Terassin pikasiivous

Kirjoittaja: Essi

terassin pikasiivous

Vieraita tulossa ja terassi aivan sotkussa!! Tuttua ehkä monelle, tai ainakin minulle näin kesäaikaan kun terassille on päässyt kertymään roskaa, siitepölyä, lehtiä ja linnunkakkaa ja ystävät ovat jo matkalla istumaan kesäiltaa terassille. Tarvitaan siis pikasiivous, jonka avulla terassista tulee hetkessä puhdas ja edustuskelpoinen! Tämä pikasiivous ei toimi, jos kevään ensimmäiset terassinpesut ovat vielä tekemättä, mutta nopea putsaus on välillä paikallaan suursiivouksen jälkeenkin.

terassin pikasiivous

Terassin pikasiivouksen “first aid kit” on tässä. Tyylikäs musta Reima kiinteistöharja on pitkien harjaksien ansioista juuri sopiva väline terassin ja sen maton lakaisuun. Kosteat ulkosiivousliinat kestävät myös karheamman pinnan, kuten vaikkapa tuon pöydän kannen pyyhkimistä. Puurunkoinen pieni terassiharja puolestaan käy kaikkien kalusteiden putsaamiseen.

terassi pikasiivous lakaisu

Pikasiivous on hyvä aloittaa lakaisusta. Meidän terassi ei onneksi ole kovin suuri, joten valmista tulee nopeasti. Ja mitä vähemmän terassille ripottelee kukkaruukkuja, sen simppelimpää lakaisukin on. Reima harja on säänkestävä, joten se säilyy hyvänä myös, vaikka sitä säilyttää kattamattomalla terassilla sään armoilla.

terassin pikasiivous

Vähintään kerran kesässä terassi pitää pestä huolella, mutta nyt kun kyseessä on vain vartin pikasiivous, tartun puiseen matonpesuharjaan, jonka kastelen sadevesisaavissa ja harjaan nopeasti alueen, joka on sotkeentunut linnunkakasta. Pienemmät tahrat voisi toki pyyhkiä kostealla ulkosiivousliinalla, mutta tällä kertaa sotkua on sen verran paljon, että oikea vesipesu on paikallaan. Rehellisesti sanottuna terassi olisi myös uuden öljyn tarpeessa, mutta sitä varten puun täytyy antaa kuivua kunnolla ja tänä keväänä siihen ei vielä ole ollut mahdollisuutta. Jospa kesälomapäivät toisi mahdollisuuden uudelle öljyämiselle, koska onhan vasta öljytty pinta helpompi puhtaanapidonkin kannalta, sillä öljytty pinta hylkii likaa, jolloin tahrat irtoavat helpommin terassista.

terassin pikasiivous terassiharja

Pieni terassiharja toimii hyvin myös sohvan pehmusteiden harjaamiseen. Puista tippuvat roskat ja lehdet on helppo harjata pois ja lähteepä tällä myös enimmät kissankarvat, joita kertyy myös ulkosohvalle. Ihan niin pitkälle en ole mennyt ulkotilojen siivouksen kanssa, että tarttuisin mattoteippiharjaan pihalla! Terassiharja on niin nätti, että se sopii myös terassin sisustukseen kauniisti eikä sitä ole syytä piilottaa pihavarastoon. Myös pihalla suosin hyvännäköisiä siivousvälineitä niin ei haittaa, vaikka välineet jäävätkin esille ja silloinhan niihin tulee tartuttua helpoiten kun ovat hyvin saatavilla ihan siinä käden ulottuvilla.

terassi pikasiivous

terassin pikasiivous

Kosteat ulkosiivousliinat ovat omiaan siivouksen viimeistelyyn. Jos kalusteita on paljon, kannattaa keväällä tehdä ensin kunnon vesipesu esimerkiksi harjaamalla kalusteet puhtaaksi, mutta nyt kun teen pikasiivousta ennen vieraiden saapumista, näillä ulkosiivousliinoilla on hyvä pyyhkiä vielä kalusteiden rungot, pöydät sekä istuimet puhtaaksi. Myös ruukuista ja lyhdyistä on hyvä pyyhkäistä siitepölykerros pois ennen vieraiden tuloa niin on mukavampi kahvitella pöydän ääressä. Käytön jälkeen ulkosiivousliina lentää kompostiin, jonne se maatuu. On mukavaa, että pikasiivous voi olla helpon lisäksi myös ekologista!

terassin pikasiivous

Ja näin on terassi valmis ottamaan vieraat vastaan! Toivotaan kovasti aurinkoisia, lämpimiä kesäiltoja, jolloin terassilla on ihana istua ja viettää ilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *