Pienen kodin siivousvinkit

Säännöllisellä siivouksella pienen kodin pinnat pysyvät puhtaana eivätkä pääse pinttymään pahasti. Lisäksi huoneilman laatu on parempi ja raikkaampi, kun kodin tilat ovat puhtaat ja pölyttömät.

Ensiajatus voi olla, että pienen kodin siivoaminen on helppoa. Koon puolesta pienen asunnon siivoaminen onkin helppoa ja nopeaa, mutta toisaalta tilan monikäyttöisyyden vuoksi melko hankalaakin: jokainen nurkka ja kodin kohta on täytetty ja käytetty. Tämä tarkoittaa sitä, että siivoaminen kannattaa aloittaa tavaroiden järjestelyllä ja siivousvälineiden valinnalle kannattaa uhrata hetki aikaa. Kokosimme tähän parhaat vinkit ja tilaa säästävät siivousvälineet.

Pienen kodin siivouksen suurin haaste tuntuu olevan siivousvälineiden säilytys ja sopivankokoisten ja toimivien siivousvälineiden löytäminen. Siivousvälineille ei useinkaan ole varattu omaa siivouskaappia, joten kodinhoitopisteen voi rakentaa esimerkiksi pesukoneen ylle jäävään tilaan, josta siivousvälineet on helppo säilyttää ja ottaa käyttöön. Kaksipuoleisella teipillä kiinnitettävät ripustimet ja pidikkeet säästävät tilaa ja siivous on mukavaa aloittaa, kun välineet ovat helposti saatavilla.

SINI-järjestelmän tuotteet sopivat kaikki yhteen eli tarvitset vain yhden SINI-varren, johon sopii kaikki SINI-välineet. Samaa vartta voit käyttää esimerkiksi kylpyhuoneen lattiakuivaimessa, jolla suihkun lattia kannattaa kuivata aina suihkun jälkeen, sekä pikamopissa, jota tarvitset harvemmin. Pestävät pesuosat säästävät tilaa ja siivousvälineeseen voi hankkia aina vain kuluvan uuden pesuosan. Luonto ja lompakko kiittävät!

Monipuolinen mikrokuitu – yleisliina kaikille pinnoille

Tarralla kiinnitettävässä liinanpidikkeessä siivousliina on aina käden ulottuvilla.

Pienessä kodissa pölyt kannattaa pyyhkiä säännöllisesti, jotta huoneilma pysyy raikkaana. Mikrokuituliinaa voi käyttää kuivana pölyjen pyyhintään ja nihkeänä tahrojen ja lian irrottamiseen. Mikrokuitu latautuu kuivana sähköisesti, jolloin se sitoo pölyä. Kosteana mikrokuituliina irrottaa lian ja tahrat jopa ilman pesuainetta. Mikrokuituliinat voi pestä pesupussissa pesukoneessa 60 asteessa kymmeniä kertoja muun pyykin kanssa.

Yksi pikamoppi – kaikki kodin pinnat

Pikamoppi sopii pieneen kotiin, eikä vie säilytyksessä paljon tilaa. Mopissa on teleskooppivarsi, jonka saa säädettyä haluttuun pituuteen ja mikä parasta: mopissa on taipuisa ja mukautuva moppipää. Moppi taipuu hyvin myös pieniin koloihin ja rakoihin, ja sillä saa pyyhittyä niin jalkalistat, katot, huonekalujen aluset kuin lattiatkin.

Pienessä asunnossa on usein pihistetty kylpyhuoneen neliöistä. Huomioithan, että kylpyhuone kuivuu nopeammin, kun kuivaat seinät ja lattian suihkun jälkeen lattiakuivaimella. Näin kylpyhuone pysyy siistimpänä ja kuivuu nopeammin.

Pienen kodin tärkeimmät siivousvälineet:

 1. Imuri ja pölypussi, jonka saat tilattua verkkokaupastamme suoraan postiluukkuusi
 2. Pikamoppi, jolla puhdistuu lattian lisäksi katto, seinät, listat ja ahtaat välit, kuten jääkaapin alunen
 3. Mikrokuituliina – yleisliina kaikille pinnoille
 4. Kierrätysmuovinen tiskiharjavaihtopää säästää luontoa ja rahaa
 5. Kierrätysmuovinen wc-harja vaihtopäällä
 6. Lattiakuivain kylppäriin
 7. Kompaktin kokoinen kuivausteline tai kuivausteline oven päälle

Kommentit:

 1. Pölymiekka todella hyvä kaikkiin pieniin rakoihin ja korkeisiin paikkoihin. Suosittelen

 2. Yksiössäni on yhden seinän kokoinen kirjahylly, jossa on n. 1000 kirjaa. Melkoisesti pölyä kertyy kirjojen päälle ja hyllyyn muutenkin. Olen käyttänyt pölyjen poistamiseen staattiseen sähköön perustuvaa muovista pölyhuiskaa, mutta se ei poista läheskään kaikkea pölyä. Olisiko firmallanne tarjota jotain parempaa?

   1. Kuuluvatko yllämainitut tuotteet Sinituotteen valikoimiin ? (Meilläkin on paljon kirjoja.)

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *