Akkuvesi avuksi silitykseen

Mikä avuksi, kun höyrysilitysrauta räkii valkoisia muruja paidalle? Syynä vaaleaan rakeeseen on kalkkipitoinen vesijohtovesi. Onneksi vaivaan löytyy edullinen ratkaisu.

Kotipaikkaa ei tule valittua useinkaan vesijohtoveden laadun mukaan. Jos satut asumaan alueella, jossa hanasta tulee kalkkipitoista vesijohtovettä, saattaa paidan silitys näyttää yllä olevan kuvan kaltaiselta. Höyrysilitysrauta sylkee höyryn mukana vaatteelle valkoisia muruja.

Pulmaan löytyy edullinen ratkaisu: akkuvesi. Kyseessä on H2O-yhdiste, josta on tislattu kaikki ylimääräinen pois. Älä missään tapauksessa juo tätä nestettä! Mutta paidan silitykseen akkuvesi sopii erinomaisesti. Huomaatkin kaupassa todennäköisesti, että pulloon on merkitty teksti akkuvesi on ionipuhdistettua vettä, joka sopii käytettäväksi akkuihin ja höyrysilitysrautoihin. Kun näet edellisen tekstin tiedät, että olet ostamassa oikeaa purkkia. Akkuveden litrahinta keikkuu euron ja kahden euron välillä.

Ja muista silmälasit kauppaan mukaan! Älä osta akkuhappoa…

Jos vaate pitää saada sileäksi heti, eikä akkuvettä ole juuri nyt saatavilla, lähtee kalkkimuru onneksi pois esimerkiksi teippiharjalla.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *