Hyvää siivousvälinettä saa aina parannettua

Toimivien tuotteiden takana on tiukka kehitystyö, jossa tavoitteena on aina tehdä paras apuri arkeen. Jos lähtee tekemään parasta, sitä yleensä myös syntyy. Jokainen SINI-väline suunnitellaan alusta alkaen toimimaan parhaalla tavalla ja kestämään käytössä. Usein ne voisikin antaa vaikka perinnöksi.

Tuotepäällikkö Marika Karppinen kuulee tämän tästä tarinoita sukupolvelta toiselle siirtyneistä mopeista ja ikkunakuivaimista. “Monet ovat kertoneet saaneensa lapsuudenkodista muuttaessaan mukaansa Sinituotteen siivousvälineen, joka on edelleen käytössä.”

Facebookin kodinhoitoon liittyvissä ryhmissäkin ihmiset kehuvat käyttäneensä samaa tiskiharjan vartta lähes kymmenen vuotta.

“Tuotekehityksemme ydinajatus on, että SINI-brändin tuotteet kestävät aikaa ja kulutusta. Laadukkaat tuotteet tulevat lopulta edullisemmaksi, ja ne ovat myös ekologisempia. Jätettä kertyy vähemmän, kun kerran hankittu tuote kestää pitkään”, Marika avaa Sinituotteen laatuajatusta.

Testaamme tuotteet huolella, jotta voimme luvata, että jokainen tuote kestää normaalissa käytössä.

Testatulle tuotteelle helppo luvata takuu

Jokaista uutta SINI-tuotetta suunniteltaessa lähdetään tekemään huipputuotetta: tuotteen pitää kestää käytössä vähintään viisi vuotta ja sen on oltava paras väline kyseisen pinnan tai tilan siivoukseen. Korkealle asetettu laatuvaade vaikuttaa niin materiaalien valintaan kuin tuotteen muotoiluunkin. Kaikki tuotteet testataan Sinituotteen omalla tehtaalla Kokemäellä.

Testioloissa muun muassa vanhennamme tuotteita ja laitamme ne ääriolosuhteisiin, jotta näemme mitä tuotteelle tapahtuu käytössä. Voimme pestä tiskiharjalla betonilaattaa tai pitää pyykkipoikaa tai jääraappaa ulkoilman olosuhteita vastaavassa sääkapissa. Kaikkien osien pitää kestää vähintään viiden vuoden normaalia käyttöä vastaavaa kulutusta.

Jokainen yksityiskohta tarkkaan hiottu

Nopeaa uutuuksien lanseeraamista tärkeämpää Sinituotteen tuotekehitykselle onkin varmistaa, että tuote on paras mahdollinen. Esimerkiksi monen rakastamaa Sinisankoa työstettiin kaksi vuotta.

“Halusimme tehdä siivousämpärin, jossa on kaikki mahdolliset ominaisuudet, mitä hyvässä ämpärissä pitää olla”, alusta alkaen suunnittelussa mukana ollut Marika kertoo.

Sinisangossa kaikella onkin tarkoitus, ja lopputulos on hiottu ergonomiaa, muotoilua ja säilytystä myöten.

“Sangon reunoilla on sopivat telineet kaikille pesimille. Sitä on tukeva kantaa, vaikka 15 litran sanko olisi täynnä vettä. Pienessä kodissa siivousvälineiltä voi myös säilyttää sangon telineissä. Näin siitä on iloa silloinkin, kun ei siivota”, Marika kuvaa.

Sinisanko
Sinisanko on enemmän kuin ämpäri – siinä on kaikki ominaisuudet, joita siivooja keksii ämpäriltä toivoa.

Ratkaisuja suomalaisten kotien tarpeisiin

Sinituotteen koko toiminnan tavoitteena on sujuvoittaa suomalaisten arkea ja tehdä kodin järjestyksen ylläpitämisestä ja erilaisten tilojen ja pintojen siivoamisesta mahdollisimman helppoa ja mukavaa.

Jokainen uusi tuote on vastaus kysymykseen: millä tästä hommasta pystyisi suoriutumaan kaikkein parhaiten. Millainen olisi paras väline kaakelisaumojen puhdistukseen tai millainen olisi toimivin mahdollinen siivoussanko?

Parhaiden ratkaisujen syntymistä ei ole jätetty vain tuotekehittäjien vastuulle, vaan tuotteiden ideointiin osallistuvat kaikki. Myös asiakkailta tulee paljon ideoita, jotka kaikki myllätään läpi. Idea lähtee usein siitä, että joku huomaa arjessaan haasteen ja toteaa, että tähän tarvittaisiin hyvä työkalu. Näistä huomioista kehittyy suurin osa SINI-tuotteista.

Näin syntyi paras jynssäri pesutiloihin

Versioissa ei säästellä, kun haetaan sitä toimivinta lopputulosta. Lopullista Tuplajynssäriä eniten muistuttava prototyyppi kuvassa oikealla.

Tyypillisestä Sinituotteen tuotetarinasta esimerkiksi käy vaikkapa kaksoisrunkoinen kylpyhuoneharja, joka lähti rakentumaan erään työntekijämme huomiosta saunan lattiaa pestessä. Tuntui, että kaikilla SINIn kylpyhuoneharjoilla oli hankala pestä lattiaa lauteiden tai kaappien alta. Niinpä Sinituotteella alettiin pohtia, millainen harjan sitten pitäisi olla, jotta se toimisi näissä hankalissakin paikoissa ilman, että täytyy kontata lauteiden alla.

Ensin tuotekehityksessä alettiin rakentamaan erilaisia prototyyppejä, joissa olisi nivelletty, taittuva varsi ja muoto, jolla pääsee harjaamaan myös kalusteiden jalkojen ympäriltä. Lopulta noin vuoden tuotekehitystyön, useiden versioiden ja testausten jälkeen syntyi Tuplajynssäri-kylpyhuoneharja.

Vuosien, jopa kymmenien vuosien kokemuksella olemme Sinituotteella oppineet, että hyvääkin voi aina parantaa. Aina voi tehdä vielä vähän paremman ja kestävämmän harjan, mopin tai liinan. Tarvitaan vain halu etsiä aina parasta ratkaisua.

Katso videolta, millaisia väsymättömiä siivoojia Sinituotteen tiedemiehet ovat luoneet testaamaan tuotteiden kestävyyttä.

Kommentit:

 1. Onko tuplajynssärissä ulkonevat harjakset, lähinnä lattian ja seinän välisen kulman pesuun? Kuvasta ei oikein selviä.

  1. Hei Lea, Tuplajynssärissä on suorat reunat ja kalteva harjastus, mikä mahdollistaa kylpyhuoneen lattian silikonisaumojen puhdistuksen kumartelematta.

 2. Voisitteko laittaa niihin pitkävartisiin varsien päihin liukumattoman pään että voisi hetkeksi jättää vaikka ovea vasten nojalleen. Harmittaa kun aina liukuvat lattialle ja on hankala kumartua niitä nostamaan. Kai sain selitettyä ymmärrettävästi.

  1. Hei Riitta, kiitos palautteesta! Kerron tuoteidean eteenpäin tuotekehityksellemme.

 3. Hei! Levymoppinne uusi versio “ikuisilla tartuntanystyillä” on ollut melkoinen pettymys! Teen työkseni kotisiivouksia ja haluaisin ehdottomasti käyttää tuotteitanne mutta välillä lievästi sanoen tuskastuttaa jatkuvasti irtoileva moppi.. Olen välillä putsaillut “piikkien” välejä neulalla tms. mutta apu ei ole kovin pitkävaikutteinen. Osa tartunta-alueista myös irtoaa kokonaan. Entinen versio tarranauhalla oli parempi – niin kauan kun tarranauhat kestivät kiinni. Eli ymmärrän uudistuksen tarpeen mutta pettynyt olen.

  1. Hei Sirpa! Ikävä kuulla, ettette ole olleet tyytyväinen uudistettuun Monitoimimoppiimme. Uuden Monitoimimopin myötä muutama vakiutunut tapa käytössä on kokenut uudistuksen. Monitoimimoppiin kiinnitettävän Mikrokuitumopin tarttumispinta tulee olla täysin nukaton. Mikäli Mikrokuitumoppia on käytetty vanhan Monitoimimopin kanssa, tulee se vaihtaa uuteen mikäli pinta on nukkautunut. Kiinnittäessä Mikrokuitumoppia Monitoimimoppiin suosittelemme laskemaan mikrokuitumopin lattialle ja “nytkyttelemään”
   Monitoimimoppia Mikrokuitumopin päällä lattiaa vasten. Tällöin jokainen koukku saa jotain mihin tarttua. Mainitsemanne piikkien puhdistus on myös tärkeää, sillä koukkujen teho katoaa mikäli hiuksia ja pölyä on päässyt kertymään koukkujen ympärille. Viimeisenä asiana suosittelemme välttämään ylimääräistä Monitoimimopin nostelua kun Mikrokuitumoppi on kiinnitettynä. Mikrokuitumopin paino saattaa itse irroittaa itsensä Monitoimimopista. Toivottavasti näillä vinkeillä lattioiden peseminen sujuu paremmin. Ihanaa joulun odotusta!

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *