Maljakoiden peseminen

Kirjoittaja: Essi

Maljakoiden Peseminen

Erilaiset maljakot olivat kovassa käytössä joulun aikaan ja vuodenvaihteessa, mutta nyt kun viimeisetkin joulukukat ovat kuihtuneet, meillä ainakin, on aika pestä maljakot kunnolla ennen kun niihin saa laittaa keväästä lupauksen antavat tulppaanit. Maljakoiden peseminen voi joskus olla haasteellista, mutta näillä vinkeillä saa maljakoista kiiltävän puhtaat! Pesin maljakoiden lisäksi myös teräksisiä ja lasisia kynttilänjalkoja, jotka olivat käytön jäljiltä steariinitahroissa ja sormenjälkiä täynnä.

Maljakoiden Peseminen

Maljakoiden Peseminen

SINI Sporttipulloharja on tarkoitettu urheilujuomapullojen, termospullojen sekä myös maljakoiden pesemiseen. Sporttipulloharja ulottuu hyvin erikoisenkin mallisten maljakoiden joka nurkkaan, koska siinä on pitkät, pehmeät ja taipuisat harjakset  ja niinpä sillä saa puhdasta jälkeä helposti. Varsi on sen verran pitkä, että harjalla saa pestyä suuremmankin maljakon pohjasta saakka. Maljakoistani hyasinttimaljakko on usein hankala saada puhtaaksi erikoisen muotonsa vuoksi ja suurten maljakoiden pohjaan voi olla vaikea ylettyä tiskiharjalla, mutta sporttipulloharjalla molempien peseminen onnistui helposti. Kun maljakot on harjattu ja pesty (tiskiaine käy mainiosti) sekä huuhdeltu puhtaaksi, laitan maljakot valumaan mikrokuituisen keittiöpyyhkeen päälle. Reilunkokoinen liina imee itseensä paljon vettä, joten se on hyvä kuivausalusta muullekin käsitiskille. Kynttilänjaloille riittää yleensä huuhtelu kuumalla vedellä, joka sulattaa steariinijämät kynttilänjaloista.

Maljakoiden Puhdistus

Maljakon Kuivaaminen

En kuitenkaan anna maljakoiden ja kynttilänjalkojen kuivua liinan päällä täysin, vaan kuivaan kosten pinnan juuri kyseiselle materiaalille tarkoitetulla liinalla. Peili- ja lasiliina jättää lasipinnat puhtaaksi ja kiiltäväksi. Myös teräksisille maljakoille ja kynttilänjaloille on oma, toimiva liinansa. Sen lisäksi, että Liesiliina on erinomainen liesituulettimen ja muiden rosteristen keittiölaitteiden kiillottamiseen, toimii kyseinen liina myös mainiosti teräsmaljakoiden ja teräksisten kynttilänjalkojen kiillottamiseen. Pesun jälkeen kostea pinta kuivataan liesiliinalla ja pinta on todella kiiltävä ilman minkäänlaisia jälkiä. Erityisesti teräksen ollessa kyseessä pintaan ei kannata antaa kuivua lainkaan vesipisaroita vaan pinta kannattaa pyyhkiä liesiliinalla kun se on vielä kostea. Näin lopputulos on hohtavan puhdas!

Terasmaljakon Kuivaus

Maljakoiden peseminen oli mukavaa kunnon välineillä ja nyt maljakot ovat puhtaana ja kiiltävänä valmiina ottamaan vastaan vuoden ensimmäiset tulppaanit. Ehkä tänään perjantaikimppu voisikin koostua ihanista, iloisista tulppaaneista!

Maljakot Puhtaaksi

Siivousintoa ja iloa alkaneeseen vuoteen!

Kommentit:

  1. Liesiliina onkin jo testattu, erittäin hyvä keraamiselle tasolle ja muihinkin pintoihin. Täytyy kokeilla myös maljakon pesin.

  2. Steariinia ei kyllä kannattaisi huuhdella viemäriin ennen kuin on poistanut kaiken irtoavan. Tukkii viemärit uudelleen jähmettyessään tehokkaasti!

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *