Kännykän puhdistaminen

Milloin viimeksi puhdistit kännykän?

Ethän tee flunssakaudella klassista mokaa: peset kyllä kädet, mutta tartut sitten likaiseen kännykkään? Kännykässä on bakteereja jopa yli kymmenen kertaa enemmän kuin vessanpöntössä, ja ovenkahvakin on puhtoinen siihen nähden. Silti kosket siihen jatkuvasti ja pidät mukanasi kaikkialla.

Suhteessa käyttömäärään kännykkä on ehdottomasti kotien laiminlyödyin laite. Se on aina käytössä, mutta harva tulee puhdistaneeksi kännykkää lainkaan. Kännykän lisäksi erittäin paljon bakteereja on myös tabletissa, näppäimistössä ja kaukosäätimessä, mutta likaisin kaikista on yleensä kännykkä.

Näin puhdistat kännykän helposti

Puhdista kännykkä nihkeallä mikrosäämiskällä tai mikrokuituliinalla, jossa on hiven pesuainetta. Astianpesuaine toimii hyvin. Vältä pyyhkimistä tai kuivaamista paperilla. Näyttö voi naarmuuntua jo talouspaperilla pyyhkimisestä. Vältä myös vettä – mikrokuituliinan kannattaa olla nimenomaan nihkeä, ei kostea. Puhdista kännykkä vain puhtaalla mikrokuituliinalla tai mikrosäämiskällä.

Kännykän pikapuhdistus on helppoa myös matkalla

Jos käytät kännykkää julkisissa liikennevälineissä tai matkustat paljon, helppo tapa on pitää mukana heti käyttövalmiita kosteita pikasiivousliinoja. Niillä puhdistat helposti ja nopeasti kännykän, ja muutkin roiskeet, vaikka saatavilla ei olisi vettä tai puhdistusainetta.

Kännykän muovikuorien puhdistaminen

Irrotettavat muovikuoret voi pestä huoletta vedellä ja tipalla astianpesuainetta sekä hellävaraisella astiaharjalla. Pienet kolot ja välit saa puhdistettua nysvärillä, joka on erityisesti pienten kolojen puhdistamiseen suunniteltu harja. Kapeita saumoja sekä näppäimien välejä ja muita koloja saa puhdistettua pumpulipuikolla. Pumpulipuikkoa ei kannata kostuttaa, vaikka ehkä mieli tekisi. Muuten laitteeseen voi päästä kosteutta.

Avainsana on säännöllisyys. Etenkin flunssakaudella kännykkä kannattaa puhdistaa ainakin kerran päivässä. Pidä puhtaita mikrokuituliinoja tai pikasiivousliinoja helposti saatavilla, niin puhdistus on nopeaa ja vaivatonta.

Kommentit:

  1. Vauvojen puhdistuspyyhkeet toimivat tässäkin loistavasti, kuten monella muullakin pinnalla

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *