Wc-harja piiloon lapsilta

Kodista löytyy paljon mielenkiintoista tutkittavaa – myös wc:stä.

Liikkumaan oppinut lapsi haluaa tutkia kodissa kaikki paikat – myös ne, joita vanhemmat yrittävät piilotella. Tästä saimme inspiraation uuden Piilo wc-harjan suunnitteluun. Anna lapsesi tutkia ja tutustua puhtaaseen vessaan, niin siellä asioiminen on mieluisaa. Kokosimme tähän vinkit, joiden avulla se on turvallista.

Lapsilla on ihmeellinen kyky löytää kaapin taakse kätketty wc-harja. He myös ymmärtävät hyvin nopeasti, mikä esine on kielletty, mutta se ei vähennä kiinnostuksen määrää – päinvastoin! Senhän täytyy olla mahdottoman kiinnostava. Puhtaassa wc:ssä, jossa pinnat pyyhitään säännöllisesti, lapsen on turvallista opetella uusia taitoja yhdessä vanhempien kanssa.

Lukittuva WC-harjakotelo

Piilo wc-harjan kotelossa oleva harja jää piiloon ja on lasten ja lemmikkien ulottumattomissa. Kotelo avautuu painamalla harjaa kevyesti alaspäin, joten se ei avaudu vaikka kaatuisi. Painomekanismi on sopivan jämäkkä, joten aivan pieni lapsi ei saa koteloa auki.

Piilo wc-harjaan saa vaihdettua wc-harjan vaihtopään, joten esteettisesti kaunis wc-harja palvelee käytössä vuosia ja vähentää muovijätteen määrää.

Pyyhi WC:n pinnat nopeasti

Kostea pikasiivousliina on arjen siivousta helpottava ja nopeuttava siivousliina lapsiperheelle. Heti käyttövalmiit kosteat puhdistusliinat ovat hajustettomia ja ihoystävällisiä, joten ne ovat lapsiperheessä turvallinen valinta. Ota tavaksi pyyhkiä wc:n pinnat säännöllisesti niin pinnat pysyvät puhtaina. Aloita puhtaammasta edeten likaisempaan wc-istuimeen.

Pinnat voi pyyhkiä myös yleispuhdistusaineeseen kostutetulla mikrokuituliinalla. WC-istuimelle kannattaa valita oman värinen liina, joka on varattu pelkästään tähän tarkoitukseen. Wc-istuimen pyyhkimisessä edetään myös puhtaammasta kohdasta likaisempaan eli ensin pyyhitään istuimen ulkopuoli ja kansi, sitten istuinosa ja altaan reunat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *