Hygienia kodin siivouksessa – ethän siivoa koko kotia yhdellä liinalla

SINI-mikrokuituliinoissa on kätevä ripustuslenkki, jossa lukee käyttökohde – näin WC- ja keittiöliina eivät mene sekaisin.

Puhtaalla liinalla siivoaminen on hygieenistä, eivätkä lika ja bakteerit siirry pinnalta toiselle. Siivousliinoja kannattaa varata vähintään kaksi kappaletta käyttökohdetta kohden. Näin sinulla on puhdas liina aina saatavilla, kun toinen liina on pesussa.

Siivoatko samalla mikrokuituliinalla WC:n ja keittiön?

Vaikka kaikki SINI-mikrokuituliinat voi pestä pesukoneessa 60 asteessa, jossa bakteerit kyllä kuolevat ja liinat puhdistuvat, on suositeltavaa käyttää omaa liinaa esimerkiksi WC-pöntön ja tiskipöydän pyyhkimiseen. Uusissa SINI-mikrokuituliinoissa on kätevä ripustuslenkki, jossa lukee käyttökohde – näin WC- ja keittiöliina eivät mene sekaisin. Liinoja tarvitaan joka tapauksessa useampia, joten jokaiselle kohteelle kannattaa varata omat liinat. Siivoukseen on helpompaa tarttua, kun puhdas liina on aina nopeasti saatavilla eikä siivousta tarvitse aloittaa oikeiden siivousvälineiden etsimisellä.

Lisää tehoa siivoukseen

Kodin hygieeninen puhdistus alkaa laadukkaiden ja tarkoituksenmukaisten siivousvälineiden hankinnalla, niiden oikealla käytöllä sekä puhtaiden siivousvälineiden käyttämisellä. Siivous on tehokkaampaa ja nopeampaa tehdä laadukkailla siivousvälineillä. Puhtaan liinan nappaaminen ja keittiön tasojen pyyhkiminen vie vain muutaman minuutin. Likaisilla ja kuluneilla siivousvälineillä ei saa puhdasta lopputulosta ja lika vain leviää paikasta toiseen – muistathan siis pestä liinat usein.

Värikoodaa liinat kuin ammattilainen

Värikoodauksen ideana on käyttää eri tiloissa ja pinnoilla erivärisiä liinoja, jolloin välttyy levittämästä likaa paikasta toiseen. Kotona ei kuitenkaan tarvitse noudattaa samoja värejä, kuin ammattisiivouksessa, vaan halutessaan värit voi valita vapaammin ja omia mieltymyksiä kuunnellen. Värikoodaus kuitenkin kannattaa, sillä liinoja on helpompi käyttää, kun siivouskohteet on jaettu eri alueisiin niiden vaatiman hygieniatason mukaan. Värikoodauksen avulla voidaan estää bakteerien leviäminen siivousvälineen välityksellä eri hygieniatason kohteesta toiseen.

Värikoodaus on hyvä keino, mutta entä jos kaikki perheenjäsenet, tai sinä itse, eivät muista värien käyttökohdetta? SINI-liinojen kätevässä ripustuslenkissä lukee käyttökohteen nimi, joten oikean liinan tunnistaa varmasti vaikka ei muistaisi väriä. Liinat on myös helppoa säilyttää ja ripustaa kuivumaan ripustuslenkistä.

Vaihda liinat säännöllisesti uusiin

Tiedätkö tunteen, kun uudella tehokkaalla siivousvälineellä tulee puhdasta jälkeä hetkessä ja vähemmällä vaivalla? Vaikka kaikki SINI-mikrokuituliinat kestävät kymmeniä käyttö- ja pesukertoja, siivousliinat ovat kuluvia käyttötavaroita ja tulee vaihtaa uusiin säännöllisesti. Mikrokuituliinojen pintastruktuuri kuluu ja peseminen kuluttaa mikrokuituliinoja. Tämän takia liina ei puhdista kymmenien käyttökertojen jälkeen enää niin hyvin kuin uutena. Vanhat liinat kannattaa hyödyntää likaisten kohteiden puhdistamiseen. Käytä vanha liina esimerkiksi rasvaisen uunin pyyhkimiseen tai ulkotilojen siivoukseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *