Kännykän puhdistaminen

Tehokas ja hellävarainen elektroniikkaliina poistaa pölyn, rasvatahrat ja sormenjäljet puhelimesta.

Ethän tee flunssakaudella klassista mokaa: peset kyllä kädet, mutta tartut sitten likaiseen kännykkään? Kännykässä on bakteereja jopa yli kymmenen kertaa enemmän kuin vessanpöntössä, ja ovenkahvakin on puhtoinen siihen nähden. Silti kosket siihen jatkuvasti ja pidät mukanasi kaikkialla – jopa ruokapöydässä.Suhteessa käyttömäärään kännykkä on ehdottomasti kotien laiminlyödyin laite. Se on aina käytössä, mutta harva tulee puhdistaneeksi kännykkää lainkaan. Kännykän lisäksi erittäin paljon bakteereja on myös tabletissa, näppäimistössä ja kaukosäätimessä, mutta likaisin kaikista on yleensä kännykkä.

Näin puhdistat kännykän helposti

Kännykän puhdistamiseen sopii parhaiten nihkeäksi kostutettu elektroniikkaliina. Vältä pyyhkimistä tai kuivaamista paperilla. Näyttö voi naarmuuntua jo talouspaperilla pyyhkimisestä. Vältä myös vettä – mikrokuituliinan kannattaa olla nimenomaan nihkeä, ei kostea. Puhdista kännykkä vain puhtaalla mikrokuituliinalla. SINI-mikrokuituliinan voi pestä pesukoneessa pesupussissa, joten varaa kiertoon muutama liina, jolloin sinulla on aina puhdas liina saatavilla.

Näytön puhdistaminen desinfiointiaineella, etanolilla tai jopa astianpesuaineella voi olla houkutteleva ajatus. Kännykkää ostaessa kannattaa kysyä, kuinka puhelimesi näyttö tulee puhdistaa. Puhdistusaineet ja näytön hankaaminen voivat tuhota vettähylkivän pinnoitteen, joka on yleistynyt älypuhelimissa viime vuosina. Paras vaihtoehto matkapuhelimen näytön puhdistamiseen on pehmeä nukkaamaton elektroniikkaliina.

Kännykän muovikuorien puhdistaminen

Irrotettavat muovikuoret voi useimmiten pestä vedellä ja tipalla astianpesuainetta sekä hellävaraisella astiaharjalla tai pienellä nysvärillä. Kapeita saumoja sekä näppäimien välejä ja muita koloja saa puhdistettua pumpulipuikolla. Pumpulipuikkoa ei kannata kostuttaa, vaikka ehkä mieli tekisi. Muuten laitteeseen voi päästä kosteutta.

Avainsana on säännöllisyys. Etenkin flunssakaudella kännykkä kannattaa puhdistaa ainakin kerran päivässä. Pidä puhtaita mikrokuituliinoja tai pikasiivousliinoja helposti saatavilla, niin puhdistus on nopeaa ja vaivatonta.

Kommentit:

  1. Vauvojen puhdistuspyyhkeet toimivat tässäkin loistavasti, kuten monella muullakin pinnalla

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *