Akkuvesi avuksi silitykseen

Joskus höyrysilitysraudasta roiskuu ikäviä muruja silitettävälle tekstiilille.

Mikä avuksi, kun höyrysilitysrauta räkii valkoisia muruja paidalle? Syynä vaaleaan rakeeseen on kalkkipitoinen vesijohtovesi. Onneksi vaivaan löytyy edullinen ratkaisu.

Kotipaikkaa ei tule valittua useinkaan vesijohtoveden laadun mukaan. Jos satut asumaan alueella, jossa hanasta tulee kalkkipitoista vesijohtovettä, saattaa paidan silitys näyttää yllä olevan kuvan kaltaiselta. Höyrysilitysrauta sylkee höyryn mukana vaatteelle valkoisia muruja.

Pulmaan löytyy edullinen ratkaisu: akkuvesi, joka soveltuu erinomaisesti käytettäväksi silitysraudoissa. Kyseessä on H2O-yhdiste, josta on tislattu kaikki ylimääräinen pois. Huomaatkin kaupassa todennäköisesti, että pulloon on merkitty teksti akkuvesi on ionipuhdistettua vettä, joka sopii käytettäväksi akkuihin ja höyrysilitysrautoihin. Kun näet edellisen tekstin tiedät, että olet ostamassa oikeaa purkkia. Akkuveden litrahinta keikkuu euron ja kahden euron välillä.

Myös kuivausrummun kondenssivesi ehkäisee kalkkisaostumilta, joten vesi kannattaa ottaa talteen, jos sinulla on kuivausrumpu.

Jos vaate pitää saada sileäksi heti, eikä akkuvettä ole juuri nyt saatavilla, lähtee kalkkimuru onneksi pois esimerkiksi teippiharjalla.

Silitysraudan puhdistaminen

Höyrysilitysrauta kannattaa puhdistaa 1-2 kuukauden välein, jolloin silitysraudan käyttöikä pidentyy ja silitystulos paranee. Saostumat  haittaavat höyryn tasaista virtausta höyryaukoista ja heikentävät silitystulosta. Pieni Nysväri-harja on oiva apu silitysraudan vesisäiliön puhdistamiseen. Puhdista säiliön lisäksi höyryaukot kostuttamalla vanupuikko veteen. Silitysraudan vesisäiliö kannattaa tyhjentää jokaisen käyttökerran jälkeen.

Kommentit:

  1. Yes ystävät suosittelen! Toimii ja on edullillinen ja kätevä apu. Olen todennut, että jostain syystä akkuvesi höyrysilityksessä skulaa myös vaikeisiin materiaaleihin kuten pellavan silitykseen! Nyt minulla on upeat pellavaverhot, jotka laskeutuvat luonnollisen kauniisti!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *