WC-pöntön puhdistus

Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat ovat käteviä silloin, kun kaikki mikrokuituliinat ovat pesussa.

Kun WC:n puhdistaa säännöllisesti, sen saa helposti puhtaaksi ja se pysyy raikkaana. Näillä vinkeillä peset WC-istuimen puhtaaksi.

Ota ensin kaikki WC-pöntön puhdistamisessa tarvittavat välineet esille. Huolehdi, että välineet ovat puhtaita – likaisilla ja kuluneilla vain siirrät likaa paikasta toiseen.

Näin peset WC-pöntön

  • Harjaa WC-pönttö huolellisesti WC-harjan avulla. Lapsiperheessä kätevä valinta on Piilo WC-harja.
  • Harjaa allas huolellisesti myös reunuksen alta. Tämä onnistuu parhaiten reunusharjallisella WC-harjalla.
  • Käytä puhdistuksessa esimerkiksi SINIn tabletista valmistettavaa WC:n puhdistusainetta. Jos pönttöön on kertynyt paljon pinttynyttä likaa, suihkuta likaisiin kohtiin puhdistusainetta ja anna puhdistusaineen vaikuttaa noin tunnin verran. Pese sen jälkeen pönttö WC-harjalla ja huuhtele hyvin. Pinttyneen lian ja kalkin poistoon voit kokeilla myös sitruunahappoa. Hapan puhdistusaine on erityisen tehokas kalkinpoistaja.
  • Pyyhi WC-istuin nihkeällä WC-liinalla, joka on varattu pelkästään tähän tarkoitukseen. Tunnistat sen väristä ja ripustuslenkissä lukevasta nimestä. Etene puhtaammasta kohdasta likaisempaan eli ensin pyyhitään istuimen ulkopuoli ja kansi, sitten istuinosa ja altaan reunat.  Halutessasi voit käyttää WC:n puhdistusainetta.
  • Erityisen puhtaan lopputuloksen takaamiseksi voit lopuksi vielä pyyhkiä pinnat desinfioivilla pikasiivousliinoilla.

Mikäli WC-pönttö jää tämänkin jälkeen likaiseksi, voit harjata sen oksaalihapolla, jota saa apteekista. Suojaa kätesi ja silmäsi huolellisesti. Huuhtele pinta hyvin heti harjauksen jälkeen. Varo, ettei oksaalihappoa roisku muille pinnoille tai silmiin. Lue oksaalihapon käyttöohjeet huolellisesti pullosta.

WC-pöntön puhdistaminen tehdään sille erikseen varatulla WC-liinalla.

Pikasiivousliinoilla roiskeet pois

Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat ovat käteviä silloin, kun kaikki mikrokuituliinat ovat pesussa. Hajusteettomat liinat ovat Allergia-, iho ja astmaliiton hyväksymiä ja valmistettu 100 % kompostoituvasta viskoosista. Liinat ovat ihoystävällisiä ja miellyttäviä käyttää eivätkä ne jätä kemikaaleja pyyhittäville pinnoille. Liinat ovat erityisen käteviä wc:ssä, sillä bakteerit eivät leviä muualle asuntoon, kun liina heitetään käytön jälkeen pois. Pintojen nopeaan ja tehokkaaseen puhdistukseen desinfioivat pikasiivousliinat sopivat erinomaisesti.

Pese vessa aina tarvittaessa, mutta vähintään kerran viikossa. Pikasiivousliinoilla roiskeiden pyyhkiminen vie vain hetken ja WC pysyy siistinä aina. Kun tulee aika vaihtaa WC-harja uuteen, vaihda kierrätysmuovista valmistettuun WC-harjaan vain vaihtopää ja säästä luontoa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *