Älä pilaa vuokra-asunnon kylpyhuonetta

SINI Ruuviton

Vuokrahuoneiston kylpyhuoneessa kannattaa olla erityisen varovainen, miten seinille ripustettavat hyllyt, koukut ja wc-paperitelineen kiinnittää. Ennen kuin kaivat esiin porakoneen tai liimatuubin, mieti vielä! Kiinnitysongelmaan löytyy ratkaisu, joka ei vaadi reikiä tai pysyviä jälkiä.

Jokaisessa vuokrahuoneiston kylpyhuoneessa on yleensä jonkinlaiset kiinteät pyyhekoukut valmiina, mutta ei aina. Vähintään muutama pyyhekoukku, wc-paperiteline ja käsien ulottuvilla olevat hyllyt sampoopulloille kuitenkin tarvitaan. Vuokra-asunnossa pysyvien asennusten, jälkien ja kaikkien omien viritysten kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä reikä kylpyhuoneen seinässä voi aiheuttaa ikäviä seurauksia.

Reiät pilaavat vesieristeen – ei näin!

Kylpyhuonetelineen voi kiinnittää toki näinkin: poraa reikä kaakeliin, asenna proppu ja ruuvaa teline kiinni. Reikää ei kuitenkaan voi tehdä rikkomatta kylpyhuoneen vesieristettä. Vaikka reikä olisikin korkealla, pääsee reiän kautta väistämättä jonkin verran kosteutta seinän sisään.

Älä asenna kylpyhuonetelinettä näin
Kylppärin seinille kaivataan säilytystilaa – totta, mutta tämä kiinnitystapa on huono.
Älä pilaa kylpyhuonetta rei'illä
Ruuveja ei voi asentaa ilman reikää, ja reikää ei voi tehdä ilman pysyviä jälkiä.

…vaan näin!

Hellävarainen kiinnitysratkaisu on imukuppikiinnitteinen SINI Ruuviton -tuotesarja, joka pitää sisällään kylpyhuonetelineet ja -koukut sekä wc-paperitelineen, joiden kiinnitys ei vaadi reikiä, liimaa tai työkaluja. Salaisuus piilee patentoidussa väkevässä imukupissa, joka tiivistetään seinään silikonirenkaalla. Ruuviton-telineet voidaan asentaa kaakeli- ja lasipinnoille, tai muille maalatuille pinnoille, kunhan pinta on sileä ja tasainen. Ruuviton-sarja on hyvä vaihtoehto erityisesti vuokra-asujille, sillä poismuuttaessa kylpyuoneeseen ei jää mitään kiinnityksestä aiheutuneita jälkiä.

SINI Ruuviton
Jos vuokrahuoneiston seinästä löytyykin edellisen asukkaan tekemiä reikiä, ei niitä kannata tehdä lisää. SINI Ruuviton -telineet asennat mieleisellesi korkeudelle ja juuri niihin paikkoihin, joihin tarvitset lisää säilytystilaa.
SINI Ruuviton -vinkki
SINI Ruuviton -kylpyhuonetelineiden salaisuus piilee väkevässä imukupissa, jota ympäröi tiivis silikonirengas. Ruuviton-telineiden kiinnittämiseen ei tarvita reikiä, ruuveja tai liimaa.

SINI Ruuviton -mallistoon kuuluu kaukalomallisten kylpyhuonetelineiden lisäksi pyyhekoukkuja sekä Ruuviton wc-paperiteline. Katso myös SINI Ruuviton -asennusohje.

 

Kommentit:

  1. Tuote on varmaan hyvä, mutta olen taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan roolissa huolissani mainosteksteistänne, koska annatte sellaisen kuvan että reikiä voisi halutessaan porailla omistusasunnon kylpyhuoneeseen vapaammin kun vuokra-asunnossa. Olisi yleensäkin hyvä muistuttaa lain ilmoitusvelvoitteesta kun keskustellaan reikien poraamisesta kylpyhuoneen pintoihin:
    “Asunto-osakeyhtiölain viidennen luvun toisen pykälän mukaan osakkeenomistajan on ilmoitettava muutostyöstä etukäteen kirjallisesti taloyhtiön hallitukselle tai isännöitsijälle, jos muutokset voivat vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkeenomistajan vastuulla olevaan kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osaan tai yhtiön tai toisen osakkeenomistajan osakehuoneiston käyttämiseen.”
    Kosteissa tiloissa seinän sisäpuolelle kohdistuvat muutokset ovat sellaisia.

    1. Kiitos hyvästä kommentista, ja toit esille tärkeän pointin. Tämän sivun jutun näkökulma on etenkin vuokra-asuminen, mutta tokihan reikä väärässä paikassa pilaa minkä tahansa kylppärin, oli kodin hallintasuhde mikä tahansa.

  2. Onpa hieno ja siisti HOMMA,! Mistä näitä saa? Rakas ex-miniäni miehineen ovat juuri ostaneet talon ja remppaavat sitä. Tässä olisi aivan oiva lahja heille!

    1. Hei, Ruuviton-tuotteita saa ostettua täältä verkkokaupastamme tai suurimmista päivittäistavarakaupoista.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *