Kalkin poistaminen kylpyhuoneesta

Suihkuseiniin kertyy herkästi kalkkia ja likaa – suihkukuivaimen avulla kuivaat pinnat hetkessä ja vältät työlään puhdistusoperaation.

Kuivuessaan vesi jättää kaakeleihin ja lasiseiniin kalkkia, jonka puhdistaminen on työlästä. Saippua ja ihosta irtoava lika pinttyvät myös herkästi kylpyhuoneen pinnoille. Näillä vinkeillä ja hyvillä välineillä pidät kylpyhuoneen puhtaana.

Kylpyhuonetta käytetään päivittäin, joten se kannattaa myös siivota säännöllisesti. Sopiva tahti olisi noin kerran viikossa, vaikkapa viikkosiivouksen yhteydessä. Ainoa keino estää kalkkisaostumat, on kuivata pinnat aina suihkun jälkeen lastalla ja kylppäriliinalla. Harva meistä kuitenkaan jaksaa kuivata kaikkia paikkoja lähes päivittäin, joten joskus on tarpeen tehopuhdistaa kalkkisaostumat suihkuseinistä, hanoista ja muilta pinnoilta.

Kylpyhuoneen kalkin puhdistaminen

Kalkki irtoaa happamalla pesuaineella, jonka PH on alle 6. Kylppärin puhdistussuihke poistaa kalkkia tehokkaasti. Suihkauta puhdistussuihketta  puhdistettavalle pinnalle n. 20-30 cm:n etäisyydeltä ja pyyhi kostealla kylppäriliinalla tai sienellä. Jos suihkulasit ovat hyvin likaiset, saattavat ne vaatia toisen puhdistuskerran ja sienellä hankauksen. Tähän sopii esimerkiksi Supersieni. Suihkauta kylppärin puhdistusainetta ja hankaa märällä sienellä. Lopuksi huuhtele suihkuseinät ja kaikki ympäröivät pinnat lämpimällä vedellä.

Kun puhdistat kaakeleita, muista huuhdella ne ensin vedellä. Suihkauta pinnalle puhdistusainetta ja anna vaikuttaa muutama minuutti. Pese kaakeliharjalla tai sienellä. Lopuksi huuhtele ja kuivaa. Imukykyinen kylppäriliina kuivaa pinnat tehokkaasti ja sen karkeampi puoli irrottaa likaa.

Tehokkain ja ympäristöystävällisin tapa pitää suihku puhtaana ja hyväkuntoisena on kuivata pinnat aina suihkun jälkeen suihkukuivaimella ja pehmeällä kylppäriliinalla. Tämä tapa kannattaa ottaa käyttöön, kun olet puhdistanut ensin suihkuseinät.

Kommentit:

  1. Jaa-a.. kukahan kuivaisi ja pyyhkisi moninivelrikkoisen suihkun? Ei tässä kunnossa enää kurkotella eikä kumarrella eikä tehdä juuri mitään muutakaan, jossa raajoja pitäisi laajalti liikuttaa. Mutta varmuuden vuoksi (jos vaikka saisi jonkun siivoamaan): mikä on ehdottomasti paras tapa poistaa suihkun taitto-ovista jo selkeästi harmaannuttavan kerroksen kalkkia?

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *