Wc-harja piiloon lapsilta

Kodista löytyy paljon mielenkiintoista tutkittavaa – myös wc:stä.

Liikkumaan oppinut lapsi ehtii kodissa joka nurkkaan. Pidä WC-harja visusti piilossa ja anna lapsesi tutustua puhtaaseen vessaan, niin siellä asioiminen on mieluisaa.

Lapsilla on ihmeellinen kyky löytää kaapin taakse kätketty wc-harja. He myös ymmärtävät hyvin nopeasti, mikä esine on kielletty, mutta se ei vähennä kiinnostuksen määrää – päinvastoin! Senhän täytyy olla mahdottoman kiinnostava. Puhtaassa wc:ssä, jossa pinnat pyyhitään säännöllisesti, lapsen on turvallista opetella uusia taitoja yhdessä vanhempien kanssa.

Näin pidät WC-harjan piilossa lapsilta

Piilo wc-harjan lukittuvassa kotelossa harja jää piiloon ja on lasten ulottumattomissa. Kotelo avautuu painamalla harjaa kevyesti alaspäin, joten se ei avaudu vaikka harja kaatuisi. Painomekanismi on sopivan jämäkkä, joten aivan pieni lapsi ei saa koteloa auki.

Piilo wc-harjaan saa vaihdettua wc-harjan vaihtopään, joten kestävä piilo wc-harja palvelee käytössä vuosia ja on myös ekologinen vähentäen muovijätteen määrää.

Puhtaat WC:n pinnat hetkessä

Lapsiperheessä vahinkoja sattuu ja roiskeilta ei voi välttyä. Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat helpottavat ja nopeuttavat arjen siivousta. Allergia-, iho- ja astmaliiton merkinnän saaneet kosteat pikasiivousliinat ovat hajustettomia ja ihoystävällisiä, joten ne ovat lapsiperheessä turvallinen valinta. WC:n puhdistamisessa edetään puhtaammasta kohdasta likaisempaan eli ensin pyyhitään roiskeet lavuaarista ja kaapin ovista, sitten istuimen ulkopuoli ja kansi ja viimeiseksi istuinosa ja istuinrenkaan sisäpuoli.

Pinnat voi pyyhkiä myös tehokkaalla kylppäriliinalla. WC-istuimelle kannattaa varata oma WC-liina, jossa on tunnistetava väri ja nimi lukee ripustuslenkissä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *