Pikasiivousliinojen käyttö – Helppoa ja nopeaa arkisiivousta

Pikasiivousliinat ovat heti käyttövalmiita ja käteviä erityisesti mökillä, veneessä ja keittiön suurimpia sotkuja siivotessa. Biohajoavat pikasiivousliinat eivät sisällä muovia ja niitä on turvallista käyttää myös lapsi- ja lemmikkiperheissä. Listasimme parhaat vinkit pikasiivousliinojen käyttöön. 

Käytä pikasiivousliinoja mökillä ja veneessä

Kostea pikasiivousliina on erityisen kätevä silloin, kun juoksevaa vettä ei ole helposti saatavilla. Pikasiivousliinat ovat myös kevyitä pakata mukaan. Monipuolisia pikasiivousliinoja voi käyttää tahranpoistoon tai pintojen pyyhkimiseen sekä sisällä että ulkona. Usein erityisesti ulkokalusteiden pinnat ovat katu- ja siitepölyn peitossa, jolloin pahimmat likakerrokset kannattaa pyyhkäistä pois pikasiivousliinalla. Yhdellä pikasiivousliinapakkauksella pötkii siis pitkälle mökin tai veneen siivouksessa, eikä suurelle määrälle erilaisia siivousvälineitä ole tarvetta.

Ulkokalusteiden ja terassin tai pihan puhdistamiseen kannattaa käyttää kosteita ulkosiivousliinoja. Ne ovat reilun kokoisia ja todella kestäviä. Lisäksi ne ovat hajusteettomia ja Allergia- ja Astmaliiton hyväksymiä.


Pikasiivousliinat ovat erityisen käteviä mökillä ja veneessä.

Pikasiivousliinojen käyttö keittiössä

Erityisesti keittiössä pikasiivousliinat tulevat tarpeeseen, kun ruokasotkut ovat arkipäivää. Et ehkä halua liata parasta mikrokuituliinaa tomaattikastikkeeseen. Pahimmat sotkut kannattaa pyyhkäistä pois heitettävään pikasiivousliinaan. Pikasiivousliinat eivät sisällä muovia, joten voit hävittää ne biojätteen mukana – olettaen tietysti, että liinaan ei ole kerääntynyt siivotessa mitään biojätteeseen sopimatonta. Pikkulapsiperheessä pikasiivousliinoilla saa kätevästi pyyhkäistyä pahimmat sotkut sormiruokailijan ympäriltä ja syöttötuolista.

Pyyhi keittiössä pikasiivousliinalla:

 • pölyt ja rasvaliat pinnoilta
 • liesituulettimen pinnat
 • ruokaroiskeet hellalta, tasoilta ja keittiön pöydältä
 • mikroaaltouunin pinnat
 • jääkaapin ulko- ja sisäpinnat
 • muiden kodinkoneiden pinnat.

Lue lisää: Pikasiivousliinat helpottavat lapsiperheen arkea

Pikasiivousliinojen käyttö kylppärissä

Kylppärissä ja vessassa pikasiivousliinat ovat erityisen käteviä niiden hygieenisyyden vuoksi. Pikasiivousliina heitetään käytön jälkeen pois, jolloin pinnat tulee pyyhittyä taatusti puhtaalla liinalla. Erityisesti vessassa kannattaa käyttää desinfioivia pikasiivousliinoja säännöllisesti.

Pyyhi kylppärissä pikasiivousliinalla:

 • lavuaarit, hanat ja peilit
 • WC-istuin ja sen ympäristö
 • käsisuihku
 • kylppärikalusteet ja laattapinnat.

Pyyhi ikkunat ja peilit kostealla pikasiivousliinalla

Ikkunoiden, peilien ja muiden lasipintojen pikapuhdistukseen löytyy omat kosteat pikasiivousliinat, jotka eivät nukkaa. Esimerkiksi sormenjäljet ja roiskeet on helppo puhdistaa lasipinnoilta kosteiden pikasiivousliinojen avulla. Liinoja voi käyttää myös esimerkiksi näyttöruutujen pikapuhdistukseen.

Käytä pikasiivousliinoja näyttöruutujen nopeaan puhdistukseen

Elektroniikka-pikasiivousliinat tuoksuvat herkullisen omenaiselta ja ovat kätevä apuväline esimerkiksi näyttöruutujen, puhelimien ja padien pikapuhdistukseen. Näitä kaikkia ja erityisesti puhelinta kannattaakin puhdistaa säännöllisesti.

Kuivat pikasiivousliinat ovat erittäin imukykyisiä

Kuiva pikasiivousliina imee kymmenen kertaa oman painonsa verran, noin yhden desin, nestettä. Se on siis todella kätevä esimerkiksi keittiössä, kun pitää siivota kaatunut maitolasi. Kestävän liinan voi huuhdella ja käyttää uudelleen.

Ota pikasiivousliinoja matkalle mukaan

Desinfioivilla pikasiivousliinoilla on kätevä pyyhkäistä vaikkapa ravintolan pöytä tai hotellihuoneen pinnat, jos haluaa varmistua niiden puhtaudesta. Etenkin pienten lasten kanssa matkaillessa pikasiivousliinat ovat käteviä, kun voi nopeasti siivota lasten jälkiä tai pyyhkiä ravintolan syöttötuolin ennen ja jälkeen käytön. Myös muiden julkisten tilojen, kuten julkisten kulkuvälineiden, kauppojen ja kuntosalien kosketuspintojen pyyhkiminen voi joskus tulla tarpeeseen.

Pikasiivousliinat ovat erityisen käteviä flunssakaudella

Desinfioivilla pikasiivousliinoilla kannattaa pyyhkäistä ovenkahvat, valokatkaisijat ja muut usein kosketeltavat pinnat säännöllisesti. Erityisesti flunssakaudella voi ehkäistä tartuntoja tehokkaasti, kun puhdistaa kodin pintoja desinfioivilla liinoilla.

Lue lisää: Kosketuspintojen desinfiointi

Yleisiä ohjeita pikasiivousliinojen käyttöön

 • Sulje kosteiden pikasiivousliinojen pakkauksen sulkijatarra aina huolellisesti, jotta liinat eivät pääse kuivumaan.
 • Hävitä SINI pikasiivousliinat biojätteen mukana. Varmista ensin, että liinaan ei ole pyyhitty mitään biojätteeksi sopimatonta.
 • Pikasiivousliinat ovat kertakäyttöisyydestä huolimatta kestäviä, joten voit myös huuhdella liinan ja käyttää sitä uudestaan.
 • Kokeile kosteita moppiliinoja pintojen pyyhkimiseen pikasiivousliinan tapaan. Reilun kokoinen ja kestävä liina sopii hyvin myös esimerkiksi ulkokalusteiden pyyhkimiseen.

 

Tutustu koko pikasiivousliinojen valikoimaan

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *