Näin puhdistat WC-altaan helposti

Hyvillä välineillä WC-altaan puhdistaminen käy nopeasti.

WC-allas eli lavuaari pysyy puhtaana, kun sen puhdistaa kunnolla viikottain ja pyyhkäisee isommat roiskeet heti tuoreeltaan. Näillä vinkeillä homma onnistuu muutamassa minuutissa!

Ota ensin kaikki WC-altaan puhdistamisessa tarvittavat välineet esille. Huolehdi, että välineet ovat puhtaita – likaisilla ja kuluneilla vain siirrät likaa paikasta toiseen.

Välineet WC-altaan pesuun

1. Harjaa lika pois

Huuhtele allas ja suihkauta pesuainetta altaan seinämiin. Harjaa allas puhtaaksi sienen tai harjan avulla. Puhdista ylivuotoreikä ja hanan reunat Nysvärin avulla.

2. Irrota pinttynyt lika

Kuivuessaan vesi jättää kalkkitahroja, jotka näkyvät erityisesti kromisessa sulkijassa ja hanassa. Supersienen karhea puoli irrottaa pinttyneen lian naarmuttamatta, pehmeä puoli kiillottaa kromipinnat. Kostuta Supersienen karheaa puolta ja hankaa kevyesti kalkkisaostumat ja pinttynyt lika irti. Kuivaa ja kiillota pehmeällä puolella.

3. Puhdista altaan reunatasot ja tausta

Puhdista altaan reunat ja tausta Kylppäriliinalla. Mikrokuituisessa kylppäriliinassa on kaksi puolta: karhea puoli irrottaa likaa, pehmeä puoli viimeistelee ja kiillottaa pinnat. Kylppäriliinalla saat helposti pois hiuslakan, meikin ja hammastahnan roiskeet. Kostuta liina osittain ja puhdista pinnat. Kiillota pinnat kuivalla liinalla.

4. Peili kiiltämään

Nukkaamattomalla peililiinalla saat töhryt ja sormenjäljet pois WC:n peilistä hetkessä. Suihkauta kylppärin puhdistusainetta suoraan liinaan tai suoraan peilipinnalle, ja puhdista peili nihkeällä liinalla.

5. Pikasiivousliinoilla roiskeet pois

Jos haluat puhdistaa nopeasti hammastahnan ja meikin roiskeet, WC:ssä kannattaa pitää käden ulottuvilla heti käyttövalmiita kosteita pikasiivousliinoja. Hajusteettomat liinat ovat miellyttäviä käyttää ja niillä onnistuu pikasiivous hetkessä.

Muista pestä mikrokuituiset siivousliinat ja kuivattaa ne ilmavasti. SINI-mikrokuituliinoissa on tunnistettava väri, joka helpottaa oikean liinan valitsemista. Ripustuslenkissä lukee, mihin kohteeseen liina on tarkoitettu, ja siitä on helppoa ripustaa liina kuivumaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *