Olohuoneen siivousta

Kirjoittaja: Taija

Viikonloppuna itselleni iski siivousvimma, ja tällä kertaa päätin kohdistaa energiani olohuoneeseen. Se kaipasi hieman perusteellisempaa siivousta, sillä viime aikoina siivoaminen on keskittynyt vain pölyjen pyyhkimiseen telkkaritasolta sekä robotin hoitamaan lattioiden imuroimiseen.

Aloitin siivousurakan keräämällä sohvalta kaikki viltit ja tyynyt ja viemällä ne ulos tuulettumaan. Kirpsakassa pakkasessa tekstiilit raikastuvat ihanasti. Tämä siirrettävä tuuletusteline on kyllä todella kätevä, siinä tuulettuu vilttien lisäksi niin petivaatteet kuin ihan henkareihin ripustetut vaatteetkin. Isot tankonipsut pitävät huolen, ettei tuulettumassa olevat tekstiilit lennä lumihankeen.

Tämän jälkeen ryhdyin imuroimaan sohvaa. Olen viime aikoina saattanut luistaa melko usein ”sohvalla ei syödä”-säännöstä, joten murusia oli odotettavissa. Olen aina välillä käynyt rikkaimurilla imuroimassa näkyvimmät muruset, mutta syvälle sohvan rakoihin oli päässyt kasaantumaan melkoinen yllätys. 😬

Imuroin tässä vaiheessa perusteellisesti myös olohuoneemme karvamaton, jotta saan sen rullattua ja vietyä ulos tuulettumaan. Imuroin myös lattian koko olohuoneesta, sillä maton alta paljastui lisää roskia ja koirankarvoja. Tämän jälkeen ryhdyin pyyhkimään pölyjä.

Pölyjen pyyhintään otin välineeksi lempparini eli pölypampulan. Nappasin siivouskaapista mukaani myös teleskooppivarren, sillä suunnitelmissani oli pyyhkiä myös olohuoneen yläpölyt – niiden edellisestä pyyhinnästä olikin jo aikaa. Aloitinkin pyyhkimällä pölyrinkulan tuloilmaventtiilin ympäriltä. Tästä etenin tauluseinälle, jonka jälkeen pyyhkäisin myös verhotangon päällystän, sillä muistelin nähneeni siellä pölykerroksen ottaessani joulutähteä ikkunasta.

Telkkarin pyyhkimiseen käytin sekä pölypampulaa että elektroniikkaliinaa. Ensin irtopölyt pyyhkäistään pois pölypampulan avulla, tämän jälkeen otetaan tarvittaessa käyttöön elektroniikkaliina. Meillä telkkarin alalaita oli taas täynnä pieniä sormenjälkiä, joten liinalle oli tarvetta. Parhaiten telkkarin pyyhintä tahroista onnistuu, kun liinasta kostutetaan vedellä nihkeäksi yksi kulma. Liinan nihkeällä kohdalla pyöritellään kevyesti tahrakohtia, jonka jälkeen pinta kuivataan saman liinan kuivalla osalla.

Päätin samalla vaivalla pyyhkiä myös kaukosäätimen, vaikka siinä ei näkyvää likaa ollutkaan. Kaukosäädin taitaa olla puhelimen lisäksi yksi niistä tavaroista, joiden puhdistusta voisi tehdä useamminkin. Tällä kertaa pyyhin kaukosäätimen elektroniikkaliinalla, jossa on hieman yleispuhdistusainetta. Suihkautin yleispuhdistusainetta myös kaapin oviin, jotka kävin läpi toisella mikrokuituliinalla.

Enää onkin jäljellä lattioiden pyyhintä. Nyt kun matto oli kerrankin pihalla, moppasin lattiat kauttaaltaan monitoimimoppiin laitettavalla laminaattipyyhkimellä. Kostutin laminaattipyyhkimen ensin vedellä, jonka jälkeen suihkutin yleissuihketta hieman lattialla oleviin tahrakohtiin. Laminaattimopilla saa kyllä hyvin pyyhittyä liat sekä kerättyä loput lattialle leijailemaan jääneet pölypallerot.

Illalla vielä matto sekä sohvan tyynyt ja viltit sisälle, ja kyllä kuulkaas oli ihanan raikasta!

-Taija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *