WC-pöntön puhdistus

Pese vessa aina tarvittaessa, mutta vähintään kerran viikossa.

Kun WC:n puhdistaa säännöllisesti, sen saa helposti puhtaaksi ja se pysyy raikkaana. Näillä vinkeillä peset WC-istuimen puhtaaksi:

  1. Työnnä  ensin WC-harjalla vedenpinta alas, jolloin WC-istuimen allas on helpompi puhdistaa.
  2. Käytä säännöllisessä puhdistuksessa yleispuhdistusainetta, jonka pH-arvo voi olla välillä 4-10.
  3. Harjaa allas huolellisesti myös reunan alta. Tämä onnistuu on parhaiten reunusharjallisella WC-harjalla. Huuhtele allas.
  4. Jos WC-allas on pinttynyt, käytä kuivalle pinnalle hapanta puhdistusainetta, jonka ph-arvo on 1-3. Anna puhdistusaineen vaikuttaa vähintään 1-2 tuntia. Pese sen jälkeen allas WC-harjalla ja huuhtele hyvin.
  5. Mikäli WC-allas jää tämänkin jälkeen likaiseksi, voit harjata sen oksaalihapolla, jota saa apteekista. Suojaa kätesi ja silmäsi huolellisesti. Huuhtele pinta hyvin heti harjauksen jälkeen. Varo, ettei oksaalihappoa roisku muille pinnoille. Katso oksaalihapon käyttöohjeet pullosta tai Marttojen ohjeesta.
  6. WC-istuin pyyhitään yleispuhdistusaineeseen kostutetulla mikrokuituliinalla, joka on varattu pelkästään tähän tarkoitukseen. Voit erottaa sen värillä muista liinoista. Etene puhtaammasta kohdasta likaisempaan eli ensin pyyhitään istuimen ulkopuoli ja kansi, sitten istuinosa ja altaan reunat.
  7. Pese vessa aina tarvittaessa, mutta vähintään kerran viikossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *