Aller­gia­kodin siivousvälineet

Paras tulos pölyn poistossa saadaan käyttämällä staattisesti latautuvia liinoja. Allergiaperheen siivoukseen sopivat myös hajusteettomat liinat.

Allergiasiivouksen välineistöön kuuluvat staattisesti latautuvat liinat, mikrokuituiset siivousvälineet, Allergia-, iho- ja astmaliiton merkinnän saaneet hajusteettomat pikasiivousliinat, hajusteettomat puhdistusaineet sekä hepa-suodattimella varustettu imuri.

Paras tulos pölyn poistossa saadaan käyttämällä staattisesti latautuvia kertakäyttöisiä liinoja, joita ovat Staattinen liina ja Pölyliina laminaatille. Kun kertakäyttöiset liinat ovat täyttyneet pölystä ja liasta, laitetaan ne roskiin, jolloin pöly todella poistuu kodin tiloista. Myös mikrokuitutuotteet latautuvat kuivana sähköisesti ja imevät hyvin pölyä itseensä. Pölymiekka ja yleisliina ovat helppokäyttöisiä pölynpyyhintään monilta pinnoilta sekä esimerkiksi sälekaihtimista. Valmiiksi öljytty Tomuliina puhdistaa puu- ja parkettilattioilta pölyn ja pikkuroskat. Hajusteettomat kosteat moppiliinat ovat heti käyttövalmiita.

Mikrokuitu puhdistaa ilman pesuaineita

Lattiat ja muut kodin pinnat puhdistuvat mikrokuituisilla tuotteilla erinomaisesti myös ilman pesuaineita. Mikrokuitu poistaa tehokkaasti rasvaa ja likaa, jolloin pesuaineita ei välttämättä tarvitse. Tämä on allergiakodissa helpottavaa, kun voidaan välttää turhia kemikaaleja. Mikrokuituinen ikkunanpesin puhdistaa myös ikkunat ilman pesuaineita.

Jos tarvetta pesuaineelle kumminkin on, allergiakodin puhdistukseen kannattaa kokeilla hajusteettomia puhdistusainetabletteja. Keittiön, kylppärin ja kodin yleiseen puhdistukseen löytyvät omat puhdistusaineet. Hajusteettomat puhdistusainetabletit ovat joutsenmerkittyjä, biohajoavia, vegaanisia ja ne on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa.

Lattiakaivoon kertyvä hius- ja pesuainevana voi tyhjentää lattiakaivon hajulukon muutamassa tunnissa, kun vettä ei lasketa.

Viemärin bakteerit huoneilmassa

Huolehdithan lattiakaivon puhtaudesta säännöllisesti. Lattiakaivoon kertyvä hius- ja pesuainevana voi tyhjentää lattiakaivon hajulukon muutamassa tunnissa, kun vettä ei lasketa. Mikäli hajulukossa ei ole vettä, pääsevät bakteerit huoneilmaan. Lattiakaivoharjalla on helppo puhdistaa lattiakaivo kunnolla. Lattiakaivosuodatinta käyttämällä hiukset ja lika eivät pääse tukkimaan lattiakaivoa. Näin ollen hajulukossa pysyy vesi paikoillaan, jolloin bakteereille ei muodostu pääsyä huoneilmaan.

Asenna SINI-ikkunasuodatin
Ikkunasuodatin estää katu- ja siitepölyn kulkeutumisen sisälle.

Ikkunasuodatin pitää katu- ja siitepöly pois sisäilmasta

Keväällä ja alkukesästä katupöly ja siitepöly vaivaa, vaikka allergioita ei olisikaan. Pölyisimpään aikaan tuulettaminen voi olla lähes mahdotonta ilman ikkunasuodatinta. Lue miten ikkunasuodatin helpottaa allergisen oireita.

 

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *