Viikkolista siivoukselle

Jaa siivous viikon eri päiville ja pidä koti aina puhtaana.

Kun kotityöt jakaa viikon jokaiselle päivälle, koti pysyy aina puhtaana eikä suursiivoukselle ole tarvetta. Kokosimme avuksesi muistilistan siivoukselle. Miltä sinun viikkosi näyttää?

Maanantai

Aloita viikko viemällä roskat ja siistimällä keittiö. Kertakäyttöinen kostea pikasiivousliina on nopea apu esimerkiksi roiskeiden pyyhkimiseen roskakaapista ja roska-astioista. Pyyhi jääkaapin hyllyt keittiöliinalla. Tyhjentynyt jääkaappi on helpompaa siivota ja puhtaaseen kaappiin on mukava tuoda viikon ruokaostokset. Siivoa keittiöstä aina jokin paikka vähän paremmin, niin vältät suursiivouksen.

Tiistai

Vie tavarat omille paikoilleen ja siivoa eteinen. Rikkasetillä saa tehtyä nopean välisiivouksen silloin, kun ei viitsi ottaa imuria esille. Lakaise samalla ruokapöydän alusta. Lemmikkiperheessä karvat kannattaa puhdistaa mattoteippiharjan avulla matoista ja huonekaluista.

Keskiviikko

WC:n perusteellinen siivous kerran viikossa ja tarpeen mukaan tehtävä pikasiivous auttavat pitämään WC:n aina siistinä. Kylpyhuoneen kuivaaminen ehkäisee lian ja kalkin pinttymistä, joten kylpyhuone kannattaa kuivata aina suihkun jälkeen. Kylpyhuonepesimellä puhdistat seinät ja lattian nopeasti.

Torstai

Koti on hyvä imuroida kerran viikossa, sillä samalla kun imurointi poistaa pölyn, se parantaa sisäilman laatua. Imurointi nostaa pölyä ilmaan, joten pölyt kannattaa pyyhkiä nihkeällä mikrokuituliinalla vasta imuroinnin jälkeen. Pyyhi lattiat nihkeällä mikrokuitumopilla ja pölyt pölymiekalla.

Perjantai

Jos imurointi jäi torstaina tekemättä, tartu toimeen ennen viikonloppua. Jos aikaa ja intoa riittää, puhdista jokin harvemmin siivottava paikka kodissa. Katso muistilista tästä.

Lauantai

Vaihda petivaatteet ja tuuleta peitot ja tyynyt. Sänky kannattaa jättää tuulettumaan aamutoimien ajaksi joka aamu, jotta kosteus ja lämpö haihtuvat petivaatteista. Likaiset vaatteet kannattaa laittaa pyykkikoriin päivittäin.

Sunnuntai

Keittiö on kodin käytetyin tila. Pyyhi murut ja tahrat pöytäpinnoilta sekä välitilasta ja puhdista pesuallas. Lakaise lattiat. Puhdista liesi aina käytön jälkeen liesiliinalla.

Siivouksen tarve vaihtelee jokaisessa kodissa ja esimerkiksi lemmikkitaloudessa tai lapsiperheessa siivottavaa ja pyykättävää on usein enemmän. Kopioi ja muokkaa listaa oman tarpeesi mukaan.

Lue lisää: Siivouskalenteri koko vuodelle >>

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *