Imuroi oikein – viisi pölypussikämmiä, joita ei kannata tehdä

Mieti vielä! Imuri imee lasinsirut, mutta pölypussiin päätyvä lasi aiheuttaa piilevän vaaran pussin vaihtajalle.

Imuri on kelpo siivousväline varsinkin kun se vetää! Pölynimurin tärkein vaihdettava osa on pölypussi, mutta hyväkään pölypussi ei kestä mitä tahansa käyttöä. Vältä ainakin nämä imurointimokat.

Älä imuroi ruokaa

Muruset, raaka makaroni tai muu lattialle pudonnut kuiva ruoka sopii imuroitavaksi, mutta mitä nestepitoisempaa ruokaa imuroit sitä enemmän nestettä päätyy pölypussiin. Jos imuri ylipäänsä säilyy nesteen imuroinnin jälkeen käyttökuntoisena, jää keitto muhimaan pölypussin sisään, ja hyvä kasvualusta bakteereille on valmis. Imuri haisee varmasti tuotapikaa.

Älä siis imuroi nestepitoista ruokaa, tai ainakin jos vahingossa niin teit, vaihda pölypussi heti.

Imurin merkkivalo palaa – käyttäjä ei tee mitään

Useimmissa pölynimureissa on merkkivalo, joka kertoo jonkin olevan vialla. Yleensä syynä on liian täyteen imetty pölypussi. Merkkivalon lisäksi jokaisessa imurissa on takuuvarma heikon imutehon indikaattori: imuri ei jaksa imeä eteisestä hiekkaa tai pieniä kiviä.

Säästä pölynimurisi moottoria, ja vaihda pölypussi ajoissa uuteen.

Täysi pölypussi räjähtää

Vaikka varsinaista räjähdystä ei tapahtuisikaan, ryöpsäyttää loppuun asti imetty pussi annoksen roskia ja pölyä lattialle viimeistään siinä vaiheessa, kun pussia yrittää siististi vaihtaa. Parempi vaihtaa pölypussi ajoissa.

Lasinsirut

Särkyneen lasin imurointi on kaksipiippuinen juttu. Toisaalta imurilla on kätevä siivota paljaille jaloille vaaralliset lasinsirut pois, mutta imurin pussiin imeytyvät terävät sirut aiheuttavat haasteen pussin vaihtajalle. Pölypussin vaihtajan ainakin pitäisi olla tietoinen pussin sisällä vaanivasta viiltävästä vaarasta, joten varminta on, että lasinsirujen imuroinnin jälkeen vaihdat pölypussin heti.

Tuhka, tupakka ja muu palava aines

Palavan tai kytevän materiaalin imurointi on vaarallista. Älä siis imuroi tupakan tumppeja, takkaa, saunanpesää, nuotiota… Tuhka voi kyteä pitkään, etkä välttämättä näe päälle päin, onko tuhkakasan sisällä kekäleitä.

Vaikka tuli olisikin jo varmasti sammunut, ei tuhkaa silti kannata imuroida tavallisella imurilla, koska hienojakoinen tuhka tukkii pölypussin ennen aikojaan, eikä imuri vedä. Sama koskee kaikkea todella hienojakoista pölyä, kuten kipsipölyä.

Lue seuraavaksi, miten löydät sopivan pölypussin imuriisi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *