Suihkuseinän puhdistaminen – ammattilaisen vinkit kalkin poistamiseen

Suihkuseiniin kertyy herkästi kalkkia ja likaa – lue vinkit helppoon puhdistamiseen.

Kuivuessaan vesi jättää hanoihin, kaakeleihin ja lasiseiniin kalkkia, jonka puhdistaminen on työlästä. Hyvillä välineillä työtä voi kuitenkin helpottaa. Kokosimme ammattilaisen ohjeet suihkuseinien puhdistamiseen ja puhtaanapitoon.

Kylpyhuonetta käytetään päivittäin, joten se kannattaa myös siivota säännöllisesti. Kylpyhuone on likaisena ja kosteana tilana oivallinen paikka homeen ja bakteerien kasvulle. Vaikka kylpyhuone ei näytä likaiselta, se sisältää silti lukuisia määriä erilaisia mikrobeja. Kylpyhuone kannattaa siivota vähintään kerran viikossa, vaikkapa viikkosiivouksen yhteydessä.

Lasisiin suihkuseiniin sekä kaakeleihin kertyy herkästi kalkkia ja saippuajäämiä. Jo yhden suihkussa käynnin jälkeen vesi on jättänyt lian ja kalkkitahrat jälkeensä. Kodin korkeinta hygieniaa vaativan tilan puhtaanapitoon ei ole oikotietä, mutta ammattisiistijä Saana Tyni vinkkaa kaksi puhtaanapitoa helpottavaa tapaa, jotka kannattaa ottaa käyttöön sen mukaan, kumpi tapa sopii sinulle paremmin:

1.) Kuivaa suihkun pinnat jokaisen suihkussa käynnin jälkeen lastalla ja mikrokuituliinalla.

2.) Pese kylpyhuoneen pinnat kerran viikossa SINI-varteen liitettävällä pesuharjalla tai kylpyhuonepesimellä.

Jos kylpyhuoneessa on saippuajäämiä tai kalkkisaostumia, saattaa vahvemmille puhdistusaineille olla tarvetta. Kalkki irtoaa happamalla pesuaineella, jonka PH on alle 6. Kotikeittiön ekologiset perustarvikkeet, kuten sitruunahappo ja etikka, purevat myös kylppärin sitkeään likaan, ja savisaippuaa kannattaa myös kokeilla.

Ekologinen ja monikäyttöinen sitruunahappo on oiva apu siivouksessa.

Suihkuseinien puhdistaminen sitruunahapolla

Sitruunahappo on monikäyttöinen ja ekologinen luonnon ihmeaine. Sitruunahappo on oiva apu myös siivouksessa, sillä se poistaa kalkkia ja ruostetta.

Tee sitruunahaposta ja lämpimästä vedestä mieto pesuaineliuos siivousämpäriin. Upota pesusieni tai ikkunanpesin pesuveteen ja pyyhi sillä suihkulasit ja seinät. Ole varovainen, ettet pyyhi muovi- tai alumiiniosia seoksella, sillä ne voivat vaurioitua. Anna vaikuttaa 20 minuutin ajan ja huuhtele sitten lasit.

Jos suihkulasit ovat hyvin likaiset, saattavat ne vaatia toisen puhdistuskerran ja sienellä hankauksen. Kastele sientä pesuvedessä tai käytä lisäksi pesuainetta tai savisaippuaa ja vaahtota sieni kunnolla. Puhdista lasit ja seinät huolellisesti sienellä. Lopuksi huuhtele suihkuseinät ja kaikki ympäröivät pinnat lämpimällä vedellä.

Näin estät kalkkisaostumat

Ainoa keino estää kalkkisaostumat, on kuivata pinnat aina suihkun jälkeen lastalla ja kylppäriliinalla. Imukykyinen kylppäriliina kuivaa pinnat tehokkaasti ja sen karkeampi puoli irrottaa likaa.

– Tehokkain ja ympäristöystävällisin tapa pitää suihku puhtaana ja hyväkuntoisena on kuivata pinnat aina suihkun jälkeen kumilastalla ja pehmeällä mikrokuituliinalla. Tämä tapa kannattaa ottaa käyttöön, kun olet puhdistanut suihkuseinät kovalla vaivalla, kertoo Koti Puhtaaksi Oy:n ammattisiistijä Saana Tyni.

Kun suihkuseinien puhdistaminen on liian työlästä, hyödynnä kotisiivouspalvelua

Tuntuuko kylpyhuoneen puhdistaminen liian työläältä? Kotisiivouspalvelu ei enää nykyisin ole vain harvojen luksusta, vaan miltei kaikkien ulottuvilla oleva asia. Kotisiivous helpottaa yhtä lailla työssä käyvien kuin ikääntyneidenkin arkea. Luotettavaa siivousapua kannattaa kysyä esimerkiksi Koti Puhtaaksi -kotisiivouspalvelusta. Ammattilaisen tekemä siivous on perusteellinen ja tehokas, ja siivoukseen menevän ajan voi käyttää esimerkiksi perheen kanssa olemiseen.

Kommentit:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *