Suihkuseinän puhdistaminen – ammattilaisen vinkit kalkin poistamiseen

Suihkuseiniin kertyy herkästi kalkkia ja likaa – suihkukuivaimen avulla kuivaat pinnat hetkessä ja vältät työlään puhdistusoperaation.

Kuivuessaan vesi jättää kaakeleihin ja lasiseiniin kalkkia, jonka puhdistaminen on työlästä. Pesuaineet ja ihosta irtoava lika pinttyvät myös herkästi kylpyhuoneen pinnoille. Hyvillä välineillä pidät kylpyhuoneen puhtaana. Kokosimme ammattilaisen ohjeet suihkuseinien kuivaamiseen ja puhdistamiseen.

Kylpyhuonetta käytetään päivittäin, joten se kannattaa myös siivota säännöllisesti. Kylpyhuone on likaisena ja kosteana tilana oivallinen paikka homeen ja bakteerien kasvulle. Vaikka kylpyhuone ei näytä likaiselta, se sisältää silti lukuisia määriä erilaisia mikrobeja. Kylpyhuone kannattaa siivota vähintään kerran viikossa, vaikkapa viikkosiivouksen yhteydessä.

Kylppäriliinalla ja suihkukuivain on helppoa ripustaa käden ulottuville Ruuviton-pyyhekoukkujen avulla.

Kodin korkeinta hygieniaa vaativan tilan puhtaanapitoon ei ole oikotietä, mutta ammattisiistijä Saana Tyni vinkkaa kaksi puhtaanapitoa helpottavaa tapaa, jotka kannattaa ottaa käyttöön sen mukaan, kumpi tapa sopii sinulle paremmin:

1.) Kuivaa suihkun pinnat jokaisen suihkussa käynnin jälkeen suihkukuivaimella ja mikrokuituliinalla.

2.) Pese kylpyhuoneen pinnat kerran viikossa SINI-varteen liitettävällä pesuharjalla tai kylpyhuonepesimellä.

Jos kylpyhuoneessa on saippuajäämiä tai kalkkisaostumia, saattaa vahvemmille puhdistusaineille olla tarvetta. Kalkki irtoaa happamalla pesuaineella, jonka PH on alle 6. Kotikeittiön ekologiset perustarvikkeet, kuten sitruunahappo ja etikka, purevat myös kylppärin sitkeään likaan, ja savisaippuaa kannattaa myös kokeilla.

Tehokas kylppärisieni irrottaa tiukankin lian pinnoista.

Suihkuseinien puhdistaminen sitruunahapolla

Sitruunahappo on monikäyttöinen ja ekologinen luonnon ihmeaine. Sitruunahappo on oiva apu myös siivouksessa, sillä se poistaa kalkkia ja ruostetta. Tee sitruunahaposta ja lämpimästä vedestä mieto pesuaineliuos siivousämpäriin. Upota pesusieni tai ikkunanpesin pesuveteen ja pyyhi sillä suihkulasit ja seinät. Ole varovainen, ettet pyyhi muovi- tai alumiiniosia seoksella, sillä ne voivat vaurioitua. Anna vaikuttaa 20 minuutin ajan ja huuhtele sitten lasit.

Jos suihkulasit ovat hyvin likaiset, saattavat ne vaatia toisen puhdistuskerran ja sienellä hankauksen. Tähän sopii esimerkiksi Supersieni. Kastele sientä pesuvedessä tai käytä lisäksi pesuainetta tai savisaippuaa ja vaahtota sieni kunnolla. Puhdista lasit ja seinät huolellisesti sienellä. Lopuksi huuhtele suihkuseinät ja kaikki ympäröivät pinnat lämpimällä vedellä.

Näin estät kalkkisaostumat

Ainoa keino estää kalkkisaostumat, on kuivata pinnat aina suihkun jälkeen lastalla ja kylppäriliinalla. Imukykyinen kylppäriliina kuivaa pinnat tehokkaasti ja sen karkeampi puoli irrottaa likaa.

Tehokkain ja ympäristöystävällisin tapa pitää suihku puhtaana ja hyväkuntoisena on kuivata pinnat aina suihkun jälkeen suihkukuivaimella ja pehmeällä kylppäriliinalla. Tämä tapa kannattaa ottaa käyttöön, kun olet puhdistanut ensin suihkuseinät.

Kommentit:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *