Kylpy­huo­neen pesu

Kun olet pessyt kylpyhuoneen kovalla vaivalla, kannattaa pinnat kuivata huolellisesti aina suihkussa käynnin jälkeen.

Pesutilat on helppo pitää siistinä, kun ne puhdistaa säännöllisesti, mutta entä jos ei ole tullut puhdistettua? Älä luovuta – näillä ohjeilla ja täsmävälineillä pahasti likaantuneet pinnat saa kirkkaiksi ja myös pysymään puhtaana.

Ota ensin kaikki kylpyhuoneen pesemisessä tarvittavat välineet esille. Huolehdi, että välineet ovat puhtaita ja hyvässä kunnossa – likaisilla ja kuluneilla välineillä tiukkaan pinttynyt lika ei irtoa.

Kylpyhuoneen pesuun tarvitset nämä välineet:

Näin peset kylpyhuoneen

Aluksi kaakelit suihkutellaan lämpimällä vedellä, joka suojaa saumoja pesuaineliuokselta ja pehmittää likaa. Tämän jälkeen levitetään pesuaineliuosta pinnoille Sinisangon, pesuharjan, kaakeliharjan ja kylppärisienen avulla ja puhdistetaan pinnat. Kaakeliseinän pesu aloitetaan alhaalta ja edetään pintaa harjaten ylöspäin, jolloin likavedestä ei jää raitoja. Ylläpitosiivouksessa kaakelit puhdistetaan neutraalilla yleispuhdistusaineella. Kalkki- ja muiden likasaostumien puhdistaminen vaatii erilaisia aineita ja välineitä kuin rasvalika. Siivousaineiden pakkausmerkinnöistä ja käyttöohjeista selviää, mihin ne on tarkoitettu. Pesuliuoksen annetaan tarvittaessa vaikuttaa ohjeen mukainen aika, mutta pinta ei saa kuivua. Pesty pinta huuhdellaan ja kuivataan kuivaimella. Lopuksi tila kuivatetaan hyvin.

Lue lisää: Lasisen suihkuseinän puhdistaminen >>

Ennen kylpyhuoneen pesua kannattaa puhdistaa lattiakaivo ja puhtaaseen kaivoon asentaa lattiakaivosuodatin, jonka avulla lattiakaivon siivous helpottuu entisestään.

Lue lisää: Lttiakaivon puhdistaminen

Näin kylpyhuone pysyy pidempään puhtaana

Kun olet pessyt kylpyhuoneen kovalla vaivalla, kannattaa pinnat kuivata huolellisesti aina suihkussa käynnin jälkeen. Pikakuivaimella lattioiden kuivaaminen käy näppärästi. Varteen liitettävällä teräväkuivaimella kuivaa isommankin kylpyhuoneen. Seinien ja lasiovien kuivaamiseen sopii suihkukuivain, joka on helppoa säilyttää käden ulottuvilla ripustuskoukun avulla. Imukykyinen kylppäriliina sopii hanojen kuivaamiseen.

Tummat pisteet silikonisaumoissa

Vaikka silikonisaumoissa käytetään homeenestoaineita, voi niihin siitä huolimatta ilmestyä tummia hometäpliä, jos likaa on tarpeeksi tai jos tilassa on huono ilmanvaihto tai muita rakenneongelmia. Silikonisaumat pestään hellävaraisesti pehmeällä pesusienellä tai mikrokuituliinalla ja klooripitoisella pesuaineella, joka poistaa homeen ja tappaa homeitiöt.

Saippuapullojen säilyttäminen

Puhtaille pinnoille on hyvä kiinnittää Ruuviton-kylpyhuonetelineet pesuainepurkeille. Kylpyhuoneen kuivaaminen on helpompaa ja siivoaminen helpottuu, kun lattialla ei ole ylimääräisiä tavaroita.

Kommentit:

  1. No, jovain tarvii välineitä…kyllä sinituote ossaa..ei muuta ko hankkihmaan vain..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *