Kylpy­huo­neen kaakeleiden puhdistus

Kun olet pessyt kylpyhuoneen kovalla vaivalla, kannattaa pinnat kuivata huolellisesti aina suihkussa käynnin jälkeen.

Miten kylpyhuoneen seinät, lattian, suihkuseinän ja lasioven saa puhtaaksi – ja kuinka ne myös pysyvät puhtaina? Näillä vinkeillä peset kylpyhuoneen puhtaaksi.

Pesutilat on helppo pitää siistinä, kun ne puhdistaa säännöllisesti, mutta entä jos ei ole tullut puhdistettua? Älä luovuta – hyvällä hoidolla ja täsmävälineillä pahasti likaantuneet pinnat saa kirkkaiksi ja myös pysymään puhtaana. Ota ensin kaikki kylpyhuoneen pesemisessä tarvittavat välineet esille. Huolehdi, että välineet ovat puhtaita ja hyvässä kunnossa – likaisilla ja kuluneilla välineillä tiukkaan pinttynyt lika ei irtoa.

Kylpyhuoneen pesuun tarvitset nämä välineet:

Kun olet pessyt kylpyhuoneen kovalla vaivalla, kannattaa pinnat kuivata huolellisesti aina suihkussa käynnin jälkeen. Pikakuivaimella lattioiden kuivaaminen käy näppärästi. Varteen liitettävällä teräväkuivaimella kuivaa isommankin kylpyhuoneen. Seinien ja lasiovien kuivaamiseen sopii suihkukuivain, joka on helppoa säilyttää käden ulottuvilla ripustuskoukun avulla. Imukykyinen kylppäriliina sopii hanojen kuivaamiseen.

Näin peset kylpyhuoneen

Aluksi kaakelit suihkutellaan lämpimällä vedellä, joka suojaa saumoja pesuaineliuokselta ja pehmittää likaa. Tämän jälkeen levitetään pesuaineliuosta pinnoille Sinisangon, pesuharjan, kaakeliharjan ja kylppärisienen avulla ja puhdistetaan pinnat. Kaakeliseinän pesu aloitetaan alhaalta ja edetään pintaa harjaten ylöspäin, jolloin likavedestä ei jää raitoja. Ylläpitosiivouksessa kaakelit puhdistetaan neutraalilla yleispuhdistusaineella. Kalkki- ja muiden likasaostumien puhdistaminen vaatii erilaisia aineita ja välineitä kuin rasvalika. Siivousaineiden pakkausmerkinnöistä ja käyttöohjeista selviää, mihin ne on tarkoitettu. Pesuliuoksen annetaan tarvittaessa vaikuttaa ohjeen mukainen aika, mutta pinta ei saa kuivua. Pesty pinta huuhdellaan ja kuivataan kuivaimella. Lopuksi tila kuivatetaan hyvin.

Lue lisää: Lasisen suihkuseinän puhdistaminen >>

Miksi laattoihin kertyy likaa?

Likasaostumat näkyvät laatoissa ja saumoissa värimuutoksina sekä tuntuvat karheutena. Saostumia syntyy usein suihkun, lattiakaivojen, lavuaarien ja wc-istuinten sekä vesihanojen ympäristöön. Puutteellinen siivous ei ole ainoa syy saostumiin vaan lisäksi kova tai ruosteinen vesi sekä vuotavat vesikalusteet saavat niitä aikaan nopeasti. Saostumien syntymistä voi ehkäistä käyttämällä silloin tällöin heikosti hapanta puhdistusainetta.

Tummat pisteet silikonisaumoissa

Vaikka silikonisaumoissa käytetään homeenestoaineita, voi niihin siitä huolimatta ilmestyä tummia hometäpliä, jos likaa on tarpeeksi tai jos tilassa on huono ilmanvaihto tai muita rakenneongelmia. Silikonisaumat pestään hellävaraisesti pehmeällä pesusienellä tai mikrokuituliinalla ja klooripitoisella pesuaineella, joka poistaa homeen ja tappaa homeitiöt.

Saippuapullojen säilyttäminen

Puhtaille pinnoille on hyvä kiinnittää Ruuviton-kylpyhuonetelineet pesuainepurkeille. Kylpyhuoneen kuivaaminen on helpompaa ja siivoaminen helpottuu, kun lattialla ei ole ylimääräisiä tavaroita.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *