Näillä keinoilla saat pinttyneen kylppärisi taas säihkymään

Pesutilat on helppo pitää siistinä, kun ne puhdistaa säännöllisesti, mutta entä jos ei ole tullut puhdistettua? Älä luovuta – hyvällä hoidolla ja täsmävälineillä pahasti likaantuneet laatat saa kirkkaiksi ja myös pysymään puhtaana.

Perusteellinen puhdistus harjalla

Jos edellisestä siivouskerrasta on jo aikaa ja suihkun alareunat alkavat kellastua sekä kaakeleiden saumat tummua, on aika tehdä kunnon vesipesu kaakeliharjalla, jonka napakka harjas irrottaa lian ja pesuainejäämät tehokkaasti laattapinnalta.

Kastele seinät ensin hyvin. Laita Sinisankoon kaakelinpesuun sopiva pesuainevesi ja pese pesuaineen ja harjan avulla seinät puhtaaksi. Isommassa kylpyhuoneessa pesu sujuu ergonomisemmin varteen liitettävällä pesuharjalla. Huuhtele pesun jälkeen seinät huolellisesti, jotta pinnoille ei jää tahmaisia pesuainejäämiä keräämään lisää likaa itseensä.

Ongelmana tummuneet kaakelisaumat?

Likasaostumat näkyvät laatoissa ja saumoissa värimuutoksina. Likaa kertyy usein suihkun, lattiakaivojen sekä vesihanojen ympäristöön. Puutteellinen siivous ei ole ainoa syy saostumiin vaan lisäksi ruosteinen vesi sekä vuotavat hanat saavat niitä aikaan nopeasti. Mikäli laattojen saumat ovat kovin pinttyneet, irrottaa varrellinen saumaharja helposti tiukankin lian ja bakteerikertymät laattojen saumoista. Ahtaat kolot ja hanojen ympärykset saa harjattua puhtaaksi näppärällä jynssärillä, joka on pieni laattasaumaharja.

Mitä tehdä kellastuneelle suihkukaapille?

Kalkkisaostumat suihkuseinässä ja saunan lasiovessa ovat erittäin hankalia poistettavia ja niitä saa hangata tuloksetta erilaisilla siivousaineilla. Samoin kellastumat laatoissa ja saumoissa tuntuvat imeytyneen pintaan lopullisesti. Ihmesieni ratkaisee ongelman, kun kovilta pinnoilta tarvitsee poistaa vaikeasti irtoava lika. Ihmesienen puhdistusteho perustuu täysin sienen rakenteeseen, jolloin pesuaineita tai kemikaaleja ei tarvita, vain puhdas vesi riittää. Lähes kaikilta kylppärin pinnoilta kuten ammeesta ja suihkuseinästä saa ihmesienen avulla loistavan puhtaat. Suihkuhanoihin tehoaa usein mikrokuituinen kylppäriliina, jonka toinen karkea puoli poistaa tahrat tehokkaasti ja toisen puolen sileä pinta kuivaa ja kiillottaa hanan kirkkaaksi.

Lattiakaivon puhdistaminen raikastaa kylppärin

Kun laattapinnat säihkyvät jo muuten puhtauttaan niin lattiakaivon tyhjentäminen hiuksista ja pesuainejäämistä raikastaa kylpyhuoneen täysin. Lattiakaivoharja on paras väline lattiakaivon perusteelliseen puhdistamiseen ja sen kapeilla harjaksilla saa puhdistettua tarkasti kaivon kaikki koloset. Harjaa myös lattiakaivon kansi puhtaaksi ja asenna kannen alle lattiakaivosuodatin helpottamaan seuraavaa pesukertaa ja vältyt kokonaan hiusvanan repimiseltä hajulukosta pois.

SINI-lattiakaivosuodatin

Lattiassa voi olla kahdenlaista likaa

Lattialaatta on usein karkeampaa materiaalia, joten hankaussienellä varustettu kylpyhuonepesin on hyvä ja helppo väline sen pesemiseen. Kastele kylpyhuonepesin pesuainevedessä ja hankaa lattia puhtaaksi. Kalkkisaostumat saa pois happamalla puhdistusaineella, mutta rasvalikaan tehoaa taas paremmin emäksiset aineet. Mikäli lattia on kauttaaltaan pinttynyt, voi lika vaatia ensin happaman aineen käsittelyn ja sitten emäksisen aineen.

Kommentit:

  1. Meillä on kylppärissä ongelma kun vesi värjää kaakelit punaiseksi, eikä meinaa saada millään puhtaaksi.

    1. Hei,
      rautapitoinen vesi värjää kaakelit ja saumat herkästi punaiseksi. Puhdistetut kaakelit pysyvät pidempään puhtaina, kun kuivaa seinät ja lattiat huolellisesti lattiankuivaimella suihkun jälkeen.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *