Uusi asenne siivoukseen

Siivous sujuu mukavammin musiikkia kuunnellen.

Varoitus! Tämä juttu voi muuttaa asenteesi siivousta kohtaan. Pienillä keinoilla hampaat irvessä siivoaminen voi muuttua mieluisaksi kotiaskareeksi.

1. Korjaa asenne

Ahdistutko pelkästä siivouksen ajattelusta? Negatiivisesta ajattelusta eroon pääseminen vaatii muutamia toistokertoja ja tietoista ajattelua. Seuraavalla kerralla kun huomaat ajattelevasi, että taas pitäisi siivota, yritä ajatella, että SAAT siivota kotiasi. Sen sijaan, että ärsyynnyt ja pilaat päiväsi, voisiko pyykin lajittelu ja tiskaaminen olla jo ajatuksen tasolla muuta kuin rankkaa, väsyttävää työtä?

2. Kuuntele musiikkia

Kuuntele siivouksen, pyykin lajittelun tai muiden kotiaskareiden aikana lempimusiikkiasi, tv-ohjelmaa tai podcastia. Laita musiikki soimaan ja anna mopin heilua! Jos siivoatte koko perheen voimin, valitkaa kappaleet vuorotellen.

3. Soita ystävälle

Tuntuuko, ettei sinulla ole koskaan aikaa soittaa ystävillesi tai sukulaisille? Nykyaikana Whatsappilla tai Messengerillä soittaminen on ilmaista, joten isosta puhelinlaskustakaan ei tarvitse huolehtia. Sopikaa ystävän kanssa siivoustreffit, jolloin siivoatte molemmat samalla kun vaihdatte kuulumisia.

4. Ota siivous kuntoiluna

Imuroi pitkillä vedoilla ja pyyhi ikkunoita laajoilla kaarilla. Tee vielä korostettuja kyykkyjä, kun noukit kamoja tai laita ranteisiin ja nilkkoihin painot. Siivoaminen kuluttaa kaloreita saman verran kuin kävelylenkki, noin 200 kaloria tunnissa. Kurottele, kyykkää ja tanssi musiikin tahdissa.

5. Ajattele siivous meditointiharjoituksena

Ajatteletko aina, että siivous tulisi tehdä mahdollisimman nopeasti? Kiireen tuntu vain lisää stressiä, mutta ei hyödytä mitään. Entä jos tekisitkin päinvastoin ja keskittyisit siihen, miltä tuntuu imuroida hitaasti ilman että kiskot imuria kiukkuisesti perässäsi? Kokeile samaa tiskatessa tai pölyjä pyyhkiessäsi.

6. Tee se heti

Kun siivousvälineet ovat helposti saatavilla, niihin tulee tartuttua helpommin. Likaisen WC-pöntön puhdistamiseen menee hyvillä välineillä kaksi minuuttia. Toinen vaihtoehto on ärsyyntyä ja kasata homma tekemättömien kotitöiden listalle. Toisin kuin usein ajattelemme, useimmat kotiaskareet vievät vain vähän aikaa, joten niitä ei kannata turhaan lykätä.

7. Usein ja vähän kerrallaan

Kun siivoat usein ja vähän kerrallaan, homma ei vie koko viikonloppua. Kun yleisilme ei pääse liian pahaksi, hommaan on helpompi ryhtyä, kun kokonaisuus ei tunnu liian suurelta.

8. Luota esimerkin voimaan

Tuntuuko, että olet ainoa, joka siivoaa omat jälkensä teidän taloudessa? Älä anna kotiaskareiden aiheuttaa katkeruutta vaan pyydä apua kohteliaasti. Siivoa omat jälkesi ja ehdota, että kaikki perheenjäsenet tekisivät samoin, mutta anna heidän tehdä homma omassa aikataulussa. Tuskin itsekään tykkäät siitä, että sinut keskeytettäisiin ja vaadittaisiin tarttumaan toimeen heti.

9. Nauti valmiista lopputuloksesta

Digiaikana konkreettinen käsillä tehtävä työ voi olla palkitsevaa. Käden jäljen ja puhtaan lopputuloksen näkee välittömästi.

10. Kokeile uusia siivousvälineitä

Älä siivoa vanhoilla, likaisilla ja toimimattomilla siivousvälineillä. Pyykitkin on mukavaa ripustaa kuivumaan, kun kuivausteline on toimiva. Säästät aikaa ja lopputulos on kerralla puhtaampi.

Kommentit:

  1. Helpolla pääsee ,kun siivoaa useammin,ei ressaannu ja musiikkia vielä taustalla,kyllä sujuu!

    1. Kotini on aina siinä kunnossa että meille voi vieras piipahtaa milloin vain. Ei ole stressiä joulun takia.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *