Siivousvinkit, joilla koti pysyy siistinä

Kirjoittaja: Essi

pölyhuiska

Onko meillä aina siistiä? Ei todellakaan ole, mutta olemme kehittäneet kotiin rutiineja ja tapoja, joiden avulla kodin on mahdollista pysyä kohtuullisen siistinä jatkuvasti. Tässä muutama näistä siivousvinkeistä.

Kauniit siivousvälineet

Kun siivousvälineet on kivannäköisiä, ne voivat huoletta olla esillä, jolloin niitä tulee käytettyäkin huomattavasti useammin kuin jos ne olisivat kaapissa piilossa. Kun rikkasetti näyttää hyvälle ja on simppelin kokoinenkin, ei haittaa että se seisoo nurkassa ja on heti valmiina käyttöön. Suosikkini, lampaanvillasta valmistettu pölyhuiska saa myös olla jatkuvasti esillä, sillä tämä siivousväline on suorastaan kaunis!

piilo rikkasetti

 

Illalla keittiö puhtaaksi

Kun keittiön siivoaa illalla, alkaa päivä heti aamusta alkaen siisteissä merkeissä ja silloin siivousta tulee myös ylläpidettyä paremmin. Keittiössä meillä roikkuu myös usein käytettyjä tarvikkeita esillä puunaulakossa, joka on tiskialtaan yläpuolella. Mikrokuituliina kuivuu näppärästi kun sen ripustaa ripustuslenkistään naulakkoon. Pienessä rottinkikorissa on hyvä kuivata tiskiharja ja sienet kuten ihmesieni käytön jälkeen.

siivous

Pikavälineet

Pikasiivousliinat ja pikamoppaus auttavat tarttumaan tahroihin ja likoihin heti kun ne huomaa eikä likaa ehdi kertyä liiaksi, jolloin siivoaminen on suurempi operaatio. Pikamopilla on vielä imuria tai rikkaharjaakin nopeampi pyyhkäistä lattialle kasaantuneet villakoirat pois. Pikasiivousliinat on hyvä olla helposti saatavassa paikassa, josta ne kuka tahansa perheenjäsen saa helposti käyttöönsä sotkua huomatessaan.

Pieniä askelia

Kun siivousta tekee jatkuvasti hiukan, pysyy siisteys luonnostaan yllä ja mitään suurempaa raivaamisia ei tarvitse toteuttaa. Olemme viime aikoina jopa luopuneet jossain määrin siivouspäivästä, jolloin siivotaan koko koti puhtaaksi ja sen sijaan pyrkineet ylläpitämään siivousta säännöllisesti pienin askelin. Kyllä kunnon raivaamiselle silti toisinaan on tarvetta, mutta näiden isompien siivousten tarve harvenee kun ottaa tavaksi tehdä pieniä askareita joka päivä.

piilo rikkasetti

Parhaaksi todetut apurit

Kun omaan kotiin on valittu parhaiten sopivat ja toimivimmat siivousvälineet, on siivoaminen helppoa ja mukavaa. Meidän kodin lattioiden pesemiseen sopii parhaiten monitoimimoppi laminaattimopin kera ja puhdasta tulee joka kerta. Kun se oikea löytyy, on siivoaminen tehokasta ja turhat siivousväline- ja pesuainekokeilut loppuu.

Millaisilla vinkeillä sinun kotisi pysyy jatkuvasti siistinä? Olisi kiva kuulla, jos sinulla on rutiineja, jotka auttavat pitämään kodin puhtaana pysyvästi.

Kommentit:

  1. Viikkosiivous ja käydään läpi pyykkikone puhdistus pesu tiskikone samoin nämä menee rutiinilla ja mies tietää kanssa keskusteltu asia niin ja tietysti lapset mukana nyt lapsenlapset kanssa helppoa kun se osaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *