Kahvikoneen puhdistaminen

Kirjoittaja: Essi

kahvikoneen puhdistaminen

Roosa nauha -päivää vietetään jälleen lokakuussa 8.10. ja päivän hengessä toteutin meidän kahvikoneemme puhdistuksen vaaleanpunaisilla Roosa nauha -tuotteilla. Kahvikonetta tulee pyyhittyä ja huuhdottua pikaisesti puhtaaksi päivittäin, mutta noin kerran viikossa on syytä tehdä huolellisempi pesu, joka meillä tapahtuu näin.

Irto-osien tiskaaminen

Vaaleanpunainen Jokikivi tiskiharja on tarpeen kahvikoneen kapselisäiliön, ritilöiden, maitokannun ja tiputusastioiden tiskaamiseen. Tiskauksen jälkeen kaikki osat kannattaa kuivata hyvin, jotta rosteripintaan ei kuivu vesiroiskeita. Käytin kuivaamiseen puhdasta yleisliinaa, joka värinsä puolesta sopii hyvin Roosa nauha -päivään. Myös vesisäiliö on hyvä puhdistaa säännöllisesti pelkkää huuhtelua tarkemmin ja sillekin sopii hyvin tiskaaminen pehmeällä tiskiharjalla.

kahvikoneen puhdistaminen

kahvikoneen osien pesu

Kahvikoneen rungon puhdistaminen

Roosa nauha -kuvioitu kompostoituva talousliina toimii hyvin koneen rungon puhdistamiseen. Tilkka astianpesuainetta lämpimällä vedellä kostutettuun liinaan irrottaa keittiössä syntyvät rasvaliat. Kaikkien kahvikoneen kolojen ja rakojen puhdistamisessa saa olla huolellinen. Pyyhkiminen puhtaalla liinalla on tarpeen tiskiainejäämien pois huuhtelemiseksi.

kahvikoneen puhdistaminen

Myös suosikkini supersieni löytyy Roosa nauha -sävyissä. Supersieni on huippuhyvä väline keittiössä mm. kaapinovien ja sokkelien puhdistamiseen. Supersienen avulla siivous sujuu helposti ilman pesuaineita, mistä ehdottomasti plussaa!

Rosteripinnan viimeistely

Liesiliina liedelle ja rosterille on aivan ehdoton kahvikoneen rosterisen pinnan viimeistelyyn, jotta lopputulos on hyvä. Käytän lisänä toisinaan myös rosterin puhdistamiseen tarkoitettua ainetta, mutta se ei suinkaan ole välttämätön. Kun kostean pinnan kuivaa liesiliinalla, tulee rosteripinnasta hohtavan puhdas ja tahrattoman kiiltävä.

kahvikoneen puhdistaminen

kahvikoneen puhdistaminen

kahvikoneen puhdistus

Kun kahvikone on puhdistettu, on aika nauttia kuppi espressoa.

Tästä voit tutustua tarkemmin Sinituotteen osallistumisesta Roosa nauha -kampanjaan. Roosa nauha -tuotteita on myynnissä kaupoissa ja sini.fi-verkkokaupassa 23.9-31.10.2021.

Kommentit:

    1. Hei!
      Täältä löydät ohjeet kahvinkeittimen puhdistukseen. Vesisäiliö kannattaa pestä kuumalla vedellä ja tipalla astianpesuainetta sekä tiskiharjan tai nysvärin avulla. Pelkän veden kierrättämisen lisäksi kahvinkeittimessä kannattaa kierrättää myös vedellä laimennettua etikkaa. Etikka-puhdistuksen jälkeen kannattaa taas kierrättää kahvinkeittimen läpi pannullinen pelkkää vettä.

Näytä kaikki kommentit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *