Kylpyhuoneen pesupuuhissa

Kirjoittaja: Taija

Kylpyhuonekin kaipaa säännöllistä puhdistusta

Tiedän, että itselläni sekä varmasti monella muullakin jää kesällä sisätiloissa siivoilut huomattavasti vähemmälle, joten yritetään tehdä sisällä vielä hieman asioita ennen kuin siirrytään lähes kokonaan pihapuuhiin. Tällä kertaa otetaan käsittelyyn kylpyhuone.

Itselläni oli aikoinaan tapana yhdistää kasvonaamion levitys ja sen vaikutusaika automaattisesti kylpyhuoneen hinkkaamiseen, jolloin kylpyhuonetta tuli pestyä useammin. Nykyisin olen ottanut tuon ajan itselleni rentoutumiseen ja usein istuskelenkin kasvonaamion kanssa kirja kourassa, jonka takia kylpyhuone valitettavasti on jäänyt vähemmälle huomiolle.

Nyt otetaan siis siivousvälineet kouraan ja tehdään kylpyhuoneelle peruspuhdistus.

Pesuaineet

Tällä kertaa keskityn puhdistamaan kylpyhuoneen seinät ja lattiat kauttaaltaan, sillä pintoihin kertyy ihosta irtoavaa rasvaa ja pesuainejäämiä, sekä vedestä kalkkia. Teen kylppärille kaksi pesua: Käytän ensimmäiseen pesuun emäksistä pesuainetta eli Sinin keittiösuihketta, joka tehoaa hyvin rasvaiseen likaan. Keskityn etenkin suihkun alaosaan sekä lattiaan. Kylpyhuoneen normaaliin puhdistukseen ei tarvita vahvoja kemikaaleja, enkä niitä tahdo muutenkaan käyttää. Sinin tehokkaat tablettipuhdistusaineet ovat kotimaisuuden lisäksi biohajoavia, ja niillä on Joutsenmerkki.

Kylpyhuoneeseen kertyy rasvalian lisäksi myös kalkkia, joten rasvalian lähdettyä pesen pinnat toisen kerran Sinin kylppärisuihkeella, keskittyen etenkin suihkujen ympäristöön.

Suihkun vieressä olevalle saunan lasiovelle olen aiemmin tehnyt muutaman kerran tehokkaamman kalkinpoiston sitruunahapolla, joten tällä kertaa sen puhdistukseen riitti pelkkä puhdistuskivi. Jos tämä ei ole vielä tuttu aine, niin suosittelen tutustumaan!

Puhdistuskivi on ekologinen, myrkytön ja biohajoava. Käyttö on helppoa: ensin sieni kastellaan vedellä, jonka jälkeen sillä hierotaan puhdistuskiveä. Sientä kannattaa hieman puristella, jotta aine levittyy tasaisesti. Seuraavaksi vain pyöritellään lasiovi kauttaaltaan sienellä läpi ja huuhdellaan kunnolla. Lopuksi itselläni on tapana pyyhkiä lasiovi vielä märällä mikrokuituliinalla, jonka jälkeen kuivaan lasin ikkunakuivaimella.

Välineet

Kylppärin seinien ja lattioiden pesussa ehdottomia ovat hyvä pesuväline sekä itselle sopivan pituinen varsi. Itse tykkään käyttää kylppäripesintä sekä teleskooppivartta, näillä ylettää helposti seinien yläosaan sekä vastaavasti myös lattian pesukin onnistuu kumartelematta.

Jos kylpyhuonepesimeen kaipaa hieman lyhyempää vartta, niin Sinin terassiöljyharjan mukana tulee kätevän mittainen varsi. Tämä on loistava varsinkin pienempiin tiloihin! Saumoihin käytän saumaharjaa, jonka avulla kaikki välit saa tarkasti käytyä läpi, myös seinistä.

Pienempiin nurkkiin, syvennyksiin sekä esimerkiksi suihkuhanan juuren puhdistukseen otan avuksi nysvärin, meillä onkin oma nysväri omistettu kylpyhuoneen siivoukseen. Tätä on muuten kehuttu suihkukaapin liukuovikiskojen puhdistuksessa!

Lattiakaivon puhdistukseen ei tällä kertaa tarvinut ryhtyä, sillä puhdistin sen vasta viime viikolla, kun lasten kylpyvedet meinasivat valloittaa lattian. Nyt lattiakaivolle riitti pelkkä hiuskasan nyppäys sen päältä. Täältä kuitenkin löytyvät aiemmat vinkkini lattiakaivon puhdistukseen, jos niille on tarvetta!

Kun pinnat on pesty ja huuhdeltu, kannattaa ne vielä kuivata. Lattioille meillä on käytössä näppärä pikakuivain, hanat ja lasioven reunat puolestaan kuivasin ikkunaliinalla.

Kyllä puhtaassa kylppärissä on mukava peseytyä!

-Taija

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *