Puhdistusaineperheen uudet jäsenet

Kirjoittaja: Taija

Siitä on puolisen vuotta, kun Sini lanseerasi uudet innovatiiviset puhdistusainetabletit. Kirjoittelin helmikuussa ajatuksiani ja ensikokemuksiani kolmesta tuotteesta (keittiö-, kylppäri- ja yleissuihke). Näin puolen vuoden säännöllisen käytön jälkeen olen edelleen hyvin tyytyväinen puhdistusaineiden tehokkuuteen sekä riittoisuuteen. Varsinkin keittiösuihke on ollut päivittäisessä käytössä, ja täyttöpulloja on tarvinnut tehdä vain muutama.

Mennään kuitenkin tämän postauksen aiheeseen, eli muutamiin uusiin puhdistusainetabletteihin sekä pikasiivousliinoihin, jotka Sini julkaisi elokuun vaihteessa. Minulla on nyt ollut reilun parin viikon ajan käytössä nämä uudet tuotteet, eli  wc:n puhdistusaine, ikkunanpuhdistusaine sekä keittiön ja wc:n pikasiivousliinat.


Vessan puhdistusaine on miedosti eukalyptuksen tuoksuinen. Se on suunniteltu käytettäväksi etenkin vessanpöntön sekä lavuaarin puhdistukseen valkaisevien ominaisuuksiensa vuoksi. Wc-suihke eroaa kylppärisuihkeesta valkaisevien ominaisuuksien lisäksi mm. pH-arvoltaan (wc-suihke pH 5, kylppärisuihke pH 4).

Nämä uudetkin pesuaineet on värikoodattu Sinin liinoihin, eli saman värinen liina saman väriselle pesuaineelle. Helppo muistaa, mutta silti muistamista helpottamaan pesuaineeseen sekä liinaan on kirjoitettu käyttökohteen nimi.

Pikakertaus pöntön puhdistukseen: Suihkuta pesuaine pöntön sisälle. Puhdista käyttämällä wc-harjaa. Muista pestä myös kauluksen alta, sinne ylettyy Sinin reunusharjalla. Anna pesuaineen tarvittaessa vaikuttaa pintojen pyyhinnän ajan, jonka jälkeen harjaa uudelleen. Huuhtele pönttö ja harja.

Mikrokuituliinan oikeaoppinen taittelu ja käyttö on tärkeää, sillä liinassa on niiden avulla monta puhdasta pintaa käytettävänä. Suihkauta pesuainetta liinaan tai suoraan pyyhittävälle pinnalle, aloita pyyhintä vetonapista, edeten vesisäiliöön, vessanpöntön kanteen ja lopulta istuinrenkaaseen. Käännä liinaan tarvittaessa aina uusi puhdas pinta. Muista pyyhkiä renkaan ylä- ja alapuolelta. Lopuksi käännä liinasta vielä puhdas pinta, ja pyyhi pöntön alaosa ja lattia pöntön ympäriltä.

Toinen tablettipuhdistusaineuutuus on ikkunanpuhdistusaine, jota monien olinkin kuullut toivovan. Tuotetta ohjeistetaan suihkauttamaan puhdistettavalle pinnalle 20-30 cm:n etäisyydeltä ja pyyhkimään kuivalla liinalla. Itselläni on kuitenkin tapana pyyhkiä pinta nihkeällä liinalla, ja lopuksi tehdä kuivaus kuivalla ikkunaliinalla. Tällä tavoin saan ainakin itse parhaimman lopputuloksen isommilla pinnoilla.

Siniltä on tullut nyt myös muutamat tuoksulliset pikasiivousliinat hajusteettomien pikasiivousliinojen rinnalle. Laventelintuoksuiset pikasiivousliinat vessan ja kylppärin siivoukseen, ja sitruunantuoksuiset pikasiivousliinat keittiöön.

Nuo hajusteettomat versiot ovat olleet pelastus monessakin tilanteessa kotonamme, ja yksi paketti löytyykin aina keittiöstä, vessasta sekä lastenhuoneen kaapista. Mielelläni siis olen ottanut nämä tuoksullisetkin versiot käyttöön. Pikasiivousliinat ovat kompostoituvia, eli ne voi hävittää seka- tai biojätteen mukana.

Joko olet ehtinyt testata näitä uutuuksia?

-Taija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *