Ulkotilojen kevätsiivous

Kirjoittaja: Essi

ulkotilojen kevätsiivous

Ihanaa, että kevät on edennyt vauhdilla ja ulkona tarkenee jo viettää aikaa! Ennen kuin ulkotiloissa viihtyy, täytyy ulkona tietysti suorittaa kevätsiivous. Meidän pihalla on useampia oleskelualueita, joista tärkeimmät ovat terassi sekä grillauspatio. Aloitin ulkotilojen kevätsiivouksen patiolta, jossa sijaitsee grilli ja musta ruokailuryhmä. Musta on ulkona hiukan arka väri, siinä kun näkyy kaikki lika ja pöly. Pidän kuitenkin kovasti erityisesti mustaksi käsitellystä puusta ulkona, se kun korostaa kauniisti kasvien vihreyttä, joten ei auta kuin siivota hiukan useammin!

ulkotilojen kevätsiivous

Ulkotilojen kevätsiivous

Pihakalusteiden pesu

Ennen pesua kalusteet on hyvä harjata roskista ja pölystä puhtaaksi. Pieni lakaisuharja on tähän juuri sopiva väline. Harja on myös niin kaunis, että ei haittaa yhtään, jos se jää esille. Esteetikon silmään sopii myös puinen Terassi- ja laituriharja, jolla oli hyvä harjata veden kanssa myös pöydän kansi puhtaaksi.

Ulkotilojen kevätsiivous

Useita vuosia vanha itse tehty pöytä on kovasti uuden kalusteöljyn tarpeessa, kuten kuvat kertovat. Pesun jälkeen kannattaa kuitenkin odottaa, että puupinta on täysin kuiva ennen kuin tarttuu terassiöljyharjaan ja öljypurkkiin. Niinpä jätin öljyämisen toiselle päivälle.

Ennen aktiivisemman grillauskauden aloittamista grillille on hyvä tehdä kunnon puhdistus. Meillä grilli on saanut joka kevät ja syksy kunnon tehopesun vesiletkulla, mutta käyttökertojen välissä grilli, ritilät ja paistoalustat on hyvä puhdistaa esimerkiksi grilliharjan ja pataharjan avulla. Pikasiivousliinoista on apua myös grillin puhdistamisessa. Lopuksi grilli peitellään grillisuojuksella, joka pitää grillin puhtaana käyttökertojen välillä.

Pikasiivousliinat ja Kosteat pikasiivousliinat on ulkona todella näppärät siivouapurit, sillä ulkona on usein jotain pientä pyyhittävää, jota ei tee mieli puhdistaa tavallisella siivousliinalla, kuten kurajäljet tai linnunläjät. Itse olen tykännyt käyttää kosteita pikasiivousliinoja myös ruukkujen puhdistamiseen istuttamisen jälkeen. Varsinkin vaaleisiin ruukkuihin jää usein jäljet, jotka eivät poistu kastelukannulla huuhtelemalla.

ulkotilojen kevätsiivous

ulkotilojen kevätsiivous

Terassin pesu

Kun sain pation siivouksen valmiiksi, siirryin terassille. Pieni lakaisuharja saa täälläkin käyttöä kun harjaan terassin sohvan istuintyynyistä irtoroskat pois. Terassilla harjaa tulee varmasti käytettyä lähes päivittäin, sen verran paljon puista tippuu roskia istuistyynyille.

Terassilaudoitus on tänä keväänä jo pesty kertaalleen, mutta oli ehdottomasti jo uudelleen kunnon pesun tarpeessa, sillä pihassa on tehty pienempiä ja suurempia istutuksia ja multaa on kulkeutunut terassillekin asti. Tartuin jälleen Terassi- ja laituriharjaan, joka on hyvä pari Sinisangolle. Kevyen harjauksen ja huuhtelun jälkeen terassi on taas valmiina ottamaan kauniit kesäpäivät vastaan!

Ulkotilojen kevätsiivous

Myönnän olevani ulkona melkoinen puuhastelija, mutta kyllä sopivan paikan tullen osaan myös rentoutua ja silloin puhtaasta, kauniilla kesäkukilla somistetusta terassista on ihana nauttia! Kaunis terassiharja sopii niin hyvin terassin sisustukseen, että se sulautuu sinne varsin huomaamattomasti.

Ihania, aurinkoisia ja lämpimiä kesäpäiviä sinulle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *