Syksyn uutuuksia

Kirjoittaja: Taija

Siniltä on tullut paljon uutuuksia syksylle, ja tässä postauksessa ajattelin hieman esitellä niitä sekä sitä, miten meillä niitä käytetään.

Aloitetaan tästä lajitteluboksista, jolla voi olla roskien lajittelun lisäksi monta muutakin käyttötarkoitusta. Meillä musta lajitteluboksi sijaitsee ainakin toistaiseksi lasten huoneessa. Sen sisällä meillä on muutama lajittelukassi, joissa säilytetään lasten palapelejä sekä kirjastosta lainassa olevia kirjoja. Kassi on kätevä napata mukaan, kun lähdemme käymään kirjastoautolla! Boksin mukana tulee yksi lajittelukassi, ja niitä voi ostaa lisää erikseen.

Laatikon sisällä olevat pussinpitimet on suunniteltu niin, etteivät ne rajoita sisälle laitettavien kassien määrää. Voit laittaa kaksi tai vaikka neljä, oman tarpeen mukaan. Boksi kestää istumista (maks. 85 kg), joten aikuinenkin voi tässä istuskella tarpeen tullen. Tämänkin boksin valmistuksessa on muuten käytetty kierrätysmuovia, ja se on valmistettu Suomessa!

Hajusteettomat puhdistusaineet saivat myös täydennystä sarjaansa, sillä nyt hajusteettomina löytyy puhdistusainetabletit myös wc:lle sekä ikkunoille. Näitä monet ovat varmasti odottaneetkin.

Ikkunoiden ja peilien pikapuhdistusta helpottamaan Siniltä on tullut näille sopivat pikasiivousliinat. Ikkuna ja peili -pikasiivousliinat tuoksuvat raikkaalta mereltä ja niillä puhdistuu kätevästi pölyt, tahrat ja sormenjäljet ikkunoista, peileistä, lasipinnoista sekä rosterisista kodinkoneista. Liinat ovat heti valmiita käytettäväksi, eivätkä ne nukkaa.

Tätä tuotetta itse puolestani olen odottanut: tabletista valmistettava tiskiaine! Muiden Sinin puhdistusaineiden mukaisesti tämäkin on biohajoava ja vegaaninen. Tuoksu tässä on miedosti omenainen. Olen tiskannut tällä nyt jonkin aikaa, ja täytyy sanoa, että tämä tiskiaine tehoaa kyllä loistavasti rasvaisiinkin astioihin! Vaahtosuuttimella tiskiaineen annostelu astioihin on paitsi kätevää, myös säästeliämpää. Tiskiaine tuntuukin hyvin riittoisalta, muutama suihkaus riittää mainiosti isonkin astian tiskaamiseen.

Puhdistuskivi on myös yksi syksyn uutuuksista. Miedosti sitruunalta tuoksuva puhdistuskivi on ekologinen puhdistusaine kodin eri pinnoille, sillä sen pääraaka-aine on natriumkarbonaatti eli sooda. Tuote on siis biohajoava ja myrkytön. Tällä puhdistuu sekä saunan lasiovi että keittiön tiskiallas sekä kattilat. Puhdistuskiven mukana tulee sieni, joka kostutetaan vedellä, ja tämän jälkeen sienellä hierotaan puhdistuskiveä. Sientä kannattaa tässä vaiheessa puristella hieman, jotta aine levittyy sieneen tasaisesti. Sen jälkeen aletaan puhdistamaan. Itse kokeilin tätä jo saunan lasioveen, ja kyllä tuli kirkasta!

Kodinkoneiden puhdistukseen erinomaisesti sopiva tuote on sitruunahappo, jota saa nyt myös Siniltä isossa 600 g pakkauksessa. Itselläni on esimerkiksi tapana tehdä pari kertaa vuodessa pyykinpesukoneelle puhdistus sitruunahapon avulla: koneen pesuainelokeroon laitetaan 100 g sitruunahappoa, tehdään 90 asteen pesu ilman esipesua tyhjällä koneella. Tämän jälkeen kone laitetaan vielä pesemään pyykinpesuaineen kanssa 90 asteessa, tällöin mukaan voi laittaa esimerkiksi lakanat. Puhdasta tulee!

Viimeisenä uutuustuotteena nostan esille vielä ekosienen, jota myydään kahden kappaleen paketissa. Sienen pehmeämmän osan valmistukseen on käytetty sienten, patjojen ja huonekalujen tuotannosta ylijäänyttä polyuretaanivaahtoa. Karheampi puoli sienestä on puolestaan valmistettu luonnonkuituisesta sisalista. Yksi tällainen pääsi heti keittiöön helpottamaan hellan puhdistusta. Karhealla puolella irtoaa hyvin ruokaroiskeet, kun taas pehmeämpi puoli imee lian itseensä.


Mahtavia uutuuksia kaikin puolin! Joko olet kokeillut näistä jotain?

-Taija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *