Aller­gia­kodin siivousvälineet

Paras tulos pölyn poistossa saadaan käyttämällä staattisesti latautuvia liinoja, kuten staattista liinaa tai kuivia mikrokuitutuotteita.

Allergiasiivouksen välineistöön kuuluvat staattisesti latautuvat liinat, mikrokuituiset siivousvälineet, hajusteettomat pesuaineet ja puhdistusaineet sekä hepa-suodattimella varustettu imuri.

Paras tulos pölyn poistossa saadaan käyttämällä staattisesti latautuvia kertakäyttöisiä liinoja, joita ovat Staattinen liina ja Pölyliina laminaatille. Kun kertakäyttöiset liinat ovat täyttyneet pölystä ja liasta, laitetaan ne roskiin, jolloin pöly todella poistuu kodin tiloista. Myös mikrokuitutuotteet latautuvat kuivana sähköisesti ja imevät hyvin pölyä itseensä. Mikrokuitu-Pölykinnas on helppokäyttöinen pölynpyyhintään monilta pinnoilta sekä esimerkiksi sälekaihtimista. Valmiiksi öljytty Tomuliina puhdistaa puu- ja parkettilattioilta pölyn ja pikkuroskat.

Mikrokuitu puhdistaa ilman pesuaineita

Lattiat ja muut kodin pinnat puhdistuvat mikrokuituisilla tuotteilla erinomaisesti myös ilman pesuaineita. Mikrokuitu poistaa tehokkaasti rasvaa ja likaa, jolloin pesuaineita ei välttämättä tarvitse. Tämä on allergiakodissa helpottavaa, kun voidaan välttää turhia kemikaaleja. Mikrokuituinen ikkunanpesin puhdistaa myös ikkunat ilman pesuaineita.

Viemärin bakteerit huoneilmassa

Lattiakaivoon kertyvä hius- ja pesuainevana voi tyhjentää lattiakaivon hajulukon muutamassa tunnissa, kun vettä ei lasketa.

Huolehdi lattiakaivon puhtaudesta säännöllisesti. Lattiakaivoon kertyvä hius- ja pesuainevana voi tyhjentää lattiakaivon hajulukon muutamassa tunnissa, kun vettä ei lasketa. Mikäli hajulukossa ei ole vettä, pääsevät bakteerit huoneilmaan. Lattiakaivoharjalla on helppo puhdistaa lattiakaivo kunnolla. Lattiakaivosuodatinta käyttämällä hiukset ja lika eivät pääse tukkimaan lattiakaivoa. Näin ollen hajulukossa pysyy vesi paikoillaan, jolloinei muodostu bakteereille pääsyä huoneilmaan.

Siite- ja katupöly

Keväällä ja alkukesästä katupöly ja siitepöly vaivaa, vaikka allergioita ei olisikaan. Pölyisimpään aikaan tuulettaminen voi olla lähes mahdotonta ilman ikkunasuodatinta. Lue miten ikkunasuodatin helpottaa allergisen oireita.

 

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *