Lattianpesun parhaat apulaiset

Kirjoittaja: Vieraskynä

 

 Siivouscorner -blogia kirjoittava Anne Melender testaa SINI-lattianpesuvälineet.

Ei ole yhtään kliseistä todeta, että hyvillä ja oikeanlaisilla välineillä siivoushommista tulee helpompia, nopeampia ja mukavampia. Lattianpesu on usein siivoustöistä vähiten mielekäs, syynä voi olla epäergonominen työasento ja omalle lattiapinnalle sopimaton siivousväline.

Tutustutaan tässä SINI:n muutamaan erilaiseen lattiamoppiin ja niiden ominaisuuksiin. Mopin valintaan vaikuttaa oman mieltymyksen lisäksi lattiamateriaali.

 

Lattiamateriaalit ja moppi

Parketille ja laminaatille on parasta valita mahdollisimman nihkeä pesuväline, vettä tarvitaan vain pesimen nihkeyttämiseen, mikrokuitu kaappaa tehokkaasti likaa itseensä ilman runsasta vesimäärää. Vinyylilattia ja maalattu puulattia kestävät kosteampaakin pesua.

Laattalattia tai betonilattia eivät ole kostealle arkoja, joten mopin valinnassa ei tarvitse kiinnittää huomiota pinnan kastumiseen.

 

 

SINI Taittomoppi

Taittomopilla on kätevä pestä lattiat käsiä kastelematta, pesuvesi tehdään sankoon, jossa on mopin vääntämiseen tarkoitettu puristin. Moppiosa on mikrokuitua jonka mukana on karkeaa nailonkuitua, pesin irroittaa erityisen tehokkaasti likaa. Parhaiten Taittomoppi sopii kosteampaa pesua kestäville lattiapinnoille ja tehopesuun aremmille lattioille. Taittomoppi liikkuu kevyesti lattiapinnoilla ja on nopea käyttää. Pese tällä mopilla edestakaisin vedoin.

VINKKI: Jos haluat tehopestä taittomopilla kostealle arempia lattiapintoja, voit heti pesun jälkeen viimeistellä pinnan kuivaamalla sen mikrokuitulattialiinalla.

 

 

SINI Monitoimimoppi / Laminaattimoppi

SINI monitoimimoppi on erityisen suosittu ja monikäyttöinen lattianpesuväline, johon voi ostaa erilaisia moppiosia. Parketti- ja laminaattilattioille käytännöllinen moppiosa on laminaattimoppi. Se liukuu kevyesti lattiapinnalla, nihkeytyy tarpeeksi kuivaksi hanan alla ja on nopea huuhdella pesun aikana. Mikrokuituinen pesin on hellävarainen, mutta poistaa tahrat tehokkaasti.

VINKKI: Jos sinulla on kerralla suurempi lattiapinta pestävänä, kaksi tai useampi moppiosa helpottaa ja nopeuttaa pesua.

Monitoimimopilla pestään kahdeksikon muotoisella liikkeellä edeten, nivelletty varsi taipuu hyvin matalienkin huonekalujen alle.

 

 

 

Supermoppi – lankamoppien uutuus

Monen suosikkimoppi on lankamainen rimpsumoppi. SINI:n supermoppi on kehitetty sopimaan useimmille lattiapinnoille. Se koostuu neljästä eri materiaalista, joiden kombinaatio on tehokas ja likaa hyvin irroittava. Mopin saa puristettua nihkeäksi puristimessa, eikä se jätä useimmille pinnoille vesirantuja. Supermoppi on kevyt käyttää ja sopii erityisen hyvin portaiden ja nurkkien puhdistamiseen.

Lattialiina mikrokuitua

SINI mikrokuituinen lattialiina on hyvä apuväline kaikkeen lattianpesuun. Kookkaalla mikrokuituliinalla voi pestä lattiat lastaa apuna käyttäen – tekniikka vaatii vähän opettelemista, mutta on epäilemättä tehokas ammattilaisten suosima tapa puhdistaa lattiat. Lattialiinaa voi käyttää myös lattianpesun jälkeiseen pyyhintään, se viimeistelee lattiapinnat, joihin muuten jää helposti pesujälkiä tai liikaa kosteutta. Kookas lattialiina on myös hyvä lisäapuväline siivoussangon alla vesiroiskeiden varalle tai yksittäisten tahrojen puhdistamiseen lattioilta.

 

 

Moppien käyttäminen kuivana

Useimpia SINI moppeja voi käyttää myös kuivapyyhintään. Mikrokuituiset mopit latautuvat sähköisesti ja keräävät itseensä pölyä ja roskaa. Kuivapyyhinnän jälkeen moppiosan voi imuroida tai ravistella. Kuivapyyhintä voi tarvittaessa korvata imuroinnin.

Mopin hoito

Kaikista siivousvälineistä kannattaa pitää hyvää huolta, näin ne pysyvät tehokkaina ja käyttöikä pitenee. Lue pakkauksesta aina pesuohjeet, mopit kannattaa pestä pesukoneessa käytön jälkeen.

 

 

Lattia ja pesuaineet

Lattia puhdistuu hyvillä ja tehokkailla välineillä jopa ilman pesuainettakin. Usein liialla tai vääränlaisella pesuaineella lopputuloksesta tulee laikukas ja pesuaineesta jää lattiaan jäämiä, jotka lisäävät lattian likaantumista. SINI:n yleispesuaine sopii käytettäväksi kaikille lattiapinnoille, pieni määrä ainetta pesuveteen riittää. Öljytty/vahattu puulattia on hyvä pestä välillä pintaa hoitavalla saippuapohjaisella pesuaineella, laminaatin pesuaine puolestaan poistaa sähköisyyttä pinnalta. Jokaisella pesukerralla ei tarvitse pesuainetta käyttää.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *