Sisusta kotisi helposti siivottavaksi

Valitse korkeajalkaisia huonekaluja, joiden alle ei kasaudu pölyä.

Kodin pintamateriaaleja valitessa voi kiinnittää huomiota siihen, miten helppoja ne ovat pitää puhtaana. Eri materiaalit kestävät käyttöä ja kulutustakin eri tavalla, joten esimerkiksi lemmikki- ja lapsiperheissä on syytä valita huolettomia pintamateriaaleja.

Valitse pintamateriaalit niin, että ne ovat huolettomia omassa käytössä ja helppoja puhdistaa. Lapsiperheissä lattian täytyy kestää kolhuja ja elämisen jälkiä sekä toisaalta pinnan on oltava helposti pyyhittävää tai pestävää.

Huonekalujen määrä voi hankaloittaa siivousta

Valitse korkeajalkaisia huonekaluja, joiden alle ja sokkeliin ei kasaudu pölyä. Monitoimimoppi mahtuu matalampienkin huonekalujen alle, jolloin pölyt ja hiekat saa pois. Valitse siivoukseen säädettävä varsi, jolla pääsee siivoamaan ahtaammassakin tilassa sängynalusen ja ylettyy pitkälle alle. Älä kerää liikaa huonekaluja ja tavaroita vaan asettele huonekalut niin väljästi, ettei siivotessa tarvitse pujotella ja siirrellä.

Tekstiilit käyttäjien mukaan

Myös tekstiilit kannattaa valita helposti puhdistettaviksi ja tuuletettaviksi. Eläintaloudessa tekstiileihin kertyy usein karvoja, pölyä ja hiekkaakin. On hyvä, että tekstiilit ovat pinnaltaa sellaisia, jotka kestävät pesua. Mattoteippiharjalla saa tiukemmatkin eläinten karvat irti sohvasta tai matosta. Lapsiperheissä kulutuksen kestoja pestävyys ovat tärkeitä tekijöitä. Mikrokuituliinalla kannattaa pyyhkiä tahrat aina heti pois kaikista tekstiileistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *