WC siistiksi ilman pesuaineita

Kirjoittaja: Essi

Wc-liina Sini

On niitä paikkoja, joihin ehdottomasti käytän pesuaineita vessaa pestessäni, mutta normaalissa wc:n pikaputsauksessa pärjää hienosti ilman kemikaaleja kun käytössä on kunnon välineet. Pesuaineiden käytön minimointi on itselleni ennen kaikkea ekologinen teko, vaikka pyrinkin käyttämään vain tuotteita, jotka on ympäristölle turvallisia.

Säännölliset rutiinit auttaa pitämään WC:n jatkuvasti siistinä ja se edellyttää pieniä toimia joka päivä. Sinin uudessa WC-liinassa on pintakuviota sen verran, että se irroittaa sitkeämmänkin lian kuten teinien kuivuneet hammastahnajäljet ilman pesuaineita. Tekstillä varustettu ripustuslenkki on liinoissa kätevä lisä. Meillä WC-liina on ollut koukussa roikkumassa siitä saakka kun sain liinan käyttöömme, toki pesuja lukuunottamatta. Kun liinalla pyyhkii altaan ympäristöineen päivittäin, pysyy WC koko ajan siistinä.

Lasi Ikkunaliina

Peili- ja lasiliina on hyvä väline WC:n pyöreän peilin puhdistamiseen. Tämä on toinen paikka, jossa putsaamista saa kyllä harrastaa päivittäin, jos haluaa, että WC on yleisilmeeltään siisti.

Sini Kylpyhuone

Sinin uusissa liinoissa on myös hauskan tuntuinen Kylppäriliina, jonka ajattelin viedä sinne minne se kuuluukin eli kylpyhuoneeseen. Kylppäriliinan toinen puoli on karkea ja se poistaa mm. kalkkitahrat hyvin. Pehmeällä puolella voi kiillottaa ja kuivata. Koitan kopioida vessan päivittäisiä pesurutiineita kylpyhuoneenkin puolelle.

Yleisliina sopii kalusteovien ja välioven, valokatkaisimen yms. pyyhkimiseen. Kun sen kostuttaa aivan kevyesti, lähtee yleisliinalla hyvin liat irti. Kuivat pikasiivousliinat löytyy vakiovarustuksena allaslaatikosta, sillä niillä on hyvä tehdä pikaputsaus mihin tahansa kohtaan vessaa.

Nysväri Wc

Jos saumoihin ja hanan juureen on ehtinyt kertyä enemmänkin likaa, on pesuaineliotus paikallaan, mutta jos siivouksesta huolehtii riittävän usein, ei pesuaineille ole tarvetta. Nysväri on nysvääjän mainio ystävä ja apuri pienten rakojen puhdistamisessa. Yksi hyvä apuri pinttyneiden tahrojen puhdistamisessa on Kylppärisieni, joka toimii myös vessassa eikä se naarmuta herkkiäkään pintoja.

Sieni Kylpyhuone

Vaikka vessassa tulisi puhdasta ilman pesuaineita, saattaa flunssa-aikana tehdä mieli kuitenkin puhdistaa pintoja hiukan vesipesua tehokkaammin. Silloin käyttöön voi ottaa Desinfioivat pikasiivousliinat, joilla voi käydä läpi kosketuspinnat. Vessassa näitä pintoja on esimerkiksi hana, wc-istuimen nuppi ja kansi sekä ovenkahvat ja valokatkaisimet.

Desinfioiva Puhdistuspyyhe

Tällaiset pesuaineettomat siivoukset tällä kertaa! Oletko sinä tutustunut pesuaineettomaan siivoukseen? Entä millaisia WC:n siivousrutiineja sinulla on?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *