Auringon paljastamat

Kirjoittaja: Taija

Ihana ihana aurinko! Päivisin olohuoneen ikkunasta loistavat auringonsäteet saavat hymyn väkisinkin huulilleni, sillä pohjoisen pimeän talven jäljiltä valo on kaivattua. Ei edes haittaa, että aurinko tekee jokakeväisen paljastuksensa eli tuo näkyville pölykerroksen ja pienet sormenjäljet ikkunoissa ja tv-ruudussa, jotka ovat jääneet hämärän aikana hieman liian pitkäksi aikaa pyyhkimättä. Nythän ne näkee siivota kunnolla!

Todellisuudessahan olen pyyhkinyt pieniä nenän- ja sormenjälkiä talven aikana jo muutamaan kertaan olohuoneen ikkunoiden sisäpinnoista. Näin valoisaan aikaan niitä tulee kuitenkin pyyhittyä vielä useammin, kun ulkona on jotain muutakin katseltavaa kuin pelkkä pimeys. Ikkunoiden täsmäpuhdistukseen käytän yleensä pelkkää ikkunaliinaa, mutta tällä kertaa pestävää oli sen verran paljon, että otin avuksi ikkunanpesimen.

Tällä ikkunanpesin-kuivaimella onnistuu kätevästi kotona ikkunoiden ja peilien pesut. Kostutan pesimen mikrokuitupäällisen vedellä, puristan nihkeäksi ja kiinnitän paikoilleen, suihkautan ikkunanpesuainetta hieman ikkunaruutuun, pesen, kuivaan kuivaimella ja lopuksi pyyhin reunat ikkunaliinalla. Pikapuhdistus ikkunoiden sisäpinnoille käy näppärästi.

Television alareunassa alkoi olla myös häiritsevä määrä pieniä sormenjälkiä (”ei, se ei ole kosketusruutu, painetaan kaukosäätimestä”). Television puhdistukseen käytän ensin pölypampulaa, jolla pyyhin irtopölyt kevyesti pois ruudulta ja sen ympäriltä. Sen jälkeen otan käyttöön elektroniikkaliinan, jonka kulman kostutan nihkeäksi vedellä. Sillä pyörittelen kevyesti tahrakohtia, jonka jälkeen kuivaan pinnat saman liinan kuivalla osalla. TV:n puhdistuksessa tulee olla varovainen, sillä vääränlaiset puhdistustavat ja -aineet saattavat tärvellä sen.

Pölypampulaa voi taivuttaa tarvittaessa.

Seuraavaksi tässä olohuoneen pienessä siistimisessä oli vuorossa pölyjen pyyhintä tauluista sekä tasoilta. Tummista taulunkehyksistä pöly on selvästi näkyvissä. Liitin pölypampulaan avuksi teleskooppivarren, jotta yllän pyyhkimään korkeimmallakin olevista tauluista pölyt. Pölypampula on taulujen ja tasojen pyyhinnässä lempparini, toisinaan käytän myös pölymiekkaa, joka mahtuu kapeampiin rakoihin, esimerkiksi television alle ja taakse.

Lopuksi otin yleissuihkeen ja mikrokuituliinan ja pyyhin kaapiston ovista likaiset sormenjäljet ja muut tahrat pois.

Kyllä nyt sopii taas tarkastella hieman lähempääkin olohuoneen pintoja 🙂

Ihanaa lähestyvää kevättä jokaiselle!

-Taija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *