Keittiön kevätsiivous jatkuu – Vuorossa kodinkoneiden takaa puhdistus

Kirjoittaja: Taija

Keittiön kevätsiivous on jatkunut vähitellen, nyt olen saanut puhdistettua kaapin päälliset, ovet sekä osan kodinkoneistakin. Kaappien sisältöihin en ole vielä koskenut, ne taidan käydä läpi sitä mukaa, kun kaapit ovat tyhjempänä.

Tällä kertaa kuitenkin siivotaan keittiössä muutama siivousvälineiden ulottuvilta jäänyt paikka eli isoimpien kodinkoneiden takaa. Muistatko itse, koska viimeksi olet siirtänyt lieden tai jääkaapin pois paikoiltaan ja puhdistanut niiden paikan? Itselläni ei tullut oma kyseinen ajankohta heti mieleen, eli siitä taitaa olla jo aikaa.

Integroitujen kodinkoneiden omistajilla ei ole tätä ongelmaa, mutta irrallisten liesien ja muiden kodinkoneiden taakse kertyy vähitellen likaa – siivousvälin venähtäessä pitkäksi, saattaa taakse pudonneiden ruuanmurusten sekä lian määrä olla melkoinen yllätys. Kaikkien isompien kodinkoneiden siirtäminen ei ole kuitenkaan aina helppoa, jonka vuoksi sitä ei tule tehtyä ainakaan turhan usein.

Selailin muistiani (eli puhelimen kamerarullaa), ja meidän lietemme on viimeksi taidettu siirtää pois paikoiltaan silloin, kun tein mehumaijalla mehua ja valutin sitä pitkin lieden kylkeä, eli viime syksynä.


Tämä liesi siirtyi onneksi helposti pois paikoiltaan alla olevien renkaiden avulla. Lattialla oli kaikenlaista pieniä murusia sekä makaroneja, jotka imuroin pois rikkaimurilla. Lieden kylkiin sekä kaapiston kylkiin oli päässyt taas hieman valumaan jotakin, joten ne puhdistin keittiösuihkeen, nysvärin sekä pikasiivousliinan avulla. Lopuksi moppasin lattian putsarilla.

Puhdas!

Jääkaapinkin alta löytyy renkaat, mutta sen siirtämiseen silti tarvitsen apua. Jääkaappi on käytetty viime kesänä pois paikoiltaan, ja olen myös puhdistanut sen alta pölyjä, ruuanmurusia sekä jääkaappimagneetteja pölymiekalla aina silloin tällöin. Pölymiekka mahtuukin oikein kivasti tuonne kapeaan väliin ja se ylettyy melko pitkälle. Aivan takaosa kuitenkin jää puhdistamatta, joten nyt oli aika katsoa, mitä kaikkea jääkaapin alta ja takaa löytyy.

Saalina on pölyä, magneetteja sekä kukan lehtiä, kuten arvelinkin. Harjailin isoimmat roskat pois rikkaharjalla. Tässä vaiheessa on tarvittaessa hyvä puhdistaa myös jääkaapin alla oleva tulvasuoja sekä imuroida jääkapin takaa lauhduttimesta pölyt imurin harjasuulakkeella. Lopuksi mopataan lattia puhtaaksi.

Nyt on taas yksi operaatio suoritettu ja voi olla taas hetken aikaa uhraamatta ajatustakaan kyseiselle työlle!

Aurinkoista kevättä!

-Taija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *