasetti, jotta enimmät hiekat ja karvat on helppo lakaista pois vaikka parikin kertaa päivässä. Tällöin kura ja karvat eivät kantaudu sukissa ympäri kotia.

Mikäli tuntuu, että joka kerta ei viitsi ottaa imuria esille, niin monitoimimopillakin onnistuu siivous helposti. Monitoimimoppiin kiinnitetään pölyjen ja roskien pyyhintää varten kertakäyttöinen staattinen liina, joka kerää itseensä karvat, pölyn ja pienet roskat. Märkä kura on helppoa pyyhkiä kostean moppiliinan avulla. Liinoja on näppärä käyttää ja käytön jälkeen ne heitetään roskiin.

Lattianpesuun on erilaisia mieltymyksiä, mutta monitoimimoppiin kiinnitettävät mikrokuituiset pesimet ovat sekä tehokkaita että helppokäyttöisiä. Ne irrottavat hankaamatta tahroja kuten kuolaa ja ruokaa lattioilta. Lisäksi samaan moppirunkoon saa kiinnitettyä eri lattiapinnoille sopivia pesuosia. Mikrokuituisia pesimiä voi myös pestä pesukoneessa 60 asteessa vaikka jokaisen käytön jälkeen, jolloin esim. koiran pennun kanssa niillä on helppo toimia. Pesuosia voi olla useampia, jos niitä käytetään päivittäin. Koiran nukkumapaikan tai ruokakuppien ympärys likaantuu myös usein helposti. Pikamopilla voi pestä myös seiniä, jos seinä kestää märällä pyyhkimisen.

Koiran karvat pois sohvan alta ja ahtaista väleistä

Koiran karvat ja pöly ajautuvat yleensä huonekalujen alle, nurkkiin ja ahtaisiin väleihin, joihin imuri ei mahdu. Mikäli sohvaa ja muita huonekaluja on vaikea liikuttaa, ja alla on aina karvoja ja hiekkaa, niin pölymiekalla voi vetää sohvan alta roskat pois ja imuroida ne sitten sohvan edestä lattialta. Myös Pikamopin avulla on helppo pyyhkiä karvat sohvan ja huonekalujen alta. Voit kiinnittää kertakäyttöisen staattisen liinan SINI-pikamopin liinanpidikkeisiin ja käytön jälkeen likaisen ja karvaisen liinan saa heitettyä suoraan roskiin karvoineen eivätkä karvat jää kiinni moppiin.

Kuonon jäljet pois ikkunoista

Koirien lempipuuhaa on usein ikkunoista ulos katseleminen ja ikkunat ovat täynnä kuolaa ja kuonon jälkiä. Mikrokuituisella ikkunaliinalla voi pyyhkiä puhtaaksi vaikkapa vain ikkunan alaosan eikä aina tarvitse pestä koko ikkunaa. Suihkuta ikkunaan ikkunanpesusuihketta tai pelkkää vettä suihkepullolla ja pyyhi kuivalla ikkunaliinalla. Tämän homman voi tehdä aina viikko siivouksen yhteydessä niin ikkunat eivät pääse pinttymään.

Koiran kuppien pesu

Koiran kuppeja varten kannattaa varata oma tiskiharjaa. Koiran tiskiharjassa voi pitää aina samaa väriä, niin koko perhe muistaa, mikä on lemmikin tiskiharja.

Lue myös koiran karvojen puhdistaminen tekstiileistä.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *