Kodin pikasiivous – siisti koti vartissa

SINI-rikkasetti on kätevä pitää käden ulottuvilla keittiössä ja eteisessä. Roskat pois rikkasetin avulla ja pinnat puhtaaksi heti käyttövalmiin kostean pikasiivousliinan avulla.

Vain hetki aikaa siivoukselle, mutta koti näyttää toivottomalta. Ihmeitä ei lyhyessä ajassa pysty tekemään, mutta tehokkaalla pikasiivouksella saat koko kodin puhtaaksi. Nämä ehdit tehdä vartissa.

Koti on arjessa eletyn näköinen, ja paniikki iskee, kun yllätysvieraat ilmoittavat tulostaan. Hetkessä pitäisi saada kodin kaaos kuriin. Keskittymällä vain muutamaan kohtaan, luot vartissa vaikutelman puhtaasta ja siististä kodista. Nämä vinkit auttavat myös pitämään kodin järjestyksessä.

Siivoustottumukset ovat muuttuneet ja yhä useammin perinteisen viikkosiivouksen lisäksi koti halutaan pitää puhtaana tarpeen mukaan tehtävällä nopealla pika- ja ylläpitosiivouksella. Perhekoon pienentyessä ja pienissä kodeissa perusteellinen vesipesu ämpärillä ja mopilla tehdään harvemmin ja siivous on useammin pikapyyhintää kertakäyttöisellä liinalla.

Yleisilme ja eteinen antavat hyvän ensivaikutelman

Aloita pikasiivous keräämällä irtotavarat pois tasoilta ja lattioilta. Näin siivoaminen on nopeampaa ja helpompaa. Vie lehdet lajittelukassiin ja pyykit pyykkikoriin. Eteiseen ja keittiöön kertyy usemmiten eniten hiekkaa, muruja ja roiskeita. Lakaise eteiseen kertyneet hiekat ja roskat nopeasti pois harjalla ja rikkalapiolla. Kietaise Pikamopin ympärille heti käyttövalmis kostea moppiliina ja pyyhkäise sotkuiset roiskeet keittiön kaapinovista, eteisen seiniltä ja lopuksi lattioilta. Taipuisalla mopilla on näppärää pyyhkiä keittiön pöydän alta, lattiat mattojen ympäriltä sekä ohimennen pölyt pois ovien takaa ja nojatuolien alta, jotta villakoirat eivät pöllähdä esille.

Pyyhi roiskeet heti niin ne eivät jämähdä kiinni

Pikasiivous varsinaisten siivouskertojen välillä helpottaa ja nopeuttaa siivousta. Voit myös lykätä siivousta eteenpäin vartin pikasiivouksella. Ruokatahrat ja roiskeet on helpompi siivota tuoreeltaan, kun ne eivät ole vielä kuivuneet kiinni lattiaan. Ruuanvalmistuksen ja ruokailun jälkeen tehtävä pikapyyhintä on nopea tapa pyyhkiä lattiat sieltä, missä roiskeita ja likaa on. Näppärää etenkin lapsiperheissä ja muissa paikoissa, missä tuntuu että murut kerääntyvät aina juuri keittiön päydän alle. SINI-monitoimimopin kanssa käytettävä kostea moppiliina on heti käyttövalmis tehokas lian irroittaja. Samalla voit pyyhkiä keittiön lähiympäristön ja eteisen kurajäljet, jolloin paikat ovat kertapyyhkäisyllä puhtaammat eikä lika kulkeudu ympäri kotia.

Keittiön siivousta ei kannata lykätä – hyvillä välineillä siivous hoituu muutamassa minuutissa.

Tiskivuori saa keittiön näyttämään epäsiistiltä

Luo yleissilmäys keittiöön ja laita tiskit astianpesukoneeseen. Jos konetta tai aikaa ei ole, pyöräytä astiat puhtaaksi tiskiharjalla. Tiskikaveri helpottaa kattiloiden, pannujen ja veitsien tiskausta. Tyylikkään värinen kierrätysmuovista valmistettu SINI-tiskiharja kelpaa olla keittiössä näkyvillä, jolloin harjaan ja tiskeihin tulee tartuttua useammin. Keittiöön kertyy päivittäin rasvatahroja ja murusia, joten siisti yleisilme pyyhkäisemällä tasot puhtaaksi pikasiivousliinalla.

Kosketuspintojen nopea desinfiointi

Yleisimpien kosketuspintojen puhdistaminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Kun olet siistinyt kodin yleisilmeen ja keittiön, käy kosketuspinnat läpi heti käyttövalmiin kostean desinfioivan pikasiivousliinan avulla. Allergia-, iho- ja astmaliiton hyväksynnän saaneet desinfioivat pikasiivousliinat sopivat kodin kaikille koville pinnoille. Liinat ovat heti käyttövalmiita, nopeita ja tehokkaita käyttää. Muistathan puhdistaa kosketuspinnat päivittäin – pikasiivousliinoilla se vie vain hetken.

Mikrokuituinen Pölymiekka on tehokas pölyn puhdistaja – se kerää pölyn itseensä valaisimista, tasoilta ja huonekalujen alta.

Nopea pölyjen pyyhintä

Pikaisessa siivouksessa ei ehdi ryhtyä pyyhkimään pölyjä jokaisen koriste-esineen sopukoista, mutta suuremmat pinnat ja elektroniikka on nopeasti puhdistettu ja se kohentaa kodin ilmettä kummasti. Taivuteltavalla Pölymiekalla siistit nopeasti kaikki pinnat, kolot, ikkunalaudat ja pöydänpäälliset. Muhkea Pölypampula kerää itseensä paljon pölyä. Molemmat on liitettävissä SINI-varteen, jolloin pölyjen pyyhkiminen käy näppärästi myös korkealta sekä matalalta huonekalujen alta ilman kurottelua.

Siivoa vielä WC

WC:n pikasiivous kannattaa ottaa tavaksi aina kun tarve vaatii. Hyvillä välineillä se onnistuu hetkessä. Pyöräytä WC-pönttö puhtaaksi kierrätysmuovista valmistetulla WC-harjalla. Tyylikäs Piilo WC-harja sopii erityisesti lapsiperheisiin ja uteiliaiden lemmikkien kanssa. Pyyhi allas, hana ja muut pinnat pikaisesti puhtaaksi pölystä ja roiskeista kostealla pikasiivousliinalla. Jos aikaa on, voit viimeistellä ilmeen vaihtamalla puhtaat pyyhkeet.

Kertakäyttöiset liinat helpottavat siivousta arjen kiireessä. Puhdas liina on aina helposti saatavilla ja lika myös poistuu kodista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *