Uudet puhdistusainetabletit

Kirjoittaja: Taija

Olette varmasti törmänneet jo useammassakin paikassa näihin Sinituotteen helmikuun alussa lanseeraamiin puhdistusainetabletteihin. Itselläni on nyt muutamien viikkojen ajan olleet nämä puhdistusaineet käytössä kotonamme, ja täytyy sanoa, että tablettiin on todellakin saatu tiivistettyä melkoinen annos tehokkuutta!

Ympäristö huomioon

Itselleni siivouksessa yksi tärkeä asia on ekologisuus, ja tästä syystä olenkin valinnut Sinin tuotteet: siivousvälineet kestävät jopa vuosikymmeniä, ja välineiden valmistuksessa käytetään paljon kierrätysmuovia (tällä hetkellä käytetyistä muoveista 45 % on kierrätettyä). Olinkin siis todella innoissani, kun sain kuulla Sinin uusista tablettimuotoisista puhdistusaineista!

Näissä puhdistusainetableteissa yhdistyy siis moni itselleni ja monelle muulle tärkeä asia: tabletit ovat ekologisia  (100 % biohajoavia, hiilineutraalisti valmistettu), kotimaisia (valmistettu Sinin omalla Kokemäen tehtaalla), vegaanisia ja niille on myönnetty Joutsenmerkki. Tablettimuodon ansiosta kaupasta ei siis tarvitse kantaa kotiin kertakäyttöisiä muovipulloja, mikä tarkoittaa vähemmän muoviroskaa.

Helppo valmistaa

Pesuaineen valmistus tabletista on helppoa: suihkepullo täytetään merkkiviivaan saakka lämpimällä vedellä, jonka jälkeen pulloon pudotetaan yksi puhdistusainetabletti. Sitten odotellaan 30 minuuttia, jonka aikana tabletti liukenee veteen. Ja odotus on se vaikein osuus, sillä malttamattomana olisin halunnut heti päästä kokeilemaan pesuaineita. Hieman innostusta ilmassa siis.

Kaupoissa on saatavilla erilaisia starttipakkauksia, voit siis hankkia kaikki aineet kerralla settinä tai yksitellen. Yksittäiseen starttipakkaukseen kuuluu suihkepullo ja kaksi puhdistusainetablettia. Suihkepullo on tehty kestämään, jatkossa siis voit ostaa vain lisää puhdistusainetabletteja ja käyttää samaa suihkepulloa yhä uudelleen ja uudelleen. Tabletteja on saatavilla lisää kahden tabletin täyttöpakkauksissa.

Erilaiset pesuaineet eri kohteisiin

Näitä tablettimuotoisia pesuaineita löytyy tällä hetkellä kolmeen käyttökohteeseen: keittiöön, kylpyhuoneeseen sekä yleissiivoukseen. Jokaisella pesuaineella on oma ihanan pirteä värinsä ja tuoksunsa. Pesuaineiden tuoksu on ainakin omaan nenääni melko mieto eikä ollenkaan häiritsevä, vaikka olenkin hieman tuoksuherkkä.

Itseäni kiinnostaa aina pesuaineiden pH-arvo, sillä se kertoo, minkälaiseen likaan pesuaine tehoaa. Lyhyesti kerrattuna emäksinen tehoaa rasvaan ja hapan kalkkiin. Neutraali sopii yleensä yleissiivoukseen. Sinin puhdistusaineissa pH:t menevät näin: kylpyhuone pH 4, keittiö pH 9, yleis pH 7.

Tabletit vievät vain vähän tilaa sekä ostoskassissa että siivouskaapissa – ajatelkaa, että näissä tableteissa on ainekset kuuteen suihkepullolliseen eli 3 litraan pesuainetta. Vain vesi puuttuu.

Keittiön puhdistukseen

Sitruunantuoksuinen keittiösuihke toimii tehokkaasti rasvalikaa vastaan ja se myös neutralisoi ruuanlaiton hajut. Tätä suihketta käytänkin päivittäin, sillä kokatessa ja syödessä pinnat ovat jatkuvasti erilaisissa roiskeissa. Itselläni on tapana suihkuttaa keittiösuihketta suoraan pöydälle, tähdäten tahraisimpiin kohtiin. Vaikeissa tahroissa (esimerkiksi hellalle tai pöydälle kuivunut ruoka) annan suihkeen vaikuttaa hetken aikaa ennen pyyhintää.

Suihkepullon sumute on hieman vaahtomaista, jonka ansiosta suihke ei jää leijumaan ilmaan.

Kodin yleissiivoukseen

Verigreipintuoksuinen yleispuhdistussuihke sopii kodin yleissiivoukseen eli esimerkiksi pölyjen pyyhintään sekä tahrojen ja roiskeiden poistoon. Meillä yleissuihke on esimerkiksi kovassa käytössä valonkatkaisimien, peilien ja kaapinovien pyyhinnässä. Pienen lian puhdistukseen riittää usein suihkaus mikrokuituliinaan ja pyyhintä. Suurempiin roiskeisiin ja likaisempiin paikkoihin ainetta voi suihkauttaa suoraan, ja sen jälkeen antaa tarpeen mukaan vaikuttaa hetken aikaa ja pyyhkiä.

Kylpyhuoneen siivoukseen

Laventelintuoksuinen kylpyhuoneen pesuaine auttaa poistamaan kalkkia ja likaa. Se sopii erinomaisesti kylpyhuoneen ylläpitosiivoukseen eli puhdistamaan pinnat niin, ettei likaa ja kalkkia pääse kertymään. Kylppärisuihkeen annan yleensä vaikuttaa hetken aikaa ennen kuin pesen pinnan harjalla, sienellä tai mikrokuituliinalla.

Seuraavissa postauksissa otankin näitä tuotteita tarkemmin testiin. Oletko itse kokeillut näitä pesuaineita?

-Taija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *