Asuntoauton kevätsiivous

Kirjoittaja: Essi

asuntoauton siivous

Asuntoautokausi on viimein käynnistymässä ja ennen kesän reissuja auto on laitettava viihtyisään kuntoon ja minä otin hoitaakseni asuntoauton sisätilojen siivouksen.

Otin aluksi avukseni teleskooppivartisen pikamopin, joka on varsin näppärä väline erityisesti pienten tilojen siivouksessa siron kokonsa ansiosta. Aloitan pölyjen pyyhkimisen ylhäältä katosta puhtaimmista pinnoista, etenen alaspäin ja pyyhin lattiat puhtaaksi vasta viimeisenä. Pikamopin lisäksi pyyhin pölyjä ikisuosikillani lampaanvillaisella pölyhuiskalla. Asuntoautossa on vähemmän pölyä kerääviä pintoja kun kaikki kalusteet ovat kiinteitä ja esimerkiksi kaappien päällä ei ole tyhjää tilaa, mutta esimerkiksi avolokerot käyn läpi pölyhuiskalla.

asuntoauton siivous

asuntoauton siivous

asuntoauto pesu

asuntoauton siivous

Pinnat näyttävät yllättävän siisteiltä, mutta otan kuitenkin kaveriksi yleispuhdistusaineen ja mikrokuituisen yleisliinan. Sinin puhdistusainetabletit ovat kyllä reissunpäällekin oivallinen keksintö, sillä kun mukana on pullo ja tabletti, uusi satsi pesuainetta syntyy helposti eikä mukana tarvitse kuljettaa ylimääräisiä pulloja pesuainetta! Kun olen pyyhkinyt pöydät ja kalusteiden ovet ja rungot, pyyhin samoilla välineillä lopuksi asuntoauton lattiat. Pientä lattiaa voi olla vaikea mopata esimerkiksi levymopilla ja käsinkin tällaisen pienen alueen saa nopeasti puhtaaksi. Asuntoautoon on turha tuoda useita erilaisia välineitä, liinoja ja pesuaineita, joten puhtaimmista pinnoista likaisiin edeten samoilla välineillä voi hyvin pestä lähes koko auton sisätilat.

asuntoauton siivous tarvikkeet

asuntoauton siivous

asuntoauton keittiö siivous

Kuivat pikasiivousliinat ja kosteat pikasiivousliinat ovat osoittautuneet matkoilla asuntoautossa erityisen käteviksi. Kun reissun päällä vettä pyritään käyttämään minimimäärä, on pikasiivousliinalla hyvä pyyhkiä pinnat puhtaaksi. Pyrin aina käyttämään liinat loppuun saakka eli jos otan uuden liinan vaikka pöydän pyyhkimistä varten, pyyhin samalla kertaa vaikka ovenkarmeja ja lattiankin tahrat ennen kuin heitän liinan roskiin. Näin vähennän jätteen määrää. Lisäksi on hyvä muistaa, että liinat ovat kompostoituvia. Asuntoauton pienessä vessassa voi käyttää desinfioivia pikasiivousliinoja. Nuo kyseiset liinat tekevät myös peilipinnasta yllättävän tahratonta.

asuntoauton siivous

siisti asuntoauto

 

Asuntoauton siivous on siitä kiva juttu, että koska tilat ovat pienet, tulee pian valmista. Eipä tässä kauaa kestänyt, kun auto on puhdas. Kun raikkaaseen ja siistiin autoon vielä petaa pedin, se houkuttelee siivouksen päätteeksi jäämään nokosille. Kyllä tällä kelpaa nyt lähteä kohti kesän seikkailuja ja katselemaan kaunista Suomea!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *