Miksi silittäminen kannattaa?

Silitetty vaate pysyy ryhdissään pidempään ja säännöllinen silitys auttaa mm. kauluspaidan muodon säilymistä.

Jos joskus epäilyttää, onko silittämisestä mitään hyötyä, tässä muutama ajattelemisen arvoinen huomio silittämisen hyödyistä.

1. Vaate säilyttää muodon

Silityksen tavoitteena on tehdä vaate sileäksi ja siistin näköiseksi sekä paremmin likaa hylkiväksi. Silitetty vaate pysyy ryhdissään pidempään ja säännöllinen silitys auttaa mm. kauluspaidan muodon säilymistä. Silittämällä saadaan myös palautettua tekstiilit takaisin muotoonsa pesun jäljiltä. Monet kuidut saadaan pehmenemään silittämällä, jolloin vaate istuu paremmin. Osa vaatteista myös kutistuu ensimmäisessä pesussa, mutta silittämällä voidaan palauttaa vaate lähes alkuperäisiin mittoihinsa.

2. Herkkä iho kiittää

Silityksen jälkeen vaate tuntuu mukavalta eikä siitä irtoa niin paljon vaatepölyä kuin ryppyisestä vaatteesta. Herkkäihoisen on vältettävä karheita ja hankaavia materiaaleja. Silitetyn vaatteen sileä ja pehmeä pinta on hellempi esimerkiksi atooppiselle iholle. Myös vauvan vaatteet saa pehmoisiksi ja joustaviksi silittämällä, jos ei halua käyttää herkälle iholle huuhteluaineita.

3. Liinavaatteiden silitys

Lakanat ja tyynyliinat kannattaa silittää, koska silittäminen sulkee tekstiilin kuidut ja tällöin liinavaate hylkii paremmin likaa. Silitetty lakana kerää myös vähemmän pölyä, mikä on etenkin allergiaperheessä tärkeä seikka. Lisäksi silitetyt petivaatteet tuntuvat sileiltä ja mukavilta ihoa vasten. Silittäminen helpottaa liinavaatteiden säilytystä, sillä silitettyinä ne vievät kaapissa vähemmän säilytystilaa.

4. Ulkoiluvaate pitää taas vettä

Ulkoiluvaatteet, jossa on goretex-kalvo, kannattaa silittää aina pesun jälkeen. Lämpökäsittely aktivoi kalvon pesun jälkeen ja parantaa sen toimivuutta.

5. Silitetty vaate näyttää pidempään hyvältä

Silitetty vaate hylkii likaa, joten pesukerrat vähenevät – usein vaatteille riittää tuuletus ja turhaa pesemistä kannattaa vältää. Vaatteiden käyttöikä pitenee, mikä on ympäristön kannalta suositeltavaa. Silitetty vaate näyttää ja tuntuu paremmalta päällä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *