Näin valitset oikean mikrokuituliinan

SINI-mikrokuituliinojen tarkoin suunniteltu ja testattu pintarakenne helpottaa erilaisten pintojen puhdistamista ja tekee siivoamisesta tehokasta ja kevyttä.

Käyttökohteeseen suunniteltu mikrokuituliina helpottaa siivousta, mutta oikean mikrokuituliinan valitseminen ei ole aina helppoa. Kokosimme tähän ammattilaisen vinkit parhaan mikrokuituliinan valitsemiseen ja helppoon käyttöön.

Näin valitset oikean mikrokuituliinan

Mikrokuituliina tulisi aina valita sen mukaan, missä kohteessa sitä käytetään. SINI-mikrokuituliinojen tarkoin suunniteltu ja testattu pintarakenne helpottaa erilaisten pintojen puhdistamista ja tekee siivoamisesta tehokasta ja kevyttä. Kokosimme tähän helpon oppaan kodin kaikkiin tiloihin.

Keittiö
Valitse imukykyinen keittiöliina, joka poistaa lian ja rasvan ilman pesuaineita. Liinan raidallinen rakenne sitoo murut. Keraamiselle liedelle ja rosterille kannattaa valita oma liesiliina, joka kiillottaa nämä pinnat erityisen hyvin eikä jätä pyyhkimisjälkiä.

WC
WC-istuimen puhdistamisessa on tärkeintä, että liinaa käytetään vain tähän tarkoitukseen, jotta bakteerit ja lika eivät leviä muille pinnoille. Käytä pöntön puhdistamiseen WC-liinaa, pesualtaan ja kaakeleiden puhdistukseen kylppäriliinaa ja peilin puhdistukseen peililiinaa. Liinojen ripustuslenkissä lukee käyttökohde ja lisäksi liinoilla on oma tunnistettava väri.

Kylpyhuone
Kylpyhuoneessa ongelmana on yleensä työläästi puhdistettavan kalkin muodostuminen pinnoille. Kylppäriliinan karkea puoli poistaa tehokkaasti kalkki- ja rasvatahrat naarmuttamatta pintaa. Pehmeä puoli kiillottaa ja kuivaa tehokkaasti. Imukykyinen liina imee neljä kertaa oman painonsa verran vettä, joten se sopii hyvin myös kylpyhuoneen kuivaamiseen.

Ikkunat ja peilit
Ikkunat ovat yleensä likaisemmat kuin peilit, joten ikkunoihin kannattaa valita ikkunaliina, jonka kiilamaiset kuidut poistavat likaa tehokkaasti. Sileä puoli kuivaa ja viimeistelee ikkunat säihkyvän kirkkaiksi. Peileihin kannattaa käyttää helppokäyttöistä peililiinaa, joka poistaa tahrat ja kiillottaa peilit kevyesti ja nopeasti.

Elektroniikka
TV, tietokone, kännykkä ja tabletti kannattaa puhdistaa aina elektroliikkaliinalla, joka ei naarmuta eikä nukkaa. Tehokas säämiskäpinta poistaa pölyn ja rasvatahrat.

Olohuone ja makuuhuoneet
Kodin muille pinnoille sopii yleisliina, joka kuivana sitoo pölyn ja nihkeänä irrottaa lian ja rasvatahrat esimerkiksi ovista pelkällä vedellä. Pinnan rakenne auttaa irrottamaan lian tehokkaasti.

Eteinen
Pyyhi ovenkahvat, valokatkaisijat ja muut kosketuspinnat usein ja säännöllisesti nihkeällä yleisliinalla. Kosketuspintojen desinfiointiin voit käyttää yleisliinan kanssa desinfioivaa siivoussuihketta tai desinfioivia pikasiivousliinoja pintojen puhdistamisen jälkeen.

Paras tapa käyttää ja huoltaa mikrokuituliinoja

Bakteerien ja virusten leviämisen kannalta on tärkeää, että käytössä on aina puhdas liina, joka on huuhdeltu tai pesty sekä kuivattu ilmavasti jokaisen käytön jälkeen. Kaikki SINI-mikrokuituliinat kestävät kymmeniä pesukertoja ja ne voi pestä pesupussissa 60 asteessa (elektroniikkaliina 40 asteessa). Liina kannattaa taitella nelin kerroin siten, että yhdessä liinassa on aina kahdeksan puhdasta pintaa.

Värikoodauksen ideana on käyttää eri tiloissa ja pinnoilla erivärisiä liinoja, jolloin vältyy levittämästä likaa paikasta toiseen. SINI-liinojen kätevässä ripustuslenkissä lukee käyttökohteen nimi, ja liina on myös helppoa ripustaa kuivumaan ilmavasti. Liinariipuksessa tai liinanpidikkeessä liinat kuivuvat ilmavasti.

Kodin hygieeninen puhdistus alkaa laadukkaiden ja tarkoituksenmukaisten siivousvälineiden hankinnalla, niiden oikealla käytöllä sekä puhtaiden siivousvälineiden käyttämisellä – muistathan siis pestä liinat usein. Näin sinulla on puhtaat siivousvälineet aina odottamassa seuraavaa siivouskertaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *