WC-pöntön puhdistus

Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat ovat käteviä silloin, kun kaikki mikrokuituliinat ovat pesussa.

Kun WC:n puhdistaa säännöllisesti, sen saa helposti puhtaaksi ja se pysyy raikkaana. Näillä vinkeillä peset WC-istuimen puhtaaksi.

Ota ensin kaikki WC-pöntön puhdistamisessa tarvittavat välineet esille. Huolehdi, että välineet ovat puhtaita – likaisilla ja kuluneilla vain siirrät likaa paikasta toiseen.

Näin peset WC-pöntön

  • Harjaa WC-pönttö huolellisesti WC-harjan avulla. Lapsiperheessä kätevä valinta on Piilo WC-harja.
  • Harjaa allas huolellisesti myös reunuksen alta. Tämä onnistuu parhaiten reunusharjallisella WC-harjalla.
  • Vaihda kierrätysmuovista valmistettuun WC-harjaan vain vaihtopää ja säästä luontoa.

Käytä puhdistuksessa ekologista saniteettisuihketta. Jos WC-allas on hyvin pinttynyt, käytä kuivalle pinnalle hapanta puhdistusainetta, jonka ph-arvo on 1-3. Anna puhdistusaineen vaikuttaa vähintään 1-2 tuntia. Pese sen jälkeen allas WC-harjalla ja huuhtele hyvin.

Mikäli WC-pönttö jää tämänkin jälkeen likaiseksi, voit harjata sen oksaalihapolla, jota saa apteekista. Suojaa kätesi ja silmäsi huolellisesti. Huuhtele pinta hyvin heti harjauksen jälkeen. Varo, ettei oksaalihappoa roisku muille pinnoille tai silmiin. Lue oksaalihapon käyttöohjeet huolellisesti pullosta.

WC-pöntön puhdistaminen tehdään sille erikseen varatulla WC-liinalla.

Pyyhi WC-istuin nihkeällä WC-liinalla, joka on varattu pelkästään tähän tarkoitukseen. Tunnistat sen väristä ja ripustuslenkissä lukevasta nimestä. Etene puhtaammasta kohdasta likaisempaan eli ensin pyyhitään istuimen ulkopuoli ja kansi, sitten istuinosa ja altaan reunat. Halutessasi voi käyttää mietoa saniteettisuihketta.

Pikasiivousliinoilla roiskeet pois

Heti käyttövalmiit kosteat pikasiivousliinat ovat käteviä silloin, kun kaikki mikrokuituliinat ovat pesussa. Hajusteettomat liinat ovat Allergia-, iho ja astmaliiton hyväksymiä ja valmistettu 100 % kompostoituvasta viskoosista. Liinat ovat ihoystävällisiä ja miellyttäviä käyttää eivätkä ne jätä kemikaaleja pyyhittäville pinnoille. Liinat ovat erityisen käteviä wc:ssä, sillä bakteerit eivät leviä muualle asuntoon, kun liina heitetään käytön jälkeen pois.

Pese vessa aina tarvittaessa, mutta vähintään kerran viikossa. Pikasiivousliinoilla roiskeiden pyyhkiminen vie vain hetken ja WC pysyy siistinä aina.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *